CES 2018 Las Vegas Tele2
04 - 01 - 20183 min. leestijd

CES 2018: kun je deze gave gadgets verwachten?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben jij ook zo benieuwd welke must-have gadgets er dit jaar allemaal uitkomen? Donderdag 4 januari begint in Las Vegas de CES 2018, dé XXL technologiebeurs waarop fabrikanten de gaafste tech-goodies presenteren. Wij konden niet wachten en zochten alvast voor je uit welke onthullingen je de komende dagen waarschijnlijk kunt verwachten! Wordt 2018 hét jaar van de vouwbare smartphones, nieuwe Pokémon GO-accessoires of toch iets anders? 😉

Wat is de CES?

De CES is een afkorting voor Consumer Electronics Show. Deze beurs wordt elk jaar in begin januari georganiseerd in alles-uit-de-kast Las Vegas. Van over de hele wereld komen er dan 170 duizend mensen naar de gokstad om naar het allernieuwste op het gebied van technologie en gadgets te kijken. Fabrikanten als Samsung en Google kondigen hier meestal allemaal nieuwe producten aan die vervolgens later in het jaar uitkomen. Kortom: een speeltuin voor techlovers!

Verwachtingen voor CES 2018

Fabrikanten houden zo lang mogelijk geheim wat ze op de CES 2018 willen aankondigen. Gelukkig voor ons zijn er al allerlei interessante geruchten uitgelekt over wat ‘men’ voor de CES kan verwachten. En we natúúrlijk delen we de eerste hot gossip graag. Het zijn dus écht geruchten en die zijn niet bevestigd door de fabrikanten. Vast staat het dus nog zeker niet!

CES 2018 Tele2Tipje van de nieuwe Samsung sluier?

Wordt 2018 het jaar dat de nieuwe Samsung toptelefoon uitkomt? Evan Blass, één van de best ingelichte tech-journalisten ter wereld, denkt dat de fabrikant hier voor het eerst wat laat zien van deze smartphone, die volgens hem de Samsung Galaxy S9 zal gaan heten. Mocht Samsung op de CES 2018 inderdaad een sneak preview geven, dan wordt dit onze eerste kans om te checken of de nieuwe Samsung gaat lijken op zijn randloze voorganger, de Galaxy S8.

Nieuwe 2-in-1 Chromebooks van Google?

Een kwalitatieve laptop en tablet in één, waar je niet al te veel doekoe voor neer moet tellen? Gimme! Ook op het gebied van computers gebeurt er begin januari in Las Vegas een boel. Vooral Google zou groter dan ooit uitpakken. En dan met name op het gebied van zijn Chromebooks, zo gaat het gerucht. Dit zijn supersnelle, betaalbare laptops met een eigen Chrome-besturingssysteem. De nieuwe generatie Chromebooks zou ook als tablet te gebruiken zijn. Alleen daarvoor houden wij de CES 2018 al in de gaten.

Innovatie op het gebied van Smart Home

Jouw smartphone wordt steeds meer de afstandsbediening van je huis. Misschien heb jij thuis bijvoorbeeld al een slimme thermostaat of bedien je verlichting met je telefoon. Fabrikanten zetten groots in op de zogenaamde Smart Home-apparatuur. Zowel Google, Lenovo, Sony als LG gaan in Las Vegas waarschijnlijk allerlei huishoudelijke apparatuur tonen waarmee je huis een stuk slimmer wordt. Je hoeft straks nog maar nét zelf op te staan om je drinken in te schenken, maar wie weet bedenken fabrikanten binnenkort zelfs dáár wat op. In ieder geval zullen er zo goed als zeker handige centrale Smart Home-systemen te zien zijn waarmee je door middel van een spraakopdracht bijvoorbeeld de kachel kunt aanzetten.

Hoe zit het met de release van smartphones?

Hoewel de CES 2018 weer zal overlopen van de innovaties, verwachten wij – zoals je hier leest – geen extreem exciting dingen op telefoon gebied. Ja, ze zullen er massaal gedemonstreerd worden. Maar nee, dit zijn waarschijnlijk geen exemplaren die jou nog niet bekend waren. Traditiegetrouw is de CES nooit een beurs geweest waar fabrikanten hun telefoons aankondigen. Dit doen ze doorgaans iets later, eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona – waar wij (uiteraard) ook weer verslag van doen. In de periode voor, tijdens én na deze beurs kun je een heleboel nieuwe toppers verwachten. We zijn alvast benieuwd!

Voor welke toekomstige telefoon ben jij aan ’t sparen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt