EHBO_App_tele2_Main
15 - 10 - 20183 min. leestijd

Met een EHBO app weet je wat je moet doen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je wilt het liever niet meemaken, maar het kan gebeuren dat iemand valt en jouw hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld als iemand stikt in een pinda, flauwvalt of iets anders overkomt. Weet jij wat je moet doen in een noodsituatie? Uiteraard bel je in geval van nood altijd 112. Met een EHBO-diploma op zak kun je zelf ook te hulp schieten. Heb je dat niet, dan is een EHBO-app handig. Hiermee kun je snel handelen en weet je hoe je iemand anders of jezelf kunt helpen. Wij zetten er een paar op een rij.

EHBO app: Moet ik naar de dokter?EHBO_App_tele2_Inline

Heb je vreemde huiduitslag? Of gaat die irritante nekpijn maar niet weg? Dan kun je je afvragen of je naar de dokter moet. Met de EHBO app ‘Moet ik naar de dokter?’ krijg je hier advies over. Je vult je klachten in en aan de hand van een aantal vragen adviseert de app of je even langs de huisarts moet of misschien wel naar het ziekenhuis. Handig: in geval van spoed wijst de app je de weg naar de dichtstbijzijnde dokter of EHBO-post. Het zekere voor het onzekere nemen, CHECK!

Moet ik naar de dokter? is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Niet alleen jij, ook je telefoon heeft soms behoefte aan een dokter. Met de nieuwste iOS-update houd jij je telefoon ‘gezond’.

EHBO app van het Rode Kruis

Is er écht een noodgeval (categorie hartaanval, bewusteloosheid, vergiftiging of hevige bloeding)? Dan komt de EHBO app van het Rode Kruis zeker van pas. Hiermee krijg je á la minute instructies voor hoe je bijvoorbeeld hartmassage en mond-op-mondbeademing geeft. Je kunt de instructies lezen en luisteren. De app biedt meer dan dat. Zo kun je er 112 mee bellen en supersnel een AED-apparaat (voor hartreanimatie) in de buurt vinden. Ook stippelt de app de route naar de dichtstbijzijnde EHBO-post voor je uit. Zet deze app met better safe than sorry in je achterhoofd op je telefoon. Zo heb je ‘m altijd bij de hand!

De EHBO-app van het Rode Kruis is gratis te downloaden voor iOS en Android.

EHBO app: App de Vakantiedokter

Lig je lekker te chillen op het strand van Mexico, zie je ineens dat die spinnenbeet op je been wel HEUL groot aan het worden is. Wat nu? Met App de Vakantiedokter kom je direct in contact met een Nederlandse arts. Je bespreekt je klachten en de arts adviseert of en naar welk ziekenhuis je gaat. Ook als je medicijnen hebt gekregen in China en geen fluit van de bijsluiter begrijpt, vraag je App de Vakantiedokter om hulp. #worryfreeholiday here I come!

App de Vakantiedokter is gratis te downloaden voor iOS.

>Tip: ontdek hier andere handige apps voor op vakantie<

Royal Canin EHBO app voor kat en hond

Ook Fifi en Minoes hebben soms een eerstehulper nodig. De EHBO app voor kat en hond van Royal Canin geeft tips in geval van nood. Verschillende noodnummers staan er ook in, zodat je meteen de juiste persoon aan de telefoon krijgt als je hulp nodig hebt. Ook kun je hier de gegevens van je kat of hond bewaren, zoals de laatste ontwormingskuur. Dit kun je dan bij binnenkomst bij je dierenarts meteen laten zien. Let er wel op dat je die informatie ook in je eigen agenda schrijft, want niet al de gegevens gaan mee als je de app vernieuwt.

De Royal Canin EHBO app voor kat en hond is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Handig, die EHBO-apps! Onthoud wel dat het apps blijven en je in geval van nood het beste 112 kunt bellen. Welke EHBO app vind jij vet handig?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt