Vind jij straks je soulmate met de Facebook dating app?

Tinder-addicts opgelet: er is een echte Facebook dating app in de maak! Wij swipen ons alvast warm en zochten alle ins en outs over ‘Dating’ voor je uit, want zo gaat de nieuwe app van Facebook heten.

Dit is Dating, de aankomende Facebook dating app

De komst van de Facebook dating app is al een tijdje bekend. Marc Zuckerberg, de hoogste pief van het blauwe sociale medium, maakte de ontwikkeling van de app al in mei bekend. Dit deed hij op F8, een bijeenkomst voor ontwikkelaars die met Facebook werken. Toen beloofde Marc dat de app later dit jaar uit zou komen. En ja… nu is het bijna oktober en daarmee is het toch écht ‘later dit jaar’. Hoogste tijd dus om uit te zoeken hoe de Facebook dating app zal gaan werken (lees: hoe jij daar je nieuwe lover aan de haak slaat)!

Spoiler: Dating wordt geen losstaande Facebook dating app

Facebook is Dating inmiddels druk aan het testen. Mooi voor jou én voor ons: er zijn al screenshots uitgelekt. Daaruit wordt al lekker veel duidelijk. Zo is Dating geen losstaande Facebook dating app. Nee, het wordt gewoon onderdeel van de al bestaande app. Hebben all the single ladies (én gents) een mooie reden om die Facebook-app weer eens te gebruiken. 😉

Dating via Facebook, een kwestie van aanzetten

Het gebruiken van Dating gaat heel makkelijk werken. Het wordt namelijk gewoon een kwestie van de functie aanzetten en tada: zoeken maar! Je kunt aangeven of je op zoek bent naar mannen of vrouwen en bij extra opties kun je, als je wil, aangeven of je een transseksuele man of vrouw bent of genderneutraal bent.

Swipen zit er niet in met de Facebook dating app

Ja, we geven het eerlijk toe: met Tinder hebben we ons een ongeluk geswiped. Met de Facebook dating app zit dat er niet in. Je kunt per profiel aangeven of geïnteresseerd bent. Een kwestie van klikken dus. Daarnaast kun je niet onbeperkt je interesse duidelijk maken. Facebook wil namelijk dat singles bewust daten. Geen vleeskeuring dus! Like!

Dating-profiel staat los van je gewone Facebook-profiel

Met Dating kun je je gewone Facebook-profiel mooi gescheiden houden van je zoektocht in het dating-gedeelte van de app. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand die is afgewezen je alsnog berichtjes gaat sturen. Tot nooit, dus!

Wanneer komt de Facebook dating app uit?

Het is nog onbekend wanneer jij via Facebook Dating opzoek kan gaan naar de liefde van je leven. Aangezien de nieuwe Facebookfunctie nu druk getest wordt, zal het niet lang meer duren voordat jij de functie ook op je smartphone hebt. Je merkt het vanzelf! We verwachten dat de Facebook Dating-functie voor zowel de iOS- als Android-app beschikbaar zal zijn. Op zowel je Samsung Galaxy Note 9 als je iPhone Xs kun je dus straks op zoek naar die prins(es) op die witte alpaca. Ready, set, let’s date!

Ga jij de Facebook dating app gebruiken?