How to: overzetten foto’s van Samsung naar PC

Staat jouw Samsung vol met een heleboel foto’s die je niet wil kwijtraken? Je kunt dan foto’s van Samsung naar PC overzetten. Zo raken ze nooit zoek en heb je weer heerlijk veel opslaggeheugen op je Samsung-telefoon. Na het lezen van dit blog ben jij een echte foto-overzetexpert (leuk woord voor Galgje of Scrabble)! Alsjeblieft!

Foto’s van Samsung naar PC, hoe zet ik ze over?

Het overzetten van foto’s van een Samsung naar een computer werkt niet veel anders dan foto’s overzetten van iPhone naar PC. Sluit je Samsung met een kabeltje aan op je computer. Bij een PC krijg je dan de melding om bestanden via de verkenner over te zetten. Heb je een Mac? Dan is de Android File Transfer-app voor je Mac een aanrader. Zodra je in de fotomap van je Samsung kunt bladeren, kun je foto’s selecteren om naar je computer te verplaatsen. Simple as that!

Het foto’s overzetten lukt me niet, what to do?

Krijg je het niet voor elkaar om via een kabeltje foto’s over te zetten van je Samsung-smartphone naar een computer? Dan zijn er gelukkig ook andere manieren om je foto’s op je computer te krijgen:

  • Via een MicroSD-kaart
  • Via de cloud

Foto’s van Samsung naar PC met een MicroSD-kaart

foto’s van Samsung naar PC-overzetten Tele2

In bijna alle Samsungs past een MicroSD-kaartje. Het mooie hieraan is dat je daarmee de opslagcapaciteit van je telefoon ontzettend kan uitbreiden. In sommige gevallen wel met 128 of 256 GB! Je moet van goeden huize komen als je dát vol weet te maken… 😉

Met een MicroSD-kaart is het ook makkelijk om bestanden over te zetten van het ene naar het andere apparaat. Sterker nog, apps verplaatsen naar een SD kaart is ook gewoon mogelijk. En dus kun je ook foto’s van Samsung naar PC overzetten met een MicroSD-kaart.

Hoe je dat doet? In het instellingenmenu van de camera-app van je Samsung kun je instellen dat je foto’s op de MicroSD-kaart worden opgeslagen. Al het materiaal dat je vervolgens schiet, komt op de externe kaart te staan. Wil je oud beeldmateriaal overzetten? Dit kan via de Bestandsbeheer-app die op elke Samsung staat.

Zodra je foto’s op de MicroSD-kaart staan, kan het overzetten van foto’s van Samsung naar PC beginnen. Haal het kaartje uit je telefoon en plaats ‘m in je computer. Dit kan meestal door middel van een SD-adapter waarin het MicroSD-kaartje past. Heeft je computer niet zo’n ingang? Gebruik dan een cardreader. Daarna kun je via de Verkenner of Finder foto’s van het kaartje op je computer zetten.

Foto’s van Samsung naar PC via de cloud

Geen zin in dat gedoe? (Best begrijpelijk!) Je kunt ook foto’s via de cloud verplaatsen naar je computer. Een handige app daarvoor die standaard op Samsung-telefoons staat is Google Foto’s. Via de app op je telefoon upload je alle foto’s naar de cloud. Daarna kun je via de website van Google Foto’s de geüploade kiekjes downloaden naar je computer. And it’s a wrap!

Op welke manier ga jij foto’s van Samsung naar PC overzetten?