clubhouse-Tele2Blog
01 - 03 - 20213 min. leestijd

Ken jij Clubhouse al? Zo werkt het!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hype-alert! Er is weer een nieuwe rage gaande in social-medialand. Waar we het over hebben? Clubhouse natuurlijk. The talk of the town. Iedereen downloadt massaal de app op z’n smartphone, maar wat kun je er eigenlijk mee? Wij zetten alle ins en outs van dit platform voor je op een rijtje. Sit back and learn!

Wat is Clubhouse?

Een nieuw soort social-media-app. Via Clubhouse kun je live gesprekken voeren of naar gesprekken van anderen luisteren. Waar het bij Instagram of Facebook draait om het delen van je mooiste foto’s en video’s, staat bij Clubhouse live-audio centraal. Het is dé plek om écht met elkaar in gesprek te gaan over bepaalde onderwerpen, of om kennis met elkaar te delen. Net zoals je bijvoorbeeld weleens een interessant gesprek op een verjaardagsfeestje voert. Via de app ga je écht de interactie met elkaar aan.

Of je Clubhouse kunt vergelijken met een podcast app? Nope! Alle gesprekken worden real-time met elkaar gevoerd. Je kunt dus niets achteraf terug beluisteren. Meer reden dat je erbij wilt zijn dus. #fomo

wat-is-clubhouse-Tele2Blog

Hoe werkt Clubhouse?

Nu je weet wat Clubhouse is, duiken we nog wat verder in de app. Want hoe werkt het nou precies?

Invites only

Only VIPs please! Net als dat je in de club afgewezen kunt worden door die grote man aan de deur, heeft ook Clubhouse een streng deurbeleid. Want de app maakt gebruik van een invite only-principe. Wil jij gebruikmaken van dit platform? Dan zal je eerst uitgenodigd moeten worden door iemand die de app al gebruikt. Hierdoor werden er massaal invites verkocht op eBay voor een extreem hoge prijs. Say what!? Gelukkig is de app nu al wat populairder en is er een grote kans dat een van je vrienden ‘m misschien al gebruikt. Dat klinkt als even iedereen stalken in de groepsapp. 😉 

Rooms en clubs

Heb je een account? Tof! Dan kun je aan de slag. Je kunt een eigen room creëren en een gesprek starten of deelnemen aan een room die al bestaat. Van sport tot tech en van life tot wellness: er zijn rooms over elk onderwerp te vinden. Sommige ervan zijn toegankelijk voor iedereen, terwijl je aan andere alleen kunt deelnemen als je iemand al volgt op social. Ook heb je gesprekken waar je specifiek voor uitgenodigd moet worden.

Een interessante groep mensen gevonden? Je kunt ook lid worden van een club. Elke keer als er dan een nieuw gesprek start, krijg je een melding. It’s time to chat!

Praten met celebrity’s

Dreams do come true met Clubhouse, want ook een heleboel celebrity’s maken gebruik van het platform. Zo waren al eerder Drake, Oprah Winfrey en Chris Hart op het platform te vinden. Ook een heleboel Nederlandse artiesten hebben nu een account. Wie weet praat jij straks wel met je favo celeb. 😉

Waar de hype allemaal begon? Bij Tesla-baas Elon Musk. Hij ging ruim anderhalf uur in gesprek met gebruikers op het platform. Namelijk met wel vijfduizend tegelijk. Hierna kreeg de app een grote boost. Check hieronder de video.

Privacy op Clubhouse

Hoe het zit met de privacy van deze app? Daarin zie je dat Clubhouse nog een te nieuwe app is en dat deze nog verbetering kan gebruiken. Zo synchroniseert de app namelijk al je contacten en worden sommige gesprekken door Clubhouse opgenomen voor verbeteringen. Wat daarmee wordt gedaan, is niet bekend. Clubhouse beweert dat ze hier veranderingen in gaan brengen. Wij zijn reuze benieuwd! Op de website van Clubhouse lees je alle privacyvoorwaarden.  

Download de Clubhouse app

Heb jij een iPhone, bijvoorbeeld de iPhone 11 of iPhone 12? Lucky you! Clubhouse is voor jou al te downloaden. Android-gebruikers moeten helaas nog even wachten. Het platform is bezig met een Android-versie, maar wanneer deze uitkomt is nog niet bekend. Maar … wat je in de tussentijd alvast kunt doen? Een invite bij iemand scoren! Dan ben jij straks een van de eersten die zo’n gezellige room binnenstapt.

App image
Clubhouse
Rating starRating starRating starRating starRating star

Clubhouse is an app where people hang out. It’s like an always-on dinner party, where you can …

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt