03 - 05 - 20224 min. leestijd

De 10 handigste Chrome apps? Dit zijn ze!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Gebruik je Chrome op je computer om te browsen? Grote kans van wel! Meer dan driekwart van alle mensen (77,03% volgens Global StatsCounter) gebruikt op zijn computer Chrome om te surfen. Logisch, want deze browser kan een heleboel. Dat bewijzen de Chrome apps wel die we NU met je gaan bespreken. Van het personaliseren van je cursor tot het boosten van je volume tot wel 600%, met de juiste Chrome apps pas je je Chrome volledig aan je persoonlijke behoeften aan. Maar welke Chrome apps zijn dan echte must-haves? Check het hier!

Wat zijn Chrome apps?

Met Chrome apps haal je net even dat beetje extra uit je computer. Zie het zo: met Chrome apps voeg je extra functies toe aan je browser, waardoor het web helemaal you wordt. Dus in jouw lievelingskleuren, met handige snelkoppelingen naar je meest gebruikte apps en dat met een geinige kattencursor die je zelf hebt uitgekozen!

Hoe gebruik je Chrome apps?

Net als iedere andere app kun je Chrome apps quick and easy installeren op je computer. Kwestie van naar de Chrome Web Store gaan, de naam van de app intikken en you got it!  

Let op: sommige apps in de Chrome Web Store worden alleen ondersteund op Chromebooks en werken niet met Windows, Mac of Linux.

handige chrome apps

10 handige én leuke Chrome apps

De keuze is reuze als het gaat om Chrome apps. Dit zijn tien Chrome apps die je écht niet mag missen.

1.      Honey

Als je houdt van voordelig winkelen is deze app een must. Honey vindt automatisch coupons en kortingsacties, terwijl jij online aan het shoppen bent. Winkelmandje gevuld? De korting wordt automatisch toegepast, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ka-tsjing, tel uit je winst!

2.     Toby for Chrome

Staat jouw browser vol met openstaande tabbladen? Zie dan maar eens die ene pagina met dat leuke verblijfsadres voor je volgende vakantie terug te vinden. Dat wordt zoeken naar een speld in een hooiberg. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak! Toby helpt je daar een handje mee. Met deze app organiseer je al je bookmarks in overzichtelijke mapjes. Zo weet je precies waar je wat terug kunt vinden.

3.     Giphy for Gmail

Gebruik de kracht van Giphy’s! Met deze app heb je een handige shortcut for GIF’s, Stickers en geanimeerde emojis. Zo maak je je mails nét even wat interessanter en behoud je je reputatie als Giphy-king of –queen.

4.     Google Translate

Bezoek je veel buitenlandse webpagina’s? Hoe chill zou ’t dan zijn als de pagina met één druk op de knop vertaald wordt naar het Nederlands (of een andere taal natuurlijk). De Google Translate app maakt het mogelijk! Zo hoef je nooit meer lappen tekst te copy-pasten naar een vertaalsite. Súper tranquilo!  

5.     Forest

Het lijkt een never ending story: je telefoon blijft tijdens het werk trillen en de meldingen van WhatsApp, Instagram en andere socials blijven binnenstromen. Niet zo gek dus, dat je om de haverklap bent afgeleid van je to-do-list. Blijf gefocust dankzij Forest! Hoe het werkt? Je stelt een focus-periode in door een boompje te planten in de app. Het boompje groeit als het je lukt, maar gaat dood als je de app verlaat binnen de ingestelde focustijd. Challenge accepted?

6.     Read Aloud: A text to speech voice reader

Vierkante ogen? Met deze handige Chrome app wordt je webpagina voorgelezen! Geef je ogen een break, voetjes omhoog en luister naar hoe je boek, nieuwssite, blog of ander leesmateriaal wordt voorgelezen! Oh, en deze app ondersteunt meer dan veertig talen. Oui, oui, merci!

7.     Coffeelings

Met Coffeelings hou je een mini journal bij de hand, gewoon op je beeldscherm. Perfect voor wat extra stressverlichting tussen al je online brainstorms, lessen of meetings in. Kies met verschillende coffee roasts welke mood je hebt, schrijf je gedachtes op in het digitale notitieblokje en hou je agenda bij aan de zijkant van je scherm. Zo blijf je extra mindful en heb je op tijd door wanneer je toe bent aan een welverdiende coffeebreak.

8.     Custom Cursor for Chrome

Is jouw schermtijd eindeloos? Waarom zou je het eeuwige scrollen op je tablet of laptop dan niet een tikkeltje meer fun maken? Met Custom Cursor kies je je eigen cursor en wordt over het wereldwijde web surfen ineens een stukkie leuker. Gratis en voor niets! Van je favo Nike sneaker tot je lievelingseten (pizza!) of Minecraft karakter. Je kunt ’t zo gek niet bedenken.

9.     Loom

Scherm opnemen met één druk op de knop? Dat kan met Loom! De schermopname delen met je vrienden, familie of collega’s? Ook dát kan met slechts één druk op de knop. Altijd handig, en het is ook nog gratis. Hatsiekiedee!

10.  Volume Master

Extra genieten van je favo tune? Geef het volume van elk tabblad een duwtje in de rug en boost het geluid tot wel 600%. Trek je dansschoenen maar aan, want nog nooit eerder heb je je bangers zo hard uit je speakers horen blazen. Is het al weekend?

Het beste internet om je Chrome apps te gebruiken

Leuk en aardig, al die Chrome apps. Maar hoe fijn is het als die apps razendsnel internet hebben? Het kan met Internet van Tele2! Dan haal je pas écht alles uit Chrome. Succes met surfen!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt