Handige tips voor foto’s ordenen én mappen maken op iPhone

Even een screenshotje van dit, een panoramafotootje van dat. Stroomt jouw telefoon ook helemaal over van de vakantiekiekjes, foto’s van lekker eten of selfies met je beste vrienden? En wil jij wel wat opslagruimte vrijmaken? Met deze tips voor foto’s ordenen en mappen maken op je iPhone creëer jij direct overzicht in je fotoalbum.

Foto’s ordenen iPhone tip 1: kies een opslagplek

Voordat je aan de slag kan met het ordenen van je foto’s, is het verstandig om een opslagplek te kiezen. Sla jij al je foto’s altijd op je iPhone op? Dan raakt je telefoon vol én wordt hij mogelijk trager! Een handige oplossing hiervoor is de cloud. Door je foto’s online op te slaan, maak je direct meer ruimte vrij op je toestel. Oftewel: meer overzicht én een snellere telefoon! #winwin

Welke clouddiensten er zijn? Een heleboel! Zo heb je op je iPhone de welbekende functie iCloud. Hierop heb je tot 5 GB gratis opslag. Wil je toch meer kunnen opslaan of is je iCloud vol? Dan kan je extra ruimte bijkopen. Check hier hoe je de iCloud fotobibliotheek gebruikt of hoe je meer plek vrijmaakt.

Andere clouddiensten:

Daarnaast zijn er nog andere online opslagplekken waar jij je foto’s op kunt zetten, zoals:

  • OneDrive
  • Google Foto’s (onbeperkte opslag!)
  • Dropbox
mappen maken iphone-iPhone-Tele2

Foto’s ordenen iPhone tip 2: mappen maken op iPhone

Heb jij de opslaglocatie bepaald? Dan kun je mappen maken op je iPhone. Door je foto’s in mappen te zetten, creëer jij direct overzicht. Zo vind je bijvoorbeeld makkelijker die kiekjes van dat ene festival in 2018 terug. Of wat dacht je van die ene video op dat verjaardagsfeestje van je secret lover? #bringbackmemories

Hoe je mappen aanmaakt, is afhankelijk van de plek waar je het opslaat. Wil je bijvoorbeeld de foto’s op je telefoon ordenen? Een map maken op iPhone doe je zo:

  1. Open de Fotobibliotheek-app
  2. Klik onderin op het kopje Album. Nu krijg je een overzicht van al je albums.
  3. Klik links bovenin op het plus-icoon en kies voor Nieuw album.
  4. Geef je album een naam. De map wordt aangemaakt.
  5. Selecteer welke foto’s je erin wilt zetten. Et voilà! Het foto's ordenen kan beginnen.

Andere tip: het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wis eens wat foto’s! Al die screenshots van gesprekken of webpagina’s heb je niet altijd meer nodig. ;-)

Foto’s ordenen iPhone tip 3: gebruik een app

Is het verplaatsen van al die foto’s toch niet voor jou weggelegd? Maak ’t leuk met Slidebox. Met deze app voor foto’s ordenen kun jij heel easy foto's in mappen zetten. Door over het scherm te swipen wordt het kiekje of de video direct op de juiste bestemming geplaatst… of in de prullenbak gegooid! Het meest handige van alles? Slidebox kan zelfs dubbele foto’s herkennen. Dat scheelt jou wat uitzoekwerk!

Download on App StoreGet it on Google Play

Tip 4: print je foto’s uit

Wil je al die foto’s toch altijd terug kunnen zien, maar ze niet op je iPhone bewaren? Print ze dan uit. Het fijne is dat je ze niet allemaal handmatig over hoeft te zetten, want tegenwoordig kan dit ook met apps.

Zo heeft Albelli bijvoorbeeld een app waarmee je gemakkelijk onderweg een fotoalbum maakt. Je hoeft alleen de foto’s te selecteren die je erin wilt hebben, ze goed neer te zetten en klaar is Kees! Daarna is het alleen even een kwestie van printen… en wachten op het pakketje natuurlijk. En die iPhone van je? Die is zo geordend en opgeruimd als wat!

Download on App StoreGet it on Google Play

Succes met het foto’s ordenen op je iPhone!