donkere-modus-whatsapp-ios-Tele2Blog
30 - 06 - 20212 min. leestijd

Donkere modus WhatsApp op iOS instellen? Zo doe je dat!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Of je nu vaak in bed appt, of nog altijd even sweet dreams aan die crush wenst. Het gebruik van je telefoon voor het slapengaan zorgt voor een minder goede nachtrust. Niet wat jij wilt natuurlijk! Daarom is het slim om de donkere modus in te schakelen. Beter voor je ogen én voor jouw schoonheidsslaapje. Hoe je dit voor WhatsApp op iOS doet? Dat leggen we je haarfijn uit. Let’s go!

Wat is de donkere modus? 

Dé ideale manier om je telefoon een nieuwe look te geven! Sinds de komst van iOS 13 is het mogelijk om op je iPhone de nachtmodus (of ook wel: Dark Mode) aan te zetten. Wat dit betekent? Dat jij met één klik de huisstijl van je toestel van licht naar donker verandert. Menu’s krijgen een donkerdere kleur, maar ook apps als WhatsApp, Facebook of Instagram krijgen een andere uitstraling. Zet je de nachtmodus aan, dan is dit een stuk rustiger voor je ogen. Fijn, want zo kun jij chill nog even die serie afkijken in bed. Of zorgeloos tot laat in de nacht appen met je lover

Voordelen van de donkere modus van WhatsApp op iOS

Zet je de donkere modus op je iPhone aan, dan verandert dus ook de look van WhatsApp gelijk. Of je nu een iPhone 12 of een ander model gebruikt. Het aanzetten van Dark Mode heeft een aantal voordelen. De nachtmodus zorgt direct voor … 

 • Minder vermoeide ogen
 • Een betere nachtrust: je ogen krijgen minder fel licht binnen voor het slapengaan
 • Een batterij die langer meegaat
 • Een nieuwe, chique look voor je telefoon

Donkere modus WhatsApp op iOS instellen

Wil je zelf de donkere modus op WhatsApp voor iOS instellen? Dat is zo gepiept! Volg ons stappenplan en voor je het weet geniet je al van de nieuwe look op je iPhone.

 1. Unlock je iPhone en open het Instellingen-menu. 
 2. Klik op Scherm en helderheid
 3. Onder weergave zie je nu de lichte en donkere huisstijl. Klik op Donker om de nachtmodus in te schakelen.
 4. Nu verandert direct je scherm in een donkere kleur. Ook je WhatsApp is nu aangepast.
donkere-modus-whatsapp-ios-aanzetten-Tele2Blog

Wil je dat de donkere modus automatisch aangaat op een specifiek tijdstip? Dan klik je op Automatisch. Je kunt nu instellen dat je eerst de lichte modus gebruikt tot zonsondergang en ie daarna naar de donkere modus verandert. Of je kunt zelf een tijdstip instellen. 

Ook in deze video van WhatsApp check je alle stappen.

Donkere modus WhatsApp op Android instellen

Heb je geen iPhone, maar een Android-telefoon? Ook hierop kun je eenvoudig de donkere modus van WhatsApp inschakelen. Dit doe je als volgt.

 1. Unlock je Android-telefoon en open WhatsApp.
 2. Ga naar Instellingen, klik op Chats en daarna op Thema.
 3. Klik op Donker. Je WhatsApp verandert nu van kleur. 
 4. Heb je een telefoon met Android 10 of hoger? Dan moet je ook je systeeminstellingen aanpassen op je apparaat. Open de Instellingen op je telefoon, ga naar Scherm en schakel het donkere thema in. Klaar!

Extra hulp nodig? Check hier de video van WhatsApp.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt