iPhone-foto-maken-met-iPhone-Tele2
08 - 12 - 20203 min. leestijd

Super mooie foto’s maken met iPhone? Zo doe je dat

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je foto’s maken met je iPhone? Natúúlijk. Want het is dé camera die je altijd bij je hebt! Onderweg maak je gemakkelijk een foto van dat toffe gebouw en van een vet feestje maak je een mooie slowmotionvideo. Maar hoe maak je nu dé perfecte foto of video? En hoe zorg je dat je foto opvalt tussen alle Insta-kiekjes? Leer het met deze tips en tricks om de beste foto te maken met je iPhone.

Foto’s maken met iPhone: gebruik de AF/AE-vergrendelingFotoshoot-foto-maken-met-iPhone-Tele2

Of je nu de nieuwe iPhone 12 of iPhone 12 Pro hebt of de iPhone 8 of iPhone 11 hebt. Op de toestellen van Apple staan een heleboel handige features, waardoor jouw foto nog mooier kan worden.

Zo kun je bijvoorbeeld met het gebruik van een raster de juiste compositie bepalen. En heb jij de AF/AE-vergrendeling wel eens uitgetest? Via dit handige tooltje stel jij tijdens het maken van een foto een scherpstelpunt in. Dit is ideaal, voor als je een bewegend object of persoon wilt fotograferen. Het onderwerp in je foto beweegt misschien wel, maar de scherpte blijft hetzelfde. Relaxt!

En maak je een foto van een stilstaand object, bijvoorbeeld een gebouw? Door op je scherm te klikken, kies je zelf een punt waarop scherp wordt gesteld. Hierdoor ben jij de baas over de contrasten, in plaats van dat je iPhone dit automatisch doet.

Zoek je de Apple iPhone 13? Bestel de nieuwste Apple telefoon nu bij Tele2!

Foto’s maken met iPhone: zet de HDR-functie aan

Wil jij altijd foto’s maken met je iPhone in de perfecte kwaliteit? Daar heeft Apple iets handigs op. Want zet jij de HDR-functie aan, dan zijn je foto’s altijd in topkwaliteit. Via de HDR-functie maakt je iPhone twee verschillende foto’s: een normale foto en een HDR-geoptimaliseerde foto. De belichting is op beide foto’s anders, waardoor je zelf het perfecte beeld kan kiezen. Probeer maar eens in HDR-stand een foto van de zonnige, blauwe lucht met wolken te maken. Ziet er anders uit, nietwaar?

Tip: HDR werkt ook heel goed bij foto’s van vuurwerk of andere licht-donker activiteiten. Let’s try!

Foto’s maken met iPhone: vermijd zoomen

Jep, het zit bijna op iedere telefoon: een zoom-functie! Wil jij een scherpe foto behouden, raden wij het toch aan om deze zo min mogelijk te gebruiken. Door té veel in te zoomen wordt de kwaliteit van je foto of video minder, waardoor je beeld korrelig wordt. Zoom daarom liever in met je voeten (=loop er naartoe), dan dat je dit met je toestel doet.

En wil je toch  van die schattige vogel in de verte een mooie foto maken met je iPhone? Zoom dan in tot 2x optische zoom. Hierdoor zoom je wel in, maar blijft je foto nog redelijk scherp. Hoe je dit doet? Druk maar eens op het knopje met ‘1x’ onderin het scherm. Je zal zelf zien hoe die vogel groter in beeld verschijnt. 😉

Nog meer tips nodig? Check dan deze smartphone fotografie tips.

Foto’s maken met iPhone: gebruik de portretmodus

Is het hoog tijd voor een nieuwe profielfoto? Of moet je écht eens een professionele, zakelijke foto op je CV hebben? Dan is portretmodus the thing you need. Via deze fotofunctie van Apple schiet jij portretfoto’s in de beste kwaliteit. Gewoon op je telefoon! Swipe in de Camera-app naar links om de functie te activeren en… shooten maar! Op iedere foto wordt de scherptediepte aangepast, waardoor jij een portret schiet net als een echte professional.

En wil je écht een next-level foto van jezelf? Probeer dan eens een slofie! Je hebt hier wel de nieuwste iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max voor nodig, maar… man wat een unieke foto heb je dan. Check hier alles over een slofie maken.

Mooie foto’s maken met iPhone: fotografeer in RAW

Ook kun je mooie foto’s maken met je iPhone in RAW-formaat schieten. Ideaal, als je elk minuscuul detail van de foto nog na wilt bewerken. De nieuwe iPhone krijgt als het goed is ook deze mogelijkheid. Je kan dit niet met de gewone Camera-app, want hier heb je andere apps voor nodig zoals bijvoorbeeld Camera+ Legacy. Via deze app schiet je beelden in de meest pure vorm. Ontdek de verschillende zoom-, focus- en bewerkingsopties. En wil je je beeld nog na bewerken? Dan kan dat gewoon gemakkelijk in de app. Megahandig!

Camera+ Legacy is gratis te downloaden voor iOS.

Foto’s maken met iPhone, hoe ziet jouw laatste top foto eruit?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt