dex samsung
25 - 05 - 20222 min. leestijd

Een computer van je mobiel? DeX Samsung!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je telefoon als computer gebruiken? Dat kan met DeX van Samsung! Hoe het werkt? Met welke Samsung telefoons je dit kunt fixen? En wat je er precies voor nodig hebt? We got all the answers! Lees het hier.

Wat is DeX van Samsung?

DeX Samsung staat voor Desktop eXperience. DeX is een docking station en fucntie om je telefoon als desktop te gebruiken. Hoe? Door je mobiel te verbinden met een monitor, toetsenbord en muis. Zo transformeer je je telefoon in een computer waarop op kunt werken, streamen of gamen. You name it!

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren waarop je DeX kunt gebruiken. Je kunt DeX bijvoorbeeld gebruiken met een pc of Mac via een monitor. Hiervoor heb je alleen een USB-kabeltje nodig. Sluit je DeX rechtstreeks aan op een monitor? Dan heb je een DeX Station, DeX Pad óf HDMI-adapter nodig. Download vervolgens de DeX-app op je pc of Mac en connect met een druk op de knop!

Geen zin in allerlei kabeltjes? Je kunt DeX ook draadloos verbinden. Verbindbijvoorbeeld met je smart-tv via wifi. Hallo zorgeloos streamen!

5 handige dingen die je met DeX kunt!

De mogelijkheden met DeX zijn ongekend! Van tekenen op een grote monitor tot appen met een rotgang: DeX maakt het allemaal mogelijk. Wij zetten de vijf handigste moves voor je op een rij!

Video’s streamen

Vlogs kijken, YouTube tutorials bestuderen of een voetbalsamenvatting checken? Doe het op een groot scherm! Connect DeX met je smart-tv, ga er lekker voor zitten en enjoy the show.

Spelletjes spelen

Sommige games zijn beter op een groot scherm. Want laten we eerlijk zijn … Minecraft PE spelen op je telefoon doet de game geen justice. Stream je favo videogame naar een groter scherm en waan je in de virtuele (game)wereld!

Tekenen

Doe je aan mindful drawing? Of moet je voor je werk tekenen en illustreren? Dan is DeX een uitkomst! Apps zoals Adobe Sketch bieden namelijk extra functies als je ze aansluit op DeX. Met de Dual Canvas-functie maak je van je smartphonescherm een tekenpapier dat wordt uitvergroot op de monitor. Picasso, eat your heart out.

Extra snel appen en mailen

Blind typen op je mobiel is kinderspel. Maar, appen, mailen of chatten op een toetsenbord? Dat gaat vaak toch nét even een versnellinkje harder. Heb je je DeX aangesloten op je monitor en keyboard? Tikken maar!

Smooth presenteren

Je dromerige kiekjes van je reis naar de Amalfikust showcasen aan je (schoon)familie? Of een indrukwekkende preso geven op kantoor? Neem DeX mee en show het on the big screen!

dex samsung hoe werkt het

Welke apparaten van Samsung ondersteunen DeX?

Benieuwd of je device ondersteund wordt door DeX van Samsung? Die kans zit er dik in. DeX is beschikbaar op de volgende apparaten:

 • Galaxy S9
 • Galaxy S10
 • Galaxy S20
 • Galaxy S21
 • Galaxy S22
 • Note 8
 • Note 9
 • Note 10
 • Note 20
 • Alle Galaxy Z Fold telefoons
 • Galaxy Tab S4
 • Galaxy Tab S5e
 • Galaxy Tab S6
 • Galaxy Tab S7
 • Galaxy Tab S8
Samsung Galaxy S22

De beste Samsung van dit moment kan prima met DeX uit de voeten. Stel snel je favoriete exemplaar samen en je gebruikt ‘m makkelijk en snel als computer!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Zwart Samsung Galaxy S22 Roze Samsung Galaxy S22 Groen

Hoe zit het met dataverbruik?

Bezorgd om je dataverbruik? Niet nodig! DeX Samsung wordt ondersteund met kabeltjes. Je verbruikt dus nooit extra internet. Stream je draadloos? Ook dat gaat niet ten koste van je dataverbruik. Wel is Unlimited Data een aanradertje als je zorgeloos in de hoogste kwaliteit online wilt gamen of eindeloos series wilt bingen. Zo weet je zeker dat je de allerbeste kwaliteit hebt!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt