Auto-Apple-carplay-apps-Tele2
08 - 05 - 20203 min. leestijd

Vijf van de leukste Apple CarPlay apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Veilig de weg op, maar toch de apps van je iPhone gebruiken? Het kan met CarPlay. Met deze handige tool van Apple kun jij tijdens het rijden gewoon luisteren naar je favoriete podcast, luisterboek of radiozender. Geen gedoe dat je iets aan moet klikken, want je autoradio is here to help. Zo blijven je handen netjes aan het stuur én je ogen op de weg. Ontdek hier vijf van de leukste Apple CarPlay apps.

Wat is Apple CarPlay?

Onderweg even de route checken of tijdens je roadtrip naar een interessante podcast luisteren. Dat je je mobiel tijdens het rijden niet mag gebruiken, hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen #safetyfirst #mono. Toch kun je de apps van je iPhone tijdens je autorit wel goed gebruiken. En laat Apple CarPlay hier nu een fijne oplossing voor zijn. Door je iPhone met een USB-kabel aan een geschikte CarPlay-radio te koppelen kun jij een aantal apps van je telefoon ook gewoon tijdens het rijden gebruiken. Met één klik op je autoradio luister je naar podcasts en luisterboeken of krijg je een melding van Flitsmeister dat er een file staat. Zo ga jij relaxt, maar toch veilig de weg op.

De leukste Apple CarPlay apps

Welke apps voor Apple CarPlay zijn er eigenlijk? Check ’t hier!

Apple CarPlay apps: CastroCastro-Apple-carplay-apps-Tele2

Al je podcasts altijd on-the-go bij je hebben? Het kan met Castro! Heb je deze app namelijk geïnstalleerd op je iPhone, dan kun je hem ook gemakkelijk met CarPlay gebruiken. Op het radioscherm in de auto zie je direct alle podcasts waar je aan begonnen bent. En sta je even langs de weg en ben je benieuwd of je favoriete channel nog nieuwe afleveringen heeft gepubliceerd? Check dan je inbox en blijf de hele reis zoet met de nieuwste podcasts. Sounds like candy to my ears!

Castro is gratis te downloaden voor iOS.

Apple CarPlay apps: FlitsmeisterFlitsmeister-Apple-carplay-apps-Tele2

Ook Flitsmeister kun je koppelen aan CarPlay. Deze slimme app is jouw ideale maatje op de weg. Via Flitsmeister ontdek je namelijk direct of er flitsers of files in de buurt zijn. Je hoeft niet eens naar het radioscherm te kijken, want Flitsmeister geeft live audio-meldingen van alle flitsers, files en als er objecten op de weg staan. Mega fijn! Zeg maar doei tegen die hoge boetes en eindeloze files, want Flitsmeister is here to help.

Flitsmeister is gratis te downloaden voor iOS.

Nooit meer de weg kwijt zijn? Check deze beste navigatie apps.

Apple CarPlay apps: TuneInTunein-Apple-carplay-apps-Tele2

Of je nu kort een ritje naar de supermarkt maakt of een roadtrip op de planning hebt: wat is een autorit zonder heerlijke jamz op de radio? Klopt, helemaal NIKS! Gelukkig kun je daarom ook radio-apps met Apple CarPlay gebruiken. Extra handig als je in een boerengat bent, maar wel je favoriete zender wilt luisteren. Of een radiozender uit het buitenland wil horen. Koppel bijvoorbeeld de radio-app TuneIn aan CarPlay en kies uit tientallen leuke radiozenders. Laat die autorit maar beginnen!

TuneIn is gratis te downloaden voor iOS.

Apple CarPlay apps: WhatsAppWhatsapp-Apple-carplay-apps-tele2

Natuurlijk mag hij niet in het rijtje ontbreken… WhatsApp! Want wist je dat je via CarPlay ook appjes kunt sturen tijdens het rijden? Dat klinkt misschien extreem gevaarlijk, maar we beloven… jij houdt je handen gewoon aan het stuur én je ogen op de weg. Koppel jij je WhatsApp namelijk aan CarPlay, dan kun je gewoon via Siri berichten sturen naar al je vrienden. Je hoeft alleen te vertellen naar wie en wat je wilt sturen en Siri doet het voor je. Mega handig, mocht je die date willen laten weten dat je onderweg bent maar nog in de file staat.

WhatsApp is gratis te downloaden voor iOS.

Zeker weten dat je gefocust op de weg bent? Check dan de niet storen-functie.

Apple CarPlay apps: AudibleAudible-Apple-carplay-apps-Tele2

Ben je net dat spannende boek aan het lezen, moet je alweer naar je afspraak toe. No need to be sad, want met Audible luister je tijdens het autorijden naar je favoriete schrijvers. Op het radioscherm zie je direct alle boeken die jij in je bibliotheek hebt. Belangrijk is wel dat je de boeken van tevoren downloadt, want offline streamen kan helaas niet. En dat je het luisterboek voordat je gaat rijden aanzet. Zo voorkom je afleiding tijdens het rijden. Wil jij dus echt niet wachten tot je het antwoord op die cliffhanger weet? Dan is Audible your friend in need.

Audible is gratis te downloaden voor iOS.

Welke Apple CarPlay apps zijn jouw favoriet?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt