De laatste geruchten over de Fortnite app voor Android

*Emote doet* van vreugde: komt er binnenkort dan óók eindelijk een Fortnite app voor Android? Can’t wait! Eindelijk battle royalen op je Samsung Galaxy S9? Check in de box. Tijd om je de laatste geruchten over de Android app voor Fortnite te vertellen.

Fortnite Battle Royale naar Android, maar wanneer?!

Inmiddels is het geen gerucht meer: Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, heeft laten weten dat er nog deze zomer een Android-app voor Fortnite Battle Royal komt. Te gek! Want na de release van deze app voor de iPhone, konden we natuurlijk niet wachten tot ‘ie ook naar Android kwam. Nu is het dus bijna zo ver, al is de exacte datum dat je ‘m in de Play Store kunt downloaden nog niét bekend.

Noobmodus: wat is Fortnite Battle Royal?

Is het hierboven allemaal abracadabra wat je leest? Tijd voor een opfriscursus: Battle Royal is een super populaire spelmodus in de game Fortnite, die voor de PlayStation 4, Xbox One, pc en iOS beschikbaar is. Hiermee word je met 100 man op een eiland gedumpt. Daarna: vechten maar! Degene die als laatste overblijft wint. De game is gratis en het leuke is dat de spelletjes niet eeuwenlang duren. Ideaal om onderweg naar school in de trein te spelen dus!

Ook meteen Playground voor Fortnite Battle Royal Android?

Het schijnt binnenkort dé absolute toptoevoeging aan Fortnite te worden: de Playground-modus. Deze was al korte tijd beschikbaar, maar werd later weer verwijderd. Wat deze toevoeging zo vet maakt? Je krijgt wat langer de tijd om zonder gevaar onbeperkt te bouwen. Binnenkort wordt deze modus toegevoegd aan Fortnite, maar het is nog niet bekend of de functie ook meteen in de iOS- en toekomstige Android-app beschikbaar zal zijn. Zou wel mooi zijn natuurlijk!

Hoe gaat de Android-app van Fortnite eruit zien en hoe zit het met gameplay?

Epic Games heeft nog niet laten weten hoe de Android-app er precies uit gaat zien. Toch durven wij ‘m wel aan: de gelijkenissen met de iOS-app zullen wel degelijk zichtbaar zijn. Dat betekent dat je zelf de interface kunt aanpassen. Handig, want zo kun je zelf bepalen waar de buttons voor de besturing op het scherm komen te staan. Ook kun je automatisch rennen en schijnt het schieten ook anders te gaan dan op de pc en consoles.

Gratis, onbeperkt en zonder grenzen Fortnite spelen op je Android-telefoon

Het is nog niet precies bekend wanneer Fortnite te downloaden is voor Android. In ieder geval uiterlijk half september, want dan zit de zomer erop. Feit is dat je in ieder geval dan onbeperkt gratis Fornite op je telefoon kunt spelen. Wil je je geen zorgen maken om het dataverbruik van de app? Dan is een Tele2 Unlimited abonnement wel wat voor jou. Je kunt dan schandalig veel 4G-internetten. Ideaal om zonder te haperen je favo game te spelen!

Speel jij al Fortnite?