Alles wat je moet weten over data roaming
08 - 07 - 20223 min. leestijd

Wat is data roaming? Zet je dit aan of uit?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ga je binnenkort op reis? Dan wil je natuurlijk overal je serie kunnen bingen. En actief blijven in de groepsapp met je matties. En je lievelingstune op repeat kunnen afspelen tijdens je roadtrip. Online surfen ben jij nog beter in dan op zee! Maar hoe zit het met je data? Zet je op reis je data roaming aan of uit? Wij vertellen je alles over roaming uitzetten én aanzetten, zodat je overal ter wereld bereikbaar bent.

Wat is data roaming?

Ben je in het buitenland, zoals Duitsland of Frankrijk, en ben je verbonden met internet? Nice! Dan ben je verbonden met een lokaal netwerk. Check de volgende keer maar eens je provider linksboven in het scherm. Nog nooit van gehoord, right? Die onbekende, buitenlandse provider maakt contact met je eigen provider, zodat jij waar je maar bent lekker met je mobiel kunt internetten. Dit heet data roaming.

Zet je data roaming aan of uit?

Ga je de grens over en wil je connected blijven? Zet dan je data roaming aan. Zo blijf je, waar je ook bent, verbonden met the world wide web. En laten we eerlijk zijn: dat is best een must als je de ocean views, instawaardige cocktails en veel te bruine benen online wilt sharen met de thuisblijvers. Let er wel op dat er buiten de EU een buitenlands tarief geldt. Wil je over de grens liever even niet bereikbaar zijn om helemaal zen te worden? Zet dan je data roaming uit.

Uit- en aanzetten op iPhone

Heb je een iPhone? Zo zet je je roaming uit of aan:

  • Open de Instellingen.
  • Klik op ‘Mobiel netwerk’.
  • Klik op ‘Mobiele data’.
  • Klik op ‘Opties mobiele data’.
  • Schakel ‘Dataroaming’ uit of in.

Uit- en aanzetten op Android

Heb je een Android telefoon, zoals één van Samsung of OPPO? Dan is dit hoe je je roaming uit of aanzet:

  • Open de Instellingen.
  • Klik op ‘Netwerken’.
  • Klik op ‘Mobiele Data’.
  • Klik op ‘Dataroaming’ en schakel deze uit of in.

Data roaming in het buitenland

Wil je internetten in het buitenland? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten.

Binnen de EU

Lekker citytrippen in Berlijn, een midweekje de toerist uithangen in Lissabon of twee weken platliggen op het strand aan de Côte d’Azur. Blijf jij tijdens je vakantie binnen de EU, dan neem jij jouw MB’s gewoon mee op reis. Want een dagje zonder internet? Oh, no way! Met alle Tele2 abonnementen maak je binnen heel Europa, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland gebruik van je Nederlandse databundel. Oftewel: internetten tot je erbij neervalt.

Buiten de EU

Ga je de EU-grenzen over? Dan geldt er een buitenlands tarief en kunnen de kosten onverwachts hoog uitvallen als je je roaming aan laat staan. Ben je better safe than sorry en wil je voor een vast, laag tarief internetten buiten de EU? Voor de meeste landen buiten de EU kun je een voordelige Verre Landen Bundel kopen. Om ervoor te zorgen dat je geen onverwachte internetkosten maakt, krijg je een sms’je als je 80% hebt verbruikt. Zo kun je toch nog onbezorgd streamen, bingen, sharen en scrollen op dat witte strand van Klein Curaçao. Ayo!

In Verenigd Koninkrijk

We horen je denken … Geldt er na de brexit in het Verenigd Koninkrijk dan ook een buitenlands tarief? Gelukkig niet! Als je naar het Verenigd Koninkrijk reist worden er geen roamingkosten berekend. Je kunt je roaming hier dus gewoon aan laten staan. Whoop whoop!

Op de oceaan

Staat er een cruise op de planning of pak je de zeilboot om je plaats van bestemming te bereiken? Ver van de kust bevind je je vaak op internationale wateren. Je telefoon maakt dan geen verbinding met een zendmast, maar met een satelliet. En daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Zet je roaming dus uit and let wifi be your friend!

Extra data nodig?

Ben je door je databundel heen door al het sharen, streamen en downloaden in ’t buitenland? Dan ga je automatisch offline. Wil je blijven internetten? Kies dan voor Extra Data.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt