Zo kun je je Facebook account verwijderen
24 - 11 - 20222 min. leestijd

Je Facebook account verwijderen of deactiveren? Dit is hoe

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je je Facebook account verwijderen? Bijvoorbeeld omdat je een social media break neemt, op retraite gaat of gewoon omdat je ’t nooit meer gebruikt? Check dan in dit blog hoe je je account kunt verwijderen of deactiveren.

Zo kun je Facebook verwijderen

Wil je je Facebook account voor goed en voor altijd verwijderen? Volg dan deze stappen:

  • Klik op je profiel, door op je profielfoto te klikken.
  • Klik op de drie streepjes als je de website bezoekt, of klik op het tandwiel als je in de app zit.
  • Klik op ‘Instellingen en privacy’.
  • Klik op ‘Persoonlijke gegevens en accountgegevens’.
  • Klik op ‘Eigendom en beheer van account’.
  • Klik op ‘Deactiveren en verwijderen’.
  • Klik op ‘Account verwijderen’ en vervolgens op ‘Doorgaan met account verwijderen’.
  • Volg de vervolgstappen in dit menu om het verwijderen definitief te maken.

Kun je het verwijderen ongedaan maken?

Heb je je Facebook account permanent verwijderd, maar heb je er spijt van? No worries! Binnen dertig dagen kun je het deleten van je account gewoon nog terugdraaien. Bedenk je je ná die dertig dagen? Oei… Dan is het helaas niet meer mogelijk om je account en de gegevens van je account terug te halen.

Zo kun je Facebook deactiveren

Vind je het permanent verwijderen van je Facebook-account net iets te definitief? Kies er dan voor om je account (tijdelijk) te deactiveren! Zo fix je dat:

  • Klik op je profiel, door op je profielfoto te klikken.
  • Klik op de drie streepjes als je de website bezoekt, of klik op het tandwiel als je in de app zit.
  • Klik op ‘Instellingen en privacy’.
  • Klik op ‘Persoonlijke gegevens en accountgegevens’.
  • Klik op ‘Eigendom en beheer van account’.
  • Klik op ‘Deactiveren en verwijderen’.
  • Klik op ‘Deactiveren’ en volg de vervolgstappen om je account te deactiveren.

Facebook deactiveren of permanent verwijderen: wat kies jij?

Er zit een belangrijk verschil tussen het deactiveren en permanent verwijderen van je Facebook account. Waar dat verschil ’m in zit? Check het hier!

Dit gebeurt er bij deactiveren

Kies je voor het deactiveren van je Facebook account? Dan is je account tijdelijk niet zichtbaar voor anderen. Je kunt zelf bepalen wanneer je je account weer activeert en alles weer zichtbaar wordt. Je foto’s, video’s en berichten worden in de tussentijd niet verwijderd en je kunt Facebook Messenger gewoon blijven gebruiken.

Dit gebeurt er bij permanent verwijderen

Als je je Facebook account permanent verwijdert, kun je deze niet meer opnieuw activeren. Je profiel en alles wat je daar ooit aan hebt toegevoegd, worden voor goed gedeletet. Ook kun je geen Facebook Messenger meer gebruiken.

Tijd voor een pauze? Verwijder de app

Wil je zichtbaar blijven op Facebook, maar wil je gewoon ff wat minder tijd in de app besteden? Dan kun je de app gewoon even verwijderen. Heb je een iPhone? Hou het icoontje van de Facebook app dan ingedrukt en klik vervolgens op ‘Verwijder app’. Heb je een Android telefoon, zoals een Samsung, OPPO of Xiaomi? Dan verwijder je de app via de Play Store. Ga hier via het menu naar Mijn apps en games. Daarna naar Geïnstalleerd en klik dan op de Facebook app om deze te verwijderen.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt