Tele2 Blog

Dataverbruik: zo verbruiken apps meer data dan je denkt

“Wait, whut? Heb ik al zó veel data verbruikt? Hoe dan?” Misschien komt het je wel bekend voor. Hoog tijd om een Unlimited-bundel te nemen, want ongemerkt gebruik je veel meer data dan je misschien denkt!

Ongemerkt verbruik je meer data dan je denkt

Dit komt omdat je telefoon barst van de apps die data verbruiken. Veel van deze apps verbruiken ook MB’s als je de app niet gebruikt. Bovendien gebruikt heel Nederland elk jaar weer meer MB’s. Van de reis-app tot Google Maps en tot Snapchat: het wordt steeds makkelijker om meer data te verbruiken. Zelfs als je jouw telefoon dus niet gebruikt. Facebook speelt filmpjes automatisch af en Spotify ‘buffert’ alvast nummers voor je zodat je zonder te haperen kunt luisteren.

Kortom: je bent heerlijk data aan het knallen zonder dat je er soms zelf erg in hebt. Maar hierdoor kun je wél in de problemen komen als er een limiet aan je databundel zit. Daarom heeft Tele2 een Unlimited-bundel die tenminste écht bij je past. Zo kun je ongestoord zoveel MB’s verbruiken als jij maar wil. Want je favo apps verbruiken best veel data.

Zoveel data verbruiken de populairste apps

dataverbruik populairste apps Tele2Neem bijvoorbeeld streaming-apps. Daarmee loopt je dataverbruik flink op. Zeker als je elke dag in de trein een uur lang vlogs kijkt van Jaimy, Anna en Noor. Stream-apps verbruiken dus veel data, maar hoeveel dat precies is? Daarvoor hebben we een overzichtje gemaakt. Gebruik je de apps uit dit overzicht vaak, dan is een Unlimited-bundel ideaal. Daarmee kun je namelijk altijd en overal schaamteloos MB’s blijven knallen. Geen moeilijk gedoe met bundels, maar gaan met die banaan!

Wat kan ik hier tegen doen?

Moet je vanwege je verbruik het de rest van de maand qua data even rustiger aan doen? Hoeft helemaal niet. Bij Tele2 kun je namelijk op elk moment van de maand overstappen op onze Unlimited-bundel. Je kunt dan schaamteloos MB’s verbranden, Snapchatten tot je er bij neervalt en Skypen tot je een ons weegt. Je past je databundel gemakkelijk aan via de MijnTele2 App (voor Android en iOS).

Wat kan ik met de nieuwe bundels van Tele2?

Sta je op het punt een nieuw abonnement te nemen en weet je niet welke databundel je moet kiezen? Het is goed om te weten dat je maandelijks je bundels kunt aanpassen. Om je te helpen met kiezen, schetsen we graag wat scenario’s voor je aan de hand van onze bundels.

Onze 1GB-bundel is eigenlijk alleen genoeg als je WhatsApp gebruikt en af en toe en site bezoekt. Vind je dat toch écht te weinig voor die nieuwe parel van een telefoon? Ga dan gewoon voor een grotere bundel.

Luister je bijvoorbeeld weleens een liedje en kijk je af en toe een video? Dan red je het met de bundel van 5GB, al kan ook dat soms behelpen zijn. Met de 10GB-bundel gaat het al de betere kant op als je dagelijks Spotify luistert onderweg naar je werk.

Omdat we snappen dat jij je niet druk wil maken om dingen als datalimieten en een verlaagde internetsnelheid als je bundel op is, hebben we nu een Unlimited-bundel. Dit is onbeperkt internetten tot je erbij neervalt voor een genadeloos lage prijs. Heerlijk om onderweg naar je werk in de trein ongegeneerd te YouTuben. Deze bundel is top als jij Spotify, YouTube en Insta wil gebruiken zonder je druk te maken om dingen als dataverbruik en MB’s. Aanradertje, hoor!

Dataverbruik app: tip voor als je de Unlimited-bundel nog niet kunt nemen

Kun je, vanwege je abonnement, nog niet overstappen op de Unlimited-bundel? Download dan de My Data Manager app (voor Android en iOS) om je verbruik in de gaten te houden. Zo laat je jezelf niet nog eens verrassen. Elke kilobyte, MB en gigabyte die door jouw telefoon knalt, registreert de app. Ook kan hij je eventueel op tijd waarschuwen. Is je abonnement afgelopen? Goed nieuws, dan kun je meteen overstappen op Tele2 Unlimited! Dan kunnen de apps voor Spotify en YouTube zich op jouw telefoon eindelijk eens écht in het zweet werken!

Reacties