carrot weather app
30 - 08 - 20214 min. leestijd

Carrot Weather app: voor het leukste weerbericht

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is één van de populairste weer apps van het moment: Carrot Weather. Een app die eruit springt als je ‘m vergelijkt met de andere weer apps. Hoe? De Carrot Weather app is sarcastisch, brutaal en doet het weerpraatje helemaal anders dan de rest. We vertellen je alles over deze grappige weer app!

Wat is Carrot Weather?

De Carrot Weather app is meer dan een weervoorspeller op je telefoon. Met sarcastische, grappige en brutale opmerkingen over het weer proberen de app-makers je dag net even iets meer glans te geven. En dat lukt aardig, als je de vele positieve app reviews checkt. De creatieve kijk op het weer wordt flink gewaardeerd. Want ja, je kijkt toch net iets anders naar die naderende donkere wolken als er een goede oneliner over gemaakt wordt. #amirite

Vijf redenen om Carrot Weather app te kopen

De Carrot Weather app heeft letterlijk meerdere gezichten. Boos, vrolijk of vriendelijk? Gepersonaliseerde look and feel of standaard design? Je hebt het allemaal zelf in de hand. Jij kiest de mood van de app en zo houdt hij je op de hoogte. Leuke extra’s? Je presenteert zelf het lokale weerbericht en deelt dit super simpel en snel met al je vrienden, inclusief alle weerstatistieken. Een ludieke, maar ook heel nuttige manier om een weervoorspelling te delen.   

Reden 1: Sarcastische of brutale weerberichten? 

Vrolijk die grijze, druilerige dag op met de Carrot Weather app. Zet de gemoedstoestand van de app op de keuze die jij vandaag nodig hebt. Dat kan op vijf verschillende manieren. Professioneel, vriendelijk, sarcastisch, brutaal of heel grof. Hoe dat eruitziet op een druilerige, bewolkte dag met af en toe een buitje? We geven je een voorbeeldje.

Zet de status van de app op Overkill en je krijgt ‘That cloud is definitely either a sarlacc or a cat’s butthole’. Zet de mood op Snarky en je krijgt: ‘In the darkest timeline, it’s cloudy right now. Plot twist: this *is* the darkest timeline’. Dat is wel hééééél anders dan hoe andere weer apps het doen.

Mis je die serieuze stijl toch een beetje? Kies dan voor Professional en je zult het praktische ‘Rain from 18.00 to 23.00, with overcast conditions expected at 0.00’ zien verschijnen. Een Friendly status zegt: Clouds are Mother Nature’s version of Pictionary’. En ga je voor Homicidal, dan zie je: ‘That cloud reminds me of that time in 1998 where The Undertaker threw Mankind of Hell in a Cell and plummeted 16 feet through an announcer’s table’.

En dan kun je ook nog eens de politieke voorkeur inschakelen om het helemaal bont te maken. De keuze is reuze en aan creativiteit geen gebrek!

Reden 2: Nauwkeurig en uitgebreid 

In de Carrot Weather app is het niet alleen maar gieren om de weerberichtjes. Je kunt echt alle feiten op tafel krijgen over het weer, zoals de gevoelstemperatuur, zonnestand en de luchtvochtigheid. Vergis je dus niet: de app is soms een beetje moody of brutaal, maar mega informatief. Die informatie check je bijvoorbeeld op de nieuwe iPhone, via de verschillende widgets die beschikbaar zijn. Zoals het weer per uur, per locatie met buienradar, weekvoorspellingen en nog veel meer.

carrot weather app sarcastisch

Reden 3: Ook beschikbaar voor je Apple Watch 

Je hebt alle info zo bij de hand. Of bij de pols, als je dat wilt. Want je kunt alle weersvoorspellingen ook vanaf je Apple Watch lezen. Ook weer op die sarcastische, vriendelijke of professionele manier. Maar ook hier heb je razendsnel toegang tot alle feiten.

Met een simpele move op je schermpje heb je het vooruitzicht voor de komende twintig uur. En scrol je naar beneden, dan vind je daar nog veel meer informatie over de weersverwachtingen van de komende vier dagen. Een klein scherm, met veel info, zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Handig! En zo weet je snel wat hét moment is om droog van a naar b te gaan.

Reden 4: Pass de look & feel aan naar je wensen

Wil je iets aanpassen aan de lay-out? Of aan de look & feel van de app? Jij bepaalt de interface, zodat je precies de informatie te zien krijgt die jij wilt. Zoals gevoelstemperatuur in plaats van de daadwerkelijke temperatuur. Dan weet je hoe warm het echt is. Een dingetje: personaliseren kan wel alleen met de premium versie. Die kost € 5,49 per maand. Voor die prijs heb je jouw persoonlijke app, vol komedie en weerfeiten en word je nooit meer verrast door het weer.

Reden 5: Veel kaarten met extra info 

Kies welke informatie jij direct wil zien. Personaliseer de look van de app en kies de blokjes met informatie over de weersomstandigheden. Er is een berg aan informatie beschikbaar over het weer. Allemaal op een leuke, ludieke wijze gepresenteerd.

De weer app waar je blij van wordt

De Carrot Weather app (volledig Engelstalig) schotelt een weerbericht voor waar je blij van wordt. Of het nu regent, hagelt of de gevoelstemperatuur -10 is. Met de ludieke berichtjes wordt jouw dag gemaakt.

De app is gratis voor zeven dagen, maar daarna verkrijgbaar voor € 5,49 per maand. Zo kies je met deze app voor keiharde, betrouwbare feiten. Plus een flinke bak komedie. Nieuwsgierig? De app is beschikbaar in de App Store voor Apple telefoons en ook te downloaden in de Google Play Store. En wil je nog een blik richten op andere weer apps? Geen probleem: bekijk ons artikel over de vijf beste weer apps.

App image
CARROT Weather
Rating starRating starRating starRating starRating star

Get hilariously twisted weather forecasts from a snarky A.I.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt