Tele2 Blog

4 e-book apps waarmee je chillend de herfst doorkomt

De herfst staat voor de deur, yasss! Kom maar op met je pumpkin spiced latte, je warme wollen sokken en een spannend boek. Na een té heerlijke zomer vol hittegolven en eindeloze tanning sessions, is het tijd voor het fijnste binnen-zit-seizoen van het jaar. En wat is er nu leuker dan een smartphone vol goede boeken, terwijl het buiten met bakken uit de hemel komt? Dus trek je tv-deken uit de kast en plof neer op de bank. Met een van deze e-book apps hoef je er voorlopig niet meer af te komen!

Het liefst lees je een e-book op een smartphone met een lekker groot scherm, zoals de iPhone 8 Plus of de Samsung Galaxy S9 Plus. Met zo’n scherm hoef je je ogen zeker niet te knijpen om het boek te lezen!

E-book apps: Wattpadboeken_e-book_apps_tele2_blog_inline

We beginnen deze lijst met een wel heel bijzondere e-book app: Wattpad. Op deze e-book app lees je verhalen die je nergens anders kunt lezen. Er staan namelijk boeken op die (nog) niet zijn uitgegeven! Sneak preview alert! De schrijvers community betrekt jou via Wattpad bij hun schrijfproces. Hoe? Je kunt bijvoorbeeld comments achterlaten bij plot twists of over een bepaald detail in het boek. Wat vond je van die ene laatste spannende scene? Laat je fantasie de vrije loop en wie weet, wordt jouw detail wel toegevoegd aan het boek! Of nog vetter: jij zet jouw eigen geschreven boek op Wattpad… Schrijvertje gespot!

Wattpad is gratis te downloaden voor iOS en Android.

E-book apps: Rakuten Kobo

Kobo is een van de bekendere e-book apps. Lekker famous dus en dat betekent dat deze app al heul veel updates heeft gehad en dus (bijna) vrij van bugs is. Soepele app, dus! Op de Kobo app vind je duizenden boeken die je allemaal direct kunt kopen. Inderdaad, je moet er per boek wel voor betalen. Maar het is altijd goedkoper dan een ‘echt’ boek en een stuk makkelijker! In de app kun je allerlei handige instellingen aanpassen, zoals de lichthoeveelheid, van zwart/wit naar wit/zwart en de lettergrootte. Zo lees jij net zo makkelijk een e-book in de felle zon, als met een bedlampje voor je gaat slapen. #chillings

Kobo is gratis te downloaden voor iOS en Android.

E-book apps: Storytel

Deze is voor gappies die niet stil kunnen zitten of die gewoon lekker willen multitasken. De naam zegt ’t al: Storytel vertelt verhalen. Het zijn dus gesproken boeken waar je naar luistert! In de bus naar school even wat anders dan muziek luisteren? Tijdens een Grote Schoonmaaksessie de nieuwe thriller? Zet een goed boek op en luister er op los. Bijna alle toppers en klassiekers staan erop. Waarschijnlijk ook dat ene boek dat je al een tijdje wilde lezen. Storytel gaat verder bij het punt waar je de vorige keer bent gestopt met luisteren. Zo hoef je niet heen en weer te scrollen. Ook kun je boeken op je wishlist zetten en zo persoonlijke aanbevelingen ontvangen. Om onbeperkt boeken van Storytel te luisteren, sluit je een abonnement af van 9,99 euro per maand.

Storytel is gratis te downloaden voor iOS en Android.

E-book apps: Kindle

Thanks a million, Amazon! Voor het uitbrengen van de Kindle app. Deze e-book app heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt. Meer dan twee miljoen boeken, populaire tijdschriften en kranten en mooie afbeeldingen erbij (het oog wil ook wat). De boeken zijn in verschillende talen te lezen. Dus fris je Engels, Spaans of Chinees op! Wordt het toch een beetje moeilijk? Don’t worry, want Kindle heeft gewoon even een Google woordenboek geïntegreerd. En wil je aantekeningen maken? Ook dat doe je super easy met Kindle. Kanttekeningen, highlights, vertalingen… alles schrijf je er gewoon bij in de Kindle e-book app. Wel zo makkelijk!

Kindle is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Wat is jouw favoriete e-book app?

Reacties