nieuwe-emoji-app-iPhone-Tele2
27 - 07 - 20202 min. leestijd

Dit zijn de nieuwe figuren in de iPhone emoji app

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Emoji alert! Ben jij dol op al die leuke smileys en symbolen? Wij ook! Het liefst spammen we onze best friends er iedere uur van de dag mee. Voor alle emoji liefhebbers én iPhone-gebruikers hebben we goed nieuws: er komen binnenkort weer een lading met nieuwe poppetjes aan. Van een ninja tot een dodo en bubbletea: deze emoji kun jij straks naar iedereen versturen.

Wie maakt die nieuwe emoji eigenlijk?

Unicode Consortium. Wie? De naam zegt je misschien niet zo veel, maar dit is het bedrijf achter al de emoji waar we zo verslaafd aan zijn. Al eerder dit jaar kondigden ze ruim 117 nieuwe smileys, uitdrukking en symbolen aan. Denk aan een ijsbeer, een genderneutraal symbool of rolschaatsen. Bedrijven zoals Apple en Android bepalen hierna zelf hoe ze de emoji voor hun toestellen vormgeven.

Apple is nu een van de eerste bedrijven die haar design blootgeeft. Benieuwd? Hieronder check je welke emoji je binnenkort kan verwachten.

Emoji app: deze figuren kun jij straks versturenemoji-app-iPhone-Tele2

Je plaatst ze onder een nieuwe foto op Insta en stuurt ze dagelijks via WhatsApp: emoji! Want hoe gemakkelijk is het om je emoties uit te drukken in een symbool? We. Love. It. Ook de nieuwe lading emoji lijkt veelbelovend. Dit zijn de toekomstige smileys en symbolen die je binnenkort op je iPhone kunt verwachten. Ja, dus ook op jouw iPhone SE 2020 of iPhone 11.

Nieuwe poppetjes

Soms vertelt een smiley gewoon veel meer dan woorden. Goed nieuws dus dat Apple ook extra poppetjes aan de emoji-lijst toegevoegd. Zo kun je straks je vrienden verbluffen met een ninja, maar ook met een nieuwe kerstman of een baby die voeding krijgt. Het is maar net waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Gloednieuwe dieren

Geef toe: we houden van schattige dieren! Het is daarom extra leuk nieuws dat er ook nieuwe dieren emoji verschijnen. Van een dodo tot een ijsbeer en een bever: binnenkort kun je nog meer jeanimal love kwijt met al deze nieuwe emoji.

Food, food en nog meer food

Zin om iets lekkers te eten met een friend? We get it. Niets is mooier dan als je dit gevoel gewoon uit kan drukken met een food emoji. Binnenkort kun je er nog meer sturen. Denk aan: een bubbletea, een olijf of heerlijke loempia’s. Waar heb jij zin in ;-)?

En meer!

Van twee poppetjes die elkaar knuffelen tot een regenworm. Er zijn nog veel meer emoji die je binnenkort op je iPhone kunt verwachten. En ook op je Android-toestel, want ook zij zijn hard bezig met de vormgeving van de nieuwe emoji. Benieuwd naar de hele nieuwe reeks van Unicode? Check dan de video hieronder!

Wanneer zijn de nieuwe emoji beschikbaar?

Dat is nog niet bekend! Waarschijnlijk zullen ze verschijnen in Apple’s nieuwste software iOS 14, die in september of oktober uitkomt. Tot die tijd moeten we het dus doen met de emoji die we al hebben. Maar hey, die zijn zo gek nog niet toch ;-)? Laat die stroom aan emoji naar je vrienden maar beginnen!

Wat is jouw favo nieuwe figuur in de emoji app?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt