file apps
15 - 02 - 20224 min. leestijd

File apps: met deze krijg je snel filemeldingen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een van de grootste frustraties op de weg: files. Met een file app blijf je op de hoogte van filemeldingen. Zo weet je altijd wat de snelste weg naar huis is. En omzeil je files. Scheelt tijd en irritatie!. We hebben vijf handige apps die je op de hoogte houden van files op jouw route.

De beste apps voor filemeldingen

File apps houden je op de hoogte van files. Vooraf en onderweg. Handig om niet onnodig in de file te staan. Wij nemen de beste apps voor filemeldingen met je door!

Google Maps

file app Google Maps

Google Maps is een populaire app om makkelijk van A naar B te gaan. Ideaal om te navigeren. Maar wist je dat de app ook uitgebreide informatie over files heeft? Google houdt bij waar het druk is op de weg. Onder andere met behulp van gebruikers. Als veel weggebruikers hun locatie delen, weet de app waar het druk is op de weg. Maps geeft dat door aan andere gebruikers. Dat is nog eens actuele file-informatie!

App image
Google Maps: Navigatie en OV
Rating starRating starRating starRating starRating star

Realtime GPS-navigatie, verkeer, OV en informatie over miljoenen plaatsen

ANWB Onderweg & Wegenwacht

file app ANWB

ANWB Onderweg & Wegenwacht is een heel fijne file app. Is er een file op jouw vaste route, bijvoorbeeld van huis naar werk? Dan laat de ANWB je dat weten met een melding. Je ziet meteen hoeveel minuten vertraging er is op de weg die je normaal gesproken altijd neemt.

Daarvoor moet je wel eerst die ‘Persoonlijke route’ aanmaken. Dat doe je zo:

  • Download de app ‘ANWB Onderweg & Wegenwacht’.
  • Open vervolgens de app en klik op ‘Verkeer’.
  • Tik daarna op ‘Nieuwe route’ en maak een route van A naar B aan die je vaak rijdt.
  • ANWB stelt drie routes voor.
  • Sla de route op en vermeld de dagen en tijdstip dat je deze route aflegt.
  • Vanaf dan houdt de app je op de hoogte als er een vertraging is. Zo weet jij wanneer het tijd is voor een de-tour!
App image
ANWB Onderweg & Wegenwacht
Rating starRating starRating starRating starRating star

Alles in 1: File- en verkeersinformatie, parkeer app, tank app en wegenwacht

Waze navigatie & Live verkeer

file app Waze

Ook Waze is een populaire gratis file app. Deze app toont actuele verkeersinformatie, biedt navigatie van A naar B aan en meldt je waar flitspalen staan. De app barst dus van de informatie en handige functies.

 Zo helpt Waze je ook met het vinden van een parkeerplek en kun je naar podcasts luisteren. De app geeft je de snelste route naar het dichtstbijzijnde tankstation en er is ruimte om te carpoolen. Zo denkt de app ook aan het milieu.

Leuke extra? Je eigen stem of die van een bekende gebruiken voor de verkeersinformatie. Je moet daar wel even voor zitten en ruim veertig zinnen inspreken. Maar daarna word je wel persoonlijk begeleid op de weg.

Zo, dat was ‘m. Word jij een Waze-gebruiker? Dan ben je niet de enige. 130 miljoen mensen gingen je voor.

App image
Waze Navigation & Live Traffic
Rating starRating starRating starRating starRating star

Save time on every drive. Waze tells you about traffic, police, crashes & more

Flitsmeister

file app flitsmeister

Flitsmeister is een gevestigde naam in de autowereld. Met Flitsmeister navigeer je heel makkelijk van A naar B en word je op de hoogte gehouden van waar de flitspalen staan. Een extra bonus: je kunt de app ook in veel andere landen gebruiken. Zo weet je bijna altijd waar de flitspalen te vinden zijn.

Flitsmeister is een heel complete app. Sta je bijvoorbeeld met pech langs de weg? Dan kun je in Flitsmeister pechhulp van ANWB inschakelen. Ook kun je betaald parkeren met de app en zie je wanneer een ambulance bij je in de buurt is. Goed als je harde muziek aan hebt, waardoor je de sirene niet hoort aankomen. Wel zo veilig! Daarnaast toont de app file meldingen en blijf je op de hoogte van actuele verkeersinformatie.

App image
Flitsmeister
Rating starRating starRating starRating starRating star

Flitsmeister is DE complete app voor onderweg met alle flitsers en files.

Here We Go

file app Here WeGo

HERE WeGo is een gratis navigatie-app met een heel gebruiksvriendelijk uiterlijk. Het maakt met Here WeGo niet uit of je met de auto, trein of wandelend naar je eindbestemming moet. De route app geeft een nauwkeurige routebeschrijving, helpt je een parkeerplaats te vinden begeleid je er rechtstreeks naartoe.

De app werkt simpel en je maakt makkelijk snelkoppelingen aan naar veelgekozen routes. Zo krijg je met één klik een routebeschrijving voor je neus. En zodra er een file is, meldt de app dit. Voor Nederlandse kaarten, maar ook in het buitenland. Ideaal als je op reis gaat met de auto.

App image
HERE WeGo Maps & Navigation
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geniet van uw reis

Handige websites voor filemeldingen

Wil je iets anders dan een file app? Dat kan ook. Je kan ook snel een van de volgende websites bezoeken om de lijst met files te checken. Zo weet je of er op jouw route een verkeersongeval is geweest, of er een file staat en hoe lang de vertraging precies is.

Fijne apps voor onderweg

Ben je lang onderweg? Dan kan een beetje vermaak geen kwaad. Bekijk daarom deze carplay apps voor in de auto. Zo verveel je je niet en gaat de tijd alleen maar sneller.

Veilig onderweg 

Veilig de weg op? Dan is het goed om een app op je telefoon te hebben die hieraan bijdraagt. Wij hebben een paar veilig verkeer apps op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld voor de wegenwacht, een verkeersbordentrainer of een omgevings-check met gevaarlijke plekken onderweg. Zoals een slecht wegdek, gaten in de weg of kapotte lantaarnpalen. Zo ga je goed voorbereid op pad. En dat is het slimste wat je kunt doen.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt