tips-facebook-marketplace-Tele2Blog
29 - 06 - 20213 min. leestijd

Spullen verkopen via Facebook Marketplace, zo doe je dat!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Geef die oude spijkerbroek of fiets een tweede leven! Facebook Marketplace is dé place to be om de spullen die je niet meer gebruikt te verkopen. Gewoon via je Facebook-account. Ontdek hier alles wat je over dit platform moet weten. Let’s go! 

Wat is Facebook Marketplace?

Dé plek om online een centje bij te verdienen. Via Facebook Marketplace verkoop je heel makkelijk je oude of nieuwe spullen. Zie het als een soort marktplaats waar je digitaal je gebruikte producten te koop zet. Van sportschoenen tot games en van wasmachines tot banken: je kunt er werkelijk alles op delen. Ja, dus ook die oude iPhone die in de la ligt (vergeet niet eerst je iPhone leeg te maken!). Je hebt op Facebook Marketplace zelfs een aparte sectie waar je producten gratis kunt weggeven. Handig als je toch écht van die sneakers van je ex af moet #sorrynotsorry!

Ook kun je natuurlijk via Marketplace zelf shoppen. Ben je op zoek naar een tweedehands gitaar? Of een oldskool spelcomputer? Met één klik vind je alle advertenties in de buurt. Ook zie je gelijk de prijs, afstand en foto’s van het product erbij. 

hoe-werkt-facebook-marketplace-Tele2Blog

Hoe werkt het verkoopplatform? 

Stel: je hebt die toffe gamecomputer gevonden. Yes, maar wat nu? Bij interesse voor een product kun je altijd een berichtje sturen. Of ontvangen natuurlijk als je zelf wat verkoopt. Via Facebook Messenger kan de geïnteresseerde dan laten weten dat ie het product wil hebben. Ook kan diegene een bod doen en afspreken of ie het product komt ophalen. Extra handig: doordat je via Messenger praat, weet je gelijk wie je voor je hebt. Je kunt zelfs op diegene z’n profiel de naam en meer informatie zien. Zo kun je zelf dus goed inschatten of een advertentie betrouwbaar is.

Tip: wees er zelf dus bewust van dat mensen ook jouw profielgegevens kunnen zien. Bepaal daarom zelf wat je graag wel of niet met anderen deelt.  

Facebook Marketplace: zo maak je zelf een advertentie

Dus, heb je de zolder al overhoopgegooid? Je oude zomerkleding uitgezocht? Of je hele jeugdcollectie aan Diddl-plaatjes verzameld? Dan is het tijd om je eigen advertentie aan te maken. Dit doe je als volgt.

  1. Ga naar Facebook Marketplace. 
  2. Klik op + Nieuwe advertentie maken.
  3. Je kunt nu selecteren wat je te koop wilt aanbieden. Is dit een artikel, een voertuig of een woning? Of wil je een vacature delen?
  4. Voeg foto’s toe en meer informatie van het product of de dienst.
  5. Bepaal een prijs waarvoor je het wilt verkopen. 
  6. Klik op Volgende en check nog eens of alle informatie goed staat.
  7. Klik nu op Publiceren en je advertentie staat online. Nu afwachten maar!

Weet je niet zeker of jouw product wel geschikt is voor het verkoopplatform? Op de website van Facebook kun je alle regels lezen. Zo weet je zeker dat je advertentie ook écht gedeeld wordt. 

Waar vind je Facebook Marketplace?

Om zelf een kijkje te nemen op Facebook Marketplace heb je niet veel nodig. Alleen een Facebook-account. Via desktop en de Facebook app heb je dan gelijk toegang tot het verkoopplatform. Op je mobiel vind je ‘m via het huis-icoontje. Via desktop kom je op Facebook Marketplace via de navigatiebalk aan de linkerkant. Piece of cake dus!

Waarom heeft mijn Facebook geen Marketplace?

Kun je het verkoopplatform niet gelijk vinden? Geen zorgen, vaak kun je dit zelf gewoon oplossen. Je kunt Marketplace bijvoorbeeld gelijk betreden via deze link. Soms helpt ook het opnieuw downloaden van de Facebook app je. Kun je het platform niet gelijk vinden in de menubalk? Op je computer moet je soms op Meer weergeven klikken om alle functies te zien. Lukt het je nog steeds niet? Dan is het slim om contact op te nemen met Facebook. Zij kunnen dan zien waar dit aan ligt. 

Succes met de verkoop! En wil je meer weten over Facebook? Zo download je videos op Facebook.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt