nieuwe iPhone camera _Tele-2-Driedubbele-camera-iPhone_Main
29 - 01 - 20192 min. leestijd

‘De nieuwe iPhone camera wordt driedubbel feest’

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Er komen de laatste tijd zóveel tech-roddels voorbij, we blijven lekker bezig. Wat is er gaande? Er is nieuws uitgelekt over de nieuwe iPhone: het toestel verschijnt dit jaar met maar liefst drie cameralenzen. Is dat vet? We delen de rumours over de nieuwe iPhone camera met jou.

nieuwe iPhone camera _Tele-2-Driedubbele-camera-iPhone_inline

Wordt de nieuwe iPhone camera beter dan ooit?

Poe, kan het dan nóg beter dan de huidige kwaliteit van de iPhone 8 en iPhone Xr? Want wij zijn al dik tevree met de haarscherpe kiekjes die we met die twee Apple toppers schieten. Misschien zit het ‘m dan ook niet in de kwaliteit, maar in de kwantiteit. Want het gerucht is dus dat de nieuwe iPhone camera maar liefst drie cameralenzen achterop krijgt. Da’s er dus eentje meer dan de twee die momenteel op de ‘rug’ van de iPhone Xs prijken. Het kan niet op, daar bij Apple! Waar gaat deze derde lens in uitblinken?

Optie 1: de derde lens is er voor de optische zoom

We zoomen in op de zoom. De derde lens van Apple zou het nog een tikkie makkelijker maken om tot in detail in te zoomen. Er wordt ook wel gesproken over dat de lens een 5x zoom, met een 6P-lenssysteem zou hebben. Wat dat precies inhoudt is nog effe top secret, maar ter vergelijking: de iPhone X heeft een 2x zoom. Dit hele zoom-gebeuren zou betekenen dat je foto’s van super veraf kunt maken zonder dat ’t beeld er ugly van wordt. #paparazzistylo.

Optie 2: de derde lens is de topper in het donker

Een ander gerucht is dat de derde lens gaat uitblinken bij foto’s maken in het donker. Zo nu en dan wordt er geklaagd over de huidige fotokwaliteit van de iPhone bij weinig licht, dus deze lens zou daar verandering in kunnen brengen. Het scenario: lens numero drie vangt – naast de huidige twee lenzen – meer licht op zodat jouw donkere en duistere foto’s veel mooier en scherper worden. Deze derde lens samen met Smart HDR (een slimme cameratechnologie) belooft een gouden combinatie te worden.

Optie 3: de derde lens is het begin van het augmented reality tijdperk

Augmented reality, ook wel AR genoemd, is coming! Daarom zou het ook zomaar kunnen dat de nieuwe iPhone camera is gericht op het verbeteren van 3D-beelden. Want reken maar van yes dat we in de toekomst heel wat apps kunnen verwachten die draaien om augmented reality. Next level Pokémon GO, zeg maar. Dit AR-scenario klinkt best logisch aangezien Apple ook lekker bezig zou zijn met het lanceren van een eigen AR-bril in 2020.

Wanneer komt die nieuwe iPhone camera dan?

Tja, nu rest ons natuurlijk de vraag: Wanneer mogen we lachen naar het driedubbele vogeltje? Volgens de ‘smartphone-lekker’ OnLeaks zou in september 2019 de nieuwe iPhone verschijnen. Over de naam van dit Apple-pareltje wordt ook druk gespeculeerd. Wat vinden jullie van de naam ‘iPhone XI’. Wil je een melding krijgen zodra er een nieuwe telefoon gelanceerd wordt? Schrijf je in voor ons Coming Soon Alert! #first!

Waar hoop jij dat de nieuwe iPhone camera in gaat uitblinken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt