Tele2 Blog

Fiets app: de vijf beste fiets apps voor de lente

Of het nu wheelies zijn op een lowrider of romantische tochtjes op een beach bike. Wij Hollanders staan bekend om onze voorliefde voor fietsen. Met rode blosjes op de wangen, door weer en wind op de tweewieler. We fietsen naar school, werk, de kroeg en de sportclub, maar gaan er ook graag écht op uit. En nu, met de lente op komst, zijn er natuurlijk meer dan genoeg redenen om je stalen ros van stal te halen. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een nieuwe fav’ fiets app. Hier onze aanraders:

Fiets app: Fietsersbond Routeplanner

Fiets app Fietsersbond Routeplanner Tele2Nederland kent prachtige fietsroutes. Ben je toe aan een dagje de stad uit? Of wil je de andere kant van het land eens ontdekken? De Fietsersbond Routeplanner-app brengt honderden fietsroutes in kaart. In de app wordt onderscheid gemaakt tussen tien routetypen; van makkelijk fietsbare routes tot natuurroutes en racefietsroutes. Voor ieder wat wils dus! Met behulp van de app plan je je fietsroute en houd je onderweg bij hoe ver je al bent gekomen. Wil je anderen inspireren? Dan kun je jouw net ontdekte route zelf toevoegen aan de fiets app. De rest van fietsend Nederland bedankt je alvast. 😉

De Fietsersbond Routeplanner-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Fiets app: Ring-Ring

Fiets app Ring Ring Tele2Shoppen, lekker eten in huis halen, een beautybehandeling. Klinkt dit alles voor jou een stuk leuker dan een rondje fietsen? Dan is Ring-Ring he-le-maal iets voor jou! Deze app houdt jouw fietskilometers (Fkm) bij, waarmee jij korting spaart bij winkeliers in jouw buurt. En je snapt het al: hoe meer je fietst, hoe meer korting je krijgt! Wil je er een wedstrijd van maken? Nodig dan je vrienden uit en krijg extra beloningen als jij de meeste Fkm’s hebt gereden deze maand. Ook op werk kun je met Ring-Ring aan de slag en er een competitie van maken. Je zult versteld staan hoe snel je al aan de 100Fkm zit door de fiets te pakken naar werk, in plaats van de tram of auto!

Ring-Ring is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Fiets app: ANWB fietsen

Fiets app ANWB fietsen Tele2De ANWB brengt fietsen en relaxt terrassen samen. Zodra je je fietsroute hebt uitgekozen in de ANWB Fietsen-app, zie je meteen welke leuke caféetjes je onderweg tegenkomt (lees: waar ze alvast een Radlertje koud moeten zetten). Word je ANWB-fietspaslid, dan krijg je óók nog eens korting op je biertje. Cheers to that! Is je e-bike bijna leeg of heb je een lekke band? Dan kun je bij deze “ANWB Gastvrij Plus punten” terecht om je probleem te fixen. Uiteraard zou de ANWB de ANWB niet zijn, als ze niet voor je klaarstaan zodra je wegenwacht nodig hebt. Voor deze service moet je wel ANWB-lid zijn. Ben je dat niet? Dan kun je de ANWB Fietsen-app gewoon gebruiken om mooie fietsroutes op te volgen. Ook fijn!

ANWB Fietsen is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Fiets app: Map My Ride by Under Armour

Fiets app Map My Ride Tele2Ben jij een echte sportschool tijger of sporty spice? Dan wordt het tijd om van jouw fietsrit een uitdagende work-out te maken. De Map My Ride-app van Under Armour brengt nauwkeurig jouw fietstochten in kaart en houdt je voortgang bij. Ook ontvang je feedback op je work-outs waarmee je je prestaties verbetert. Handig aan de Map My Ride-app is dat je hem ook voor andere sporten kunt gebruiken. En je kunt hem koppelen aan andere apps en wearables, zoals je Fitbit of Garmin sporthorloge.

Map My Ride by Under Armour is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Fiets app: Spinlister

Ben jij er helemaal klaar voor om op het zadel te springen, maar ben je helaas geen trotse bezitter van een fiets? Wees niet getreurd! Want somewhere out there verhuurt iemand zijn stalen ros aan jou. Met Spinlister huur je namelijk supermakkelijk en snel een fiets van iemand die hem even niet nodig heeft. Afhankelijk van het type fiets en de kwaliteit ervan, betaal je een bepaald bedrag per uur, dag of week. Met Spinlister rol jij binnen no time rond door de deeleconomie van Nederland.

De Spinlister-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Of je nu kiest voor een frisse neus halen op je omafiets, calorieverbranding op je racefiets of cruisen op je e-bike, met deze fiets app lijst kom je er wel! Welke fiets app gebruik jij als je erop uit trekt?