foto’s van iPhone naar pc Tele2
30 - 04 - 20204 min. leestijd

How to: foto’s van iPhone naar PC en Mac overzetten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zit je iPhone steeds krapper in z’n opslaggeheugen? A shame natuurlijk om al je party pics te deleten om rapido ruimte vrij te maken. Je kunt namelijk ook best snel foto’s van iPhone naar PC of Mac overzetten. Maar… hoe dan? Je leest het hier!

Foto’s van iPhone naar PC overzetten, hoe doe ik dat?

Laten we bij het begin beginnen: sluit je iPhone eerst met een kabeltje aan op je computer. Dit is de snelste en meest directe manier om foto’s over te zetten van een iPhone naar een PC of Mac. Zodra je dit doet, opent (als het goed is) automatisch een map met je foto’s. Je hebt dan de mogelijkheid om foto’s te selecteren die je wil overzetten naar je computer. Rest je alleen nog het overzetten van de foto’s of video’s naar keuze. Et voilà: een opgeschoonde telefoon én een computer vol happy memories.

Het foto’s overzetten lukt niet! Wat nu?

Kom je er niet uit of krijg je de foto’s niet overgezet? Laten we het op een andere manier proberen. Foto’s overzetten van iPhone naar PC of Mac kan ook met AnyTrans. Check it out.

Foto’s van iPhone naar PC met AnyTrans

AnyTrans is een computerprogramma waarmee je foto’s van je iPhone naar een computer overzet. Het kost eenmalig 40 dollar, maar dan heb je ook zeker wat. Zo kun je er naast foto’s ook andere bestanden mee uitwisselen, zoals muziek of documenten. Handig!

Hoe het werkt? Easy. Zodra je jouw telefoon via een kabel verbindt met je computer en je het programma opstart, kun je aan de slag. Wel moet je even geduld hebben, want het programma brengt eerst alle informatie in kaart die op je iPhone staat. Dit kan, afhankelijk van hoe vol je telefoon is, even duren. Staat je smartphone bomvol? Laat AnyTrans dan even zijn werk doen, terwijl jij je andere to do’s fixt ;-).

Is ‘ie klaar? Scroll dan in het startscherm van AnyTrans naar beneden en druk op Photos. Druk daarna op Camera Roll. Je kunt nu foto’s van iPhone naar PC of Mac overzetten. Eerst selecteer je de foto’s die je wil verplaatsen, daarna druk je op het icoontje met de computer. Tot slot kun je exportinstellingen aanpassen, zoals de beeldkwaliteit van de te versturen foto’s en de opslaglocatie.

Leer hier meer over AnyTrans.

AnyTrans is gratis te downloaden voor iOS.

Tip: benieuwd wat jouw iPhone allemaal kan na de iOS 14 update? Wij zetten alle geruchten alvast voor je op een rijtje!

Gratis foto’s van iPhone naar PC overzetten

Geen zin om te betalen? Snappen we! Een andere optie om foto’s over te zetten van iPhone naar PC is via de cloud. Aanrader hiervoor is de Google Foto’s-app. Hierbij ontvang je 15 GB gratis opslagruimte én je hebt alleen een Google-account nodig. En ja, dit mag hetzelfde account zijn als je Gmail-adres ;-).

Zo zet je foto’s over van je iPhone naar PC met Google Foto’s:

  1. Download de Google Foto’s-app (iOS) op je iPhone en log in met je Google-account.
  2. De app indexeert nu alle foto’s die op je telefoon staan en back-upt deze automatisch naar je Google Drive-cloud.
  3. Log in op google.com met hetzelfde account. Hier zie je nu al je iPhone-foto’s staan. Kant-en-klaar om gedownload te worden op je PC!
  4. Wil je ze liever direct op je PC hebben? Door Google Drive op je computer te downloaden synchroniseert ‘ie gelijk met je desktop. Hierdoor hoef je nooit meer handmatig een video of foto op te slaan.

Foto’s van iPhone naar PC overzetten, was nog nooit zo makkelijk! Tip voor Google Foto’s: je kunt zelfs onbeperkte opslagruimte krijgen als je foto’s uploadt in lagere kwaliteit. Daarmee zijn de foto’s trouwens nog altijd superscherp en het uitprinten waard!

Foto’s van iPhone naar Mac importeren

Heb je een Mac? Megahandig, want hiermee gaat het overzetten van foto’s nog sneller en gemakkelijker. Zo is het alleen maar een kwestie van het kabeltje in de computer steken en de rest gebeurt haast vanzelf. Benieuwd hoe je dit doet? Dit zijn de stappen:

  1. Sluit je iPhone via de USB-kabel aan op je Mac.
  2. De Foto’s-app wordt nu automatisch geopend. In het linker venster zie je nu de naam van jouw iPhone staan.
  3. Selecteer de foto’s die van je iPhone naar Mac wil importeren en klik op Importeer selectie. Wil je alles overzetten? Klik dan op Importeer alle.
  4. Hierna krijg je de vraag of je de geselecteerde foto’s wil bewaren of direct van je toestel wil verwijderen. Handig voor als je écht extra opslagruimte wil creëren.

Tip: nog meer opslagruimte vrijmaken? Check onze tips voor telefoon opschonen.

Foto’s overzetten van iPhone naar PC, hoe doe jij dat het liefst?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt