Duurzame telefoon: tips, recyclen en slim opladen

Duurzaam omgaan met je telefoon, hoe doe je dat? Tijd om je er alles over te vertellen. Zo ga je met jouw telefoon beter om met het milieu én bespaar je geld. Hoe? Check het hier, want we gaan het met je hebben over duurzame telefoons en duurzame tips daarvoor!

Hoe ga je duurzaam om met je telefoon?

Een betere wereld? Die begint bij jezelf. En bij je telefoon. Daarom hebben we wat duurzame telefoon tips voor je. Op die manier belast je het milieu minder, verdien je een centje extra (yes yes, straks vertellen we je hoe) én gaat je telefoon langer mee. Oftewel: de hoogste tijd om te beginnen met onze tips voor een duurzame telefoon.

Duurzame telefoon in gebruik

duurzame-telefoons-inlineJe kunt op een paar manieren al heel duurzaam met je telefoon omgaan. Bijvoorbeeld door ‘m slim in te stellen dat hij minder snel leeg gaat. Stel bijvoorbeeld in dat je batterijbesparende modus eerder aangaat. Zo gaat je batterij minder snel leeg en hoef je dus minder vaak op te laden. Extra voordeel: jij hoeft zo minder snel naar je oplader te rennen! Leuk voor op vakantie: een zonnelader! Zo laad je een telefoon duurzaam op, namelijk zonder dat je energie verbruikt. De volle batterij is dan namelijk direct te danken aan de zon!

Duurzame telefoon: repareren en refurbishen

Elk jaar komen weer de mooiste smartphones uit. Ja, wij snappen óók dat je het nieuwste van het nieuwste wilt hebben. Willen we zelf natuurlijk ook 😉 Wie wil immers niét de mooiste kiekjes maken en het strakste design hebben? Toch is het geen slecht idee om nét even wat langer met je telefoon te doen dan eerder. Want vaak doet hij het nog prima en is hij helemaal niet aan vervanging toe. Zijn er wel wat dingen stuk aan je telefoon? Het meeste kun je voor een paar tientjes laten fixen bij de reparatieshop bij jou in de buurt. Een kapot scherm vervangen? Fluitje van een cent. Oplaadingang fixen? Ook zo gebeurd. Zo refurbish jij jouw eigen telefoon en is ‘ie weer als nieuw.

Duurzame telefoon: koop een refurbished smartphone

Over refurbishen gesproken: als je tóch een nieuwe telefoon koopt, kan dat net zo goed een refurbished smartphone zijn. Dit zijn gebruikte telefoons die niet van nieuw te onderscheiden zijn. Behalve in prijs, want ze zijn goedkoper. Het extra voordeel? Door niet een nieuwe telefoon te kopen, ben je hartstikke milieuvriendelijk bezig. Refurbished smartphones zijn namelijk écht duurzame telefoons. Omdat ze niet onnodig worden weggegooid.

Duurzame telefoon: zelf je oude telefoon recyclen

Wil je wél die nieuwe smartphone? Dan kun je je oude telefoon recyclen en hier alsnog een duurzame telefoon van maken. Je kunt je oude telefoon slim verkopen door ‘m in te ruilen. Je levert dan je telefoon in en krijgt daar geld voor terug. Dit kun je doen bij speciaal zaken of je verkoopt ‘m zelf aan een goede vriend. Zo kun je een ander nog blij maken met jouw oude telefoon!