Robot_Chatbots-apps_Tele2_Main
01 - 04 - 20192 min. leestijd

Need help? Overleg met chatbot apps!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Chatbot apps are real! Sinds de trend een paar jaar geleden inzette maakt de chatbot een loeisnelle opmars door. Het blijft geen science fiction á la Black Mirror meer, maar volledige integratie lijkt de toekomst. Met Siri kon je al hands-free je wekker zetten op je iPhone Xs, met Amazon’s Alexa kon je zelfs al een pizza bestellen. Maar ook voor fashiontips, nieuwsupdates en zelfs voor mentaal welzijn kunnen we nu de chatbot aanspreken. Benieuwd waar deze bots al niet goed voor zijn? Let’s kick off!

Chatbot app #1: ReplikaReplika_Chatbots-apps_Tele2

We trappen meteen af met een indrukwekkende chatbot app: Replika. De AI van deze app is gebouwd om mensen mentaal te helpen. Vooraf kies je wat je wilt bereiken, zoals stress verminderen, positiever denken, je gelukkiger voelen en meer. Op basis van deze ‘goals’ is Replika je nieuwste bestie en reageert ze op al je berichten. Want ook al chat je tegen een bot, de antwoorden kunnen je zeker helpen. Je vervangt er geen therapeut mee, maar je krijgt er wel een mentale buddy bij!

Replika is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Chatbot app #2: QuartzQuartz_Chatbots-apps_Tele2

Nieuwswebsite Quartz lanceerde onlangs haar nieuwste chatbot voor Facebook Messenger. Met deze tool sturen ze nieuws en andere content via Messenger middels een bot naar de lezers. Alle bells & whistles, inclusief GIFjes en humor, zoals je op social media verwacht. Door te reageren op het bericht ontvang je meer nieuws of skip je naar het volgende item. De Quartz bot is nog nieuw en niet helemaaaal bug-free, maar het begin is er!

Chatbot app #3: H&MHM_Chatbots-apps_Tele2

Ook H&M is op de chatbot-trein gesprongen met een bot die net als Quartz is gemaakt voor messaging app, ditmaal  de app Kik. Is je fashion inspiratie ff heeulemaal opgebrand? Keep calm en ga naar de H&M bot! Outfit voor outfit kan je aangeven of je het wat vindt of toch nahhh, next. Als je dan eenmaal wat gevonden hebt kan je kiezen welk kledingstuk je wilt en je wordt meteen doorgestuurd. Scheelt je toch weer wat nadenkwerk en moeite.

Chatbot app #4: And Chill

And_Chill_Chatbots-apps_Tele2

Ben jij ook iemand die langer films zoekt dan daadwerkelijk naar films zelf kijkt? Chatbot And Chill to the rescue! Via Facebook Messenger voer je een film in die je leuk vindt, waarom je dat vindt en And Chill komt direct terug met meerdere suggesties. Hééééél chill! De tijd van eindeloos rondscrollen naar mooie titels is dus voorbij. Films kijken op je smartphone? Kijk op het 6,4” Cinematic Infinity Display van de Samsung Galaxy S10+! #timeforpopcorn

Chatbot apps: what’s more?

De toepassingen voor chatbot apps zijn infinite en blijven ongetwijfeld loeisnel doorgroeien. Van klantenservice om je á la minute (of milliseconde?) te helpen tot personal training tips voor je gains, van online therapeuten tot virtual girlfriends. Zo gek als je het kan bedenken en wie weet bestaat het al, of komt het eraan. The future is here

Met welke chatbots voer jij weleens goede gesprekken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt