Dakar Rally 2018 Tele2
15 - 01 - 20182 min. leestijd

Alles over de Dakar Rally van 2018!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Onbegaanbaar landschap, woeste wegen en een héél veel zand. En daar dan zo snel mogelijk overheen racen. Yes, het is januari en dat betekent dat het weer tijd is voor de Dakar Rally! Inmiddels is de zwaarste rally ter wereld in volle gang. Dus nu zijn we wel benieuwd: wie zijn tot nu toe de beste?

Dit is de Dakar Rally

Dakar Rally 2018 route Tele2De Dakar Rally is een rally waaraan auto’s, vrachtwagens, motors, quads en andere gemotoriseerde voertuigen aan deelnemen. Het is de zwaarste rally ter wereld, die dit jaar startte op 7 januari en eindigt op 20 januari. Met dit keer de start in Lima, de hoofdstad van Peru, en de finish in het Argentijnse Cordoba.

Vroeger werd de rally verreden tussen Parijs en Dakar, de hoofdstad van Senegal. Omdat deze route niet meer veilig is, wordt de rally nu voor de tiende keer georganiseerd in Zuid-Amerika. Hier moeten de deelnemers zich in veertien etappes een weg banen door het woeste Andes-gebergte.

Dakar Rally 2018

Aan de rally van 2018 doen weer een heleboel deelnemers mee. In totaal startten er 99 motoren, 48 quads, 66 auto’s, 10 UTV’s (een kleine, vierwielaangedreven offroad auto) en 38 vrachtwagens. Dat zijn in totaal 261 deelnemers!

Ook doen er traditioneel een boel Nederlanders mee. Zo zijn de broertjes Coronel weer van de partij en doet ook Jurgen van den Goorbergh mee, die vroeger op het hoogste niveau racete tegen legendes als Valentino Rossi. Ook Peter van Merksteijn, die ooit in zijn klasse de 24 uur van Le Mans won (samen met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen) doet mee, in de auto categorie. Bij de vrachtwagens was de naam ‘De Rooij’ altijd vaste prik, maar Gerard de Rooij doet jaar niet mee: hij rijdt een rally in Afrika.

En hoe gaat het tot nu toe?

Inmiddels is de Dakar Rally alweer twaalf dagen onderweg en duurt hij nog vijf dagen. Bij de motoren kwam Sam Sunderland het beste uit de startblokken en bij de auto’s een van de favorieten, Stephane Peterhansel. Ook de Nederlander Bernhard ten Brinke begon goed en stond de eerste dagen in de top tien. Martin van den Brink kwam goed mee bij de vrachtwagens.

Inmiddels is Van den Brink uitgevallen. Bij de trucks staat Maurik van den Heuvel tiende. Bernhard ten Brinke staat bij de auto’s knap vierde en Van Merksteijn negende. ‘We’ doen het dus best goed!

Dakar Rally op tv

Met tv van Tele2 kun je alles over de Dakar Rally volgen via RTL 7. Deze zender rijdt met presentator Allard Kalff achter de Dakar-karavaan aan en komt dagelijks met updates vanuit het rennerskwartier. Ook volg je hier de live reportages van deelnemers Tim en Tom Coronel. Updates zijn er altijd rondom de klok van 18.00 en 22.30 uur. Vroom vroom!

Volg jij de Dakar Rally?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt