lader-draadloos-opladen-Tele2
14 - 10 - 20192 min. leestijd

Alles wat je moet weten over draadloos opladen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben jij ook vaak je oplaadkabel kwijt? Of struggle je meerdere malen per week met knopen in je laadsnoer? Ga dan eens voor draadloos opladen. Je hoeft nooit meer je snoer mee te nemen, maar legt je telefoon gewoon op een draadloze oplader. It’s like magic! Ontdek hier wat het is en hoe het werkt.

Hoe werkt draadloos opladen?Riem-draadloos-opladen-Tele2

1 + 1 = 2, en dat is precies hoe draadloos opladen werkt. Want leg jij je telefoon op een laaddock, dan gaat het opladen eigenlijk helemaal vanzelf. Via de draadloze oplader wordt de energie doorgestuurd naar een ontvanger in de achterkant van je telefoon. Deze energie wordt uiteindelijk doorgestuurd naar je batterij. Je hoeft hier helemaal niets voor te doen. #megachill Of draadloos opladen ook sneller is dan normaal opladen? Niet per se. Het verschilt per draadloze oplader hoe snel hij kan opladen.

Altijd een volle batterij hebben om te gamen of bingen? Check deze tips voor batterij opladen.

Manieren van draadloos opladen

Je kunt je telefoon op een paar manieren draadloos opladen. Benieuwd welke dit zijn? Check ’t hier.

Draadloze oplader

Het is een beetje voor de hand liggend, maar de bekendste optie is natuurlijk de draadloze oplader. Plug deze handige gadget in het stopcontact, leg je telefoon erop en het laden kan beginnen. De draadloze opladers koop je bij elke elektronicagigant, online of zelfs bij budget stores.

Toch werkt niet iedere oplader net zo goed als de ander. Dus, daarom onze tip voor tijdens het kopen: check altijd de Qi-certificatie. Dit is de standaard voor een draadloze oplader. Heeft de oplader Qi dan zal hij ook top werken op jouw telefoon. Handy, handy! 😉

Wireless PowerShare

Wil je echt magie proeven? En heb je een Samsung-telefoon? Then you’re lucky! Want met een aantal Samsung-toestellen laad je het ene toestel draadloos op via de batterij van de andere. PowerSharen heet dat. Jep, het is echt waar. Je hoeft deze functie alleen aan te zetten, legt het lege toestel op de volle… et voilà! Het opladen begint. Ideaal, als je bestie nog 100% batterij heeft en jij maar 20%. De volgende toestellen ondersteunen allemaal PowerShare:

Het mooiste van alles? Bestel je nu een van de bovenstaande toestellen, dan krijg je zelfs een draadloze oplader cadeau. #winwin 😉

Welke toestellen kan je draadloos opladen?

Wil jij ook je telefoon draadloos opladen? Dat kan! Als je toestel deze functie tenminste ondersteunt. Bij iPhone kunnen alle toestellen vanaf iPhone 8 of nieuwer draadloos opladen. De Samsung-toestellen konden dit al iets eerder. Je kunt toestellen vanaf de Samsung Galaxy 6 en nieuwer draadloos opladen. Waar wacht je nog op?

Gebruik jij draadloos opladen al?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt