Tele2 Blog

De toekomstige smileys en figuren in de emoji app

Emoji alert! Ben jij ook zo dol op al die leuke smileys en symbolen? Goed nieuws, want binnenkort verschijnt er (waarschijnlijk) weer een nieuwe lading met gave emoji. Een luiaard, wafels, een rolstoel en meer! Dit zijn de geruchten over de nieuwste figuren voor jouw emoji app. 

Wie maakt die nieuwe emoji eigenlijk?Rennen_Emoji_App_Tele2

Unicode Consortium. Say whut?  De naam zegt je misschien niet zo veel, maar dit is het bedrijf achter al de emoji waar we zo verslaafd aan zijn. Vorig jaar brachten ze bijvoorbeeld de gave ginger emoji uit! En ook dit jaar komt Unicode Consortium met een gave update. Emoji 12.0 bestaat uit ruim 230 verschillende nieuwe smileys, uitdrukkingen, symbolen en meer! Of er bestaande emoji verdwijnen of worden vervangen door de update is nog onbekend. Wij zijn in ieder geval al super enthousiast over de nieuwe. 😉

Emoji app: dit zijn de nieuwste figuren voor 2019

Je plaatst ze onder een nieuwe foto op Insta en stuurt ze dagelijks via WhatsApp: emoji! Want hoe gemakkelijk is het om je emoties uit te drukken in een symbool? We. Love. It. Ook de nieuwe lading emoji lijkt veelbelovend. Dit zijn de, waarschijnlijk, toekomstige smileys en symbolen voor dit jaar.

Diverse emoji met handicap

Van een rolstoel tot een blindegeleidestok en gebarentaal. De nieuwe emoji-update bevat een aantal figuren die toegespitst zijn op bepaalde handicappen.

Meer gemixte huidskleuren

Alleen maar emoji met dezelfde huidskleuren? Dat is zó niet van deze tijd! En dat laat Emoji 12.0 ook zien. Kijk bijvoorbeeld naar de twee poppetjes die elkaars hand vasthouden. In de nieuwe update kun je gemakkelijk alle huidskleuren met elkaar mixen. Ideaal, mocht je op zoek zijn naar een symbool die jou en je lover écht uitdrukken.

Nieuwe dieren

Nieuwe emoji betekent natuurlijk ook nieuwe dieren! We love animals. Zometeen kun je een hele zoo sturen, want er zijn nog meer dieren zoals een flamingo, orang-oetang én luiaard. Er is zelfs een blindengeleidehond. Cute!

… en meer!

Een robotarm- en been, falafel, duikbril, oesters, jojo en meer! Unicode Consortium heeft zelfs hét symbool toegevoegd waar we al zo lang op wachten: een wit hart!

Bekijk hier welke emoji er in 2019 waarschijnlijk allemaal aan komen:

Wanneer zijn de nieuwe Emoji beschikbaar?

Tja, dat is nog even afwachten. Ieder bedrijf beslist namelijk zelf wanneer hun lanceerdatum is. Unicode Consortium schat de lanceringen nu op eind dit jaar. Dat wordt dus nog even wachten tot we onze toestellen weer kunnen updaten. Met Wereld Emoji Dag op 17 juli lijkt dit ons een veel mooiere datum, vind je niet? 😉

Ook WhatsApp krijgt waarschijnlijk nieuwe geanimeerde stickers en op Instagram kun je binnenkort óók je eigen filter maken. Check deze nieuwe WhatsApp features en deze (waarschijnlijk) toekomstige Instagram updates.

Wat wordt jouw nieuwe favoriete emoji?

Reacties