Contacten overzetten iPhone? Fix ‘t in 3 stappen

Uno, dos, tres… contacten overzetten iPhone, dat kun je best! En jij kunt je telefoon daar een handje bij helpen. Hoe? Zo!

Gone are the days dat je handmatig je telefoonnummers moest overzetten van de ene naar de andere telefoon. Gelukkig maar, want je wil natuurlijk niet zomaar je BAE’s vergeten mee te nemen naar je nieuwe telefoon. En daar hoef je ook helemaal niet bang voor te zijn. Want contacten overzetten van je oude naar je nieuwe iPhone: dat is na het lezen van dit blog voor jou appeltje-eitje!

Nieuwe iPhone 13

Op zoek naar de nieuwe iPhone 13? Bekijk hem hier!

Contacten overzetten iPhone: in 3 stappen gefixt!

Is je nieuwe iPhone SE of iPhone 11 binnen? Kijk, dat zijn nog eens telefoons waarmee je kunt aankomen bij je vrienden! Lees snel hoe je contacten overzet van je oude naar je nieuwe iPhone.

Stap 1: je contacten synchroniseren met iCloud

contacten overzetten iPhone iCloud Tele2

De essentie van het overzetten van contacten op een iPhone zit ‘m in iCloud. Dit is hetzelfde wolkje als de iCloud fotobibliotheek waarmee je never nooit meer foto’s kwijtraakt. Voordat je telefoonnummers op je nieuwe telefoon kunt inladen, moet je ze eerst in je iCloud zetten via je oude iPhone.

Ga daarvoor naar het instellingenmenu van je oude iPhone en druk op je naam. Druk op iCloud en zorg ervoor dat de slider naast Contacten op groen staat. Ga vervolgens terug naar de vorige pagina en druk in het lijstje met gekoppelde Apple-apparaten op je iPhone. Druk hier op iCloud-reservekopie en daarna op Maak nu reservekopie. Het kan eventjes duren voordat deze reservekopie gemaakt is.

> Wil je foto’s overzetten van je iPhone naar PC? Dat kan ook! <

Stap 2: je nieuwe iPhone instellen

Nu is hét moment daar om ein-de-lijk die topper van een nieuwe iPhone aan te zetten. Je moet ‘m, zodra ‘ie aan is, eerst instellen. Log tijdens dit proces in met hetzelfde account als waarop je bent ingelogd op je oude iPhone. Anders kun je de nummers die je zojuist in de iCloud hebt gezet niet downloaden naar je nieuwe telefoon.

Extra tip: tijdens het instellen van je nieuwe iPhone kun je aangeven of je ‘m als nieuwe iPhone of bestaande iPhone wil instellen. Stel je jouw exemplaar in als nieuwe iPhone? Dan moet je straks al je apps zelf downloaden. Stel je de telefoon juist in als bestaande iPhone? Dan downloadt de telefoon automatisch alle apps die ook op je oude telefoon stonden, inclusief de door jouw aangepaste instellingen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een game speelt en niet opnieuw wil beginnen.

Stap 3: laat de telefoon zijn werk doen

Instellingenmenu doorgelopen? Dan kom je daarna in het startscherm van je nieuwe beste vriend terecht. Apps worden wel óf niet meteen gedownload (het is maar net welke keuze je daarvoor hebt gemaakt) en je telefoonnummers van je oude telefoon worden automatisch gedownload (als je stap 1 goed hebt uitgevoerd).

Wij snappen dat je dit natuurlijk wil checken. Ga daarom naar de Telefoon app en druk onder in beeld op Contacten. Als het goed is staan hier nu al je contacten. Staan ze er niet? Check het dan iets later opnieuw. Mocht je iPhone later nog altijd Koos Contactloos zijn, dan moet je stap 1 op je oude telefoon nog een keer uitvoeren. Dan móét het gewoon goedkomen!

Contacten overzetten iPhone zonder iCloud

Gebruik je liever geen iCloud? Ook zonder dit te gebruiken, kun je jouw contacten overzetten naar je nieuwe iPhone. Hieronder lees je een paar opties.

Contacten overzetten via iTunes of Google Contacts

Een andere manier om contacten over te zetten naar je nieuwe iPhone is via iTunes. Door hier een reservekopie op te maken en deze terug te zetten op je nieuwe telefoon, kun je gemakkelijk alle gegevens inladen. Ook kun je met Google Contacts alle nummers overzetten. Dankzij de importeer- en exporteerfunctie verplaats je alle gegevens van A naar B. Het onhandige hiervan is dat je ieder contactpersoon handmatig in moet vullen. Mocht je tijd over hebben, dan is dat natuurlijk ook nog een optie ;-).

Contacten op simkaart zetten iPhone

Het allerhandigste zou natuurlijk zijn als je de contacten van je oude iPhone op je simkaart kunt zetten. Helaas is dit bij Apple niet mogelijk. Mocht je echter een Android-toestel hebben (en alle contacten op je simkaart hebben staan), dan kan dit wel. Door je oude simkaart in je nieuwe iPhone te plaatsen en naar Instellingen > Contacten te gaan, kun je door op Importeer simcontacten te klikken alles overzetten. Een kind kan de was doen!

Contacten overzetten iPhone vanaf een Android-telefoon

Stap je over van een Android-telefoon naar een iPhone? Ook dan wil je natuurlijk dat al je contacten daarop komen te staan. Apple heeft een speciale contacten overzetten iPhone-app, namelijk de Move to iOS-app. Hiermee zet je super easy gegevens, zoals je contacten, over van een Android-telefoon naar je nieuwe iPhone. Met een nieuwe Apple-telefoon kun je makkelijk contacten overzetten. Van welk besturingssysteem je ook overstapt.

Stel jij je nieuwe iPhone helemaal als nieuw in? Of verhuis jij alle apps meteen mee naar je nieuwe telefoon?