foto zoeken
01 - 06 - 20221 min. leestijd

Snel een foto zoeken op je telefoon? Dit is hoe!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je dat ene vakantiekiekje uit 2016 terugvinden op je telefoon? Of zoek je op internet een bepaalde high quality afbeelding voor je presentatie op school of werk? Met deze handige tips kun je supersnel een foto zoeken!

Foto zoeken op je iPhone

Zoek je een kiekje op je iPhone? Met de standaard Foto’s app van je iPhone kun je makkelijk foto’s zoeken door te sorteren op jaar, maand of dag. Superhandig als je nog weet wanneer de foto ongeveer genomen is! Zo vind je vliegensvlug die naald in de hooiberg.

Foto zoeken op je Android telefoon

Heb je een Android telefoon zoals een Samsung telefoon of een OPPO telefoon en zoek je naar die ene gezellige familiefoto van jaren terug? Open dan de Google Foto’s app en scrol naar de maand waarin de foto genomen is. There you go!  

foto zoeken tips

Foto zoeken op internet

Ben je het wereldwijde web aan het afspeuren naar een geschikt plaatje voor je presentatie of voor het maken van een uitnodiging? Soms ben je wel uuuren aan het Googelen naar een geschikte foto … Zakt de moed je in de schoenen? We can imagine. Maar geen stress! Wil je bepaalde foto’s niet zien? Plaats dan een minteken voor het zoekwoord waarvan je géén kiekjes wilt.

Wil je nog specifieker op zoek gaan? Klik dan bij Google Afbeeldingen in de resultaten op ‘Tools’. Zo kun je filteren op ‘Formaat’ als je bijvoorbeeld alleen foto’s in hoge kwaliteit wilt. Op zoek naar een foto van het afgelopen uur, sorteer dan op ‘Tijd’. Sorteer op ‘Kleur’ als je alleen kleurenfoto’s of juist oldschool zwart-witbeelden wilt of sorteer op ‘Type’ als je een geinig GIF’je zoekt. Wil je een licentievrije foto? Sorteer dan op ‘Gebruikersrechten’.

Foto’s bewerken met filter apps

Het perfecte kiekje gevonden? Maar is het nog niet helemaal naar wens? Say no more! Met deze filter apps kun je je plaatje de laatste finishing touch geven. De juiste foto gevonden, bewerkt en opgeslagen? Posten maar!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt