contacten overzetten android snel gedaan in drie stappen tele2
16 - 05 - 20182 min. leestijd

Contacten overzetten voor Android? Da’s zo gebeurd!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zodra je nieuwe Samsung Galaxy S9 of Huawei P20 binnen is, sta je natuurlijk in de startblokken om sleek selfies te schieten of die vette features uit te proberen. Geven wij je groot gelijk in en daar kom je snel aan toe. Voordat je daarmee begint, is het wél handig om de nieuwe telefoon goed in te stellen. Zo kun je onder andere contacten overzetten van Android.

Want let’s face it: het is wel zo handig dat je contacten in je telefoon hebt staan om je selfies naar toe te sturen! Gelukkig is het overzetten van contacten van je oude naar nieuwe Android-telefoon hartstikke snel gebeurd. Net als met het contacten overzetten voor een iPhone gaat dit supersnel via de cloud.

> Nog meer handige tips voor je Android-telefoon? Je kunt het cache geheugen legen om ‘m razendsnel te houden! <

Contacten overzetten voor Android in 3 stappen

Is je Xperia XZ2 of Galaxy S9+ ein-de-lijk binnen? Dan kan het instellen van je nieuwe pronkstuk beginnen! In een paar stappen zet je contacten over voor Android.

Stap 1: Maak een back-up van je contacten op je oude Android-telefoon

contacten overzetten back-up van je contacten maken op oude telefoon tele2Voordat je contacten op je nieuwe telefoon kunt zetten, moet je er eerst een back-up van maken op je oude Android-telefoon. Hierbij maak je een back-up van je contacten in de cloud van je Google-account. Wees gerust: contactgegevens nemen weinig ruimte in beslag, dus dit is zo gebeurd!

Open op je oude telefoon de Contacten-app. Druk rechtsboven op de puntjes en ga in het pop-upmenu naar Contacten beheren. Druk hier op Contacten telef. Verplaatsen. Je kunt hier het Google-account selecteren waar je de contacten naar wilt uploaden. Druk daarna op Verplaatsen zodat het echte werk begint! Zodra het werk erop zit, gaat de telefoon terug naar het vorige scherm. Tijd voor stap 2!

Stap 2: Nieuwe telefoon instellen

contacten overzetten android nieuwe smartphone instellen tele2Start je nieuwe Android-telefoon op. Voordat je ‘m kunt gebruiken, moet je eerst het instellingsmenu doorlopen. Log daarbij in met het Google-account waarmee je zojuist je contacten op je oude telefoon hebt geüpload naar de cloud. Doorloop de rest van het instellingenmenu. Kom je aan in het startscherm? Mooi! Tijd voor de laatste stap.

Stap 3: Contacten-app synchroniseren

contacten overzetten android contacten app synchroniseren tele2Bijna klaar dus! Open als een malle het instellingsmenu en ga daarbij naar Cloud en accounts. Druk op Accounts en in het volgende scherm op Google. Dit is hetzelfde account waarmee je op je oude Android-telefoon de contacten overzette naar de cloud. Zorg ervoor dat de slider naast Contacten synchroniseren naar rechts staat. Druk daarna op de puntjes rechtsboven en vervolgens op Nu synchroniseren. Zodra de draaiende pijltjes verdwijnen, staan de contacten op je nieuwe telefoon.

Gefeliciteerd! De missie ‘contacten overzetten voor Android’ is geslaagd. Nu is het tijd voor je grote selfieshow! Hoeveel contacten heb jij overgezet?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt