Foto's bewaren Tele2
06 - 11 - 20172 min. leestijd

Foto’s bewaren? Zo raak je jouw selfies nooit meer kwijt!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Al die shining selfies, prachtige party-pica’s en romantische diner-foto’s die je maakt, verdienen het natuurlijk om voor altijd bewaard te blijven. Maar hoe kun je het beste foto’s bewaren die je met je telefoon maakt? Op verschillende manieren. Carry on soldier, de mogelijkheden bespreken we graag met je!

Onbeperkt foto’s bewaren in de cloud

Onbeperkte opslagruimte voor foto’s waar je bijna overal ter wereld via internet toegang tot hebt? Klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het kan écht. Met Google Foto’s om precies te zijn. En het is nog gratis ook. Je gebruikt hiervoor gewoon dezelfde login als voor je Gmail. Easy-peasy, dus! Tipje van ons: schakel meteen tweestapsverificatie in, zodat echt alleen jij toegang hebt tot je Google-account. Vergeet ook niet je account settings naar jouw wens in te stellen. Zo bepaal je zelf wat Google met jouw gegevens mag doen.

Foto's bewaren in de cloud Tele2Met Google Foto’s krijg je onbeperkte opslagruimte voor foto’s die je door de app verkleind laat opslaan. De dienst verkleint hiermee het originele formaat van de foto’s, waardoor de bestandsgrootte minder wordt en de resolutie iets lager. Niet getreurd: dit formaat is nog altijd dikke prima om je foto’s op een groot scherm te tonen of zelfs om uit te printen voor in je fotoalbum. Alleen voor pro’s die hun kiekjes op metersgrote canvasdoeken willen laten printen is dit misschien niet de beste optie om hun foto’s in op te slaan.

Google Foto’s is gratis beschikbaar voor Android en iOS en is ook via de computer te gebruiken. Handig als je foto’s van je telefoon naar je computer wil verplaatsen!

Foto’s van je telefoon opslaan op je computer

Wil je digitaal foto’s bewaren, maar vind je het zonde om ze verkleind op te slaan? En bewaar je ze liever op één en dezelfde plek (en dus niet in de cloud)? Daarvoor is je computer een goede eindbestemming. Via het kabeltje waarmee je jouw telefoon oplaadt, kun je ‘m ook aansluiten op je computer. Vervolgens verplaats je via de app van de fabrikant de foto’s naar je computer. In origineel formaat en zonder kwaliteitsverlies. Je kunt hiervoor ook een externe harde schijf gebruiken.

Foto’s in de beste kwaliteit bewaren in de cloud

Het nadeel van als je foto’s opslaat op je computer is dat je er niet overal toegang tot hebt. Bovendien ben je ze kwijt als je computer crasht. Kortom: niet helemaal ideaal. Wil je foto’s zonder kwaliteitsverlies bewaren in de cloud? Voor de iPhone kun je dan het beste de iCloud gebruiken. Voor 1 euro per maand heb je al 50 GB opslagruimte: genoeg om al je shinende selfies tot in de eeuwigheid te bewaren! Een andere mogelijkheid is Dropbox (voor Android en iOS).

Ook een mogelijkheid: je kiekjes uitprinten

Mogelijkheden genoeg om je foto’s digitaal te bewaren. Maar je foto’s bewaren, dat kan natuurlijk óók offline. Oftewel: ze uitprinten! Dit kan via handige sites als Albelli. Bij de Hema heb je genoeg leuke fotoalbums en accessoires om je fotoalbum daarna helemaal naar je eigen zin te stylen. Zo krijg jij het fotoalbum dat niemand anders had kunnen maken!

Wat vind jij de beste manier om foto’s te bewaren?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt