Forest app
14 - 10 - 20222 min. leestijd

Je concentratie boosten? Forest helpt je!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Likes van Instagram, DM’s via Facebook, sms’jes van je tante en dan ook nog die notificaties van WhatsApp. Soms blijft je telefoon maar trillen. Niet zo gek, dat je tijdens je werk of het studeren makkelijk afgeleid bent. Is het tijd voor pure focus? Forest helpt je een handje!

Forest app 2022

Wat is Forest?

Forest is een gratis productiviteitsapp die je helpt te concentreren. Merk je dat je telefoon je snel afleidt? Forest voorkomt dit en helpt je écht te concentreren! De app is een wereldwijd succes, heeft meerdere prijzen gewonnen en heeft inmiddels al miljoenen gebruikers!

App image
Forest: Focus for Productivity
Rating starRating starRating starRating starRating star

Blijf gefocust op je doel of to do’s en raak gemotiveerd met Pomodoro-timer

Hoe werkt Forest?

Open de Forest app en selecteer hoe lang je wilt focussen. De app plant vervolgens een zaadje, terwijl jij druk aan ’t werken, studeren, klussen of strijken bent. Is de tijd om? Dan is het zaadje volgroeid tot een ware boom en kun je weer op je telefoon! Sluit je de app af voordat de tijd verstreken is? Dan gaat het boompje dood. Lukt het je om iedere dag te focussen? Dan heb je binnen de kortste keren een heel forest vol bomen geplant!

5 toffe functies van Forest

Forest zit bomvol leuke en handige functionaliteiten. Benieuwd wat de app zo fun maakt? Check this out!

Kies een focustijd

Moet je een halfuur een tekst in je hoofd stampen, wil je een uur uitrekken voor het opruimen van je kamer of moet je een hele ochtend knallen voor een schoolopdracht? Kies zelf een fijne focustijd uit. Forest zorgt ervoor dat de boom binnen de door jou ingestelde tijd prachtig volgroeid is.

Speel geluiden af

Kun je je het best concentreren met rustgevende geluiden op de achtergrond? Say no more! Met Forest kun je chille achtergrondgeluiden laten afspelen terwijl de boom groeit. Wanneer je boom volgroeid is, kun je munten verdienen waarmee je weer nieuwe geluiden kunt kopen!

Gebruik het met vrienden en studiebuddy’s

Samen studeren? Ook dan is Forest een aanrader. Je maakt een speciale kamer aan, zet de tijd en begint te studeren. Samen zorg je er dan voor dat jouw boom groeit. Dat kan samen in een kamer zijn, maar ook zeker vanaf een distance.

Track wanneer je het productiefst bent

Gebruik je Forest regelmatig? Chill, want zo bouwt de app statistieken op. Hiermee krijg je inzicht in op welke dagen of op welke tijdstippen je ’t productiefst bent. Ook kun je in de app aangeven waar je mee aan de slag gaat, bijvoorbeeld ‘werk’, ‘school’ of ‘huishouden’. Vervolgens kun je in je statistics terugvinden waar je de meeste tijd aan besteedt.

De app plant ook échte bomen

Forest plant niet alleen virtuele bomen. Er is meer! Forest zet zich namelijk ook in voor het planten van échte bomen, in real life. Dit doet Forest in samenwerking met Trees for the Future. Dit is een initiatief dat bomen plant in negen verschillende Afrikaanse landen. Wanneer jij in de app virtuele munten uitgeeft, dan wordt er geld gedoneerd. Er zijn al bijna 1,5 miljoen bomen geplant dankzij de gebruikers van Forest!

De Forest app downloaden?

Wil je Forest downloaden voor je iPhone 14 Pro of Samsung Galaxy S22? Je kunt de app voor € 3,99 downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.

App image
Forest: Focus for Productivity
Rating starRating starRating starRating starRating star

Blijf gefocust op je doel of to do’s en raak gemotiveerd met Pomodoro-timer

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt