Tele2 Blog

1, 2, olé! Foto’s overzetten van iPhone naar PC en Mac

Kom je steeds vaker in de knoop met de 16 GB aan iPhone opslaggeheugen? A shame natuurlijk om al je party pics te deleten om rapido ruimte vrij te maken. Je kunt namelijk ook best snel foto’s overzetten van iPhone naar PC. Maar… hoe dan?

Foto’s overzetten van iPhone naar PC, hoe doe ik dat?

Laten we bij het begin beginnen: sluit je iPhone eerst met een kabeltje aan op je computer. Dit is de snelste en meest directe manier om foto’s over te zetten van een iPhone naar een PC of Mac. Zodra je dit doet, opent (als het goed is) automatisch het Photos-programma. Je hebt dan de mogelijkheid om foto’s te selecteren die je wil overzetten naar je computer. Rest je alleen nog het overzetten van de foto’s of video’s naar keuze. Et voila: opgeschoonde telefoon & computer vol happy memories.

> Bezig met een grote (lente)schoonmaak? En toe aan nóg meer opslagruimte? Bekijk dan ook onze tips voor apps verplaatsen naar SD kaart! <

Het lukt niet! Wat nu?

Kom je er niet uit of krijg je de foto’s niet overgezet? Laten we het op een andere manier proberen. Foto’s overzetten van iPhone naar PC of Mac kan ook met het computerprogramma AnyTrans for iOS, dat eenmalig 40 dollar kost. Een kleine investering dus, maar wel hartstikke handig om snel bestanden van je iPhone te plukken om ze op je computer te zetten! Hiermee kun je niet alleen foto’s uitwisselen, maar ook andere bestanden. Handig!

Hoe het werkt? Easy. Zodra je telefoon via een kabel is verbonden met je computer en je het programma opstart kun je aan de slag. Wel zal je even geduld moeten hebben, want het programma brengt eerst alle informatie in kaart die op je iPhone staat. Dit kan, afhankelijk van hoe vol je telefoon is, even duren. Staat je smartphone bomvol? Laat AnyTrans dan even zijn werk doen, terwijl jij je andere to do’s fixt.

Scroll in het startscherm van AnyTrans naar beneden en druk op Photos. Druk daarna op Camera Roll. Je kunt nu foto’s overzetten van iPhone naar PC of Mac. Eerst selecteer je de foto’s die je wil overzetten, daarna druk je op het icoontje met de computer. Tot slot kun je exportinstellingen aanpassen, zoals de beeldkwaliteit van de te versturen foto’s en de opslaglocatie.

> Benieuwd wat jouw iPhone allemaal gaat kunnen na de iOS 12 update? Wij zetten alle geruchten alvast voor je op een rijtje! < 

Gratis foto’s overzetten van iPhone naar PC

Geen zin om te betalen? (Snappen we!) Een andere optie is om foto’s via de cloud te verplaatsen naar je computer. Aanrader hiervoor is de app Google Foto’s. Hiervoor heb je alleen maar een Google-account nodig. En ja, dit mag hetzelfde account zijn als je Gmail-adres. Zodra je de app hebt gedownload op je Mac, log je in met je Google-account. Vervolgens indexeert de app alle foto’s die op je telefoon staan. Deze back-upt ‘ie automatisch naar je Google Drive-cloud. Je hebt onbeperkte opslagruimte – als je de foto’s enigszins verkleind laat uploaden. Wees gerust: de kwaliteit is dan nog altijd goed genoeg om foto’s eventueel uit te printen.

Zodra je met Google Foto’s een storm aan iPhone foto’s hebt geüpload naar de Google-cloud (snap je ‘m nog?), ga je op je computer naar photos.google.com. Log daar in met hetzelfde Google-account. Je ziet daar nu je iPhone-foto’s staan! Deze kun je nu downloaden vanuit je browser op je computer naar je harde schijf. Bam: je hebt nu via de cloud foto’s overgezet van een iPhone naar Mac of PC! Zo gefixt, toch?

Hoe zet jij foto’s over naar je computer?

Reacties