Nét een pondje minder dankzij een calorieteller app

Wie o wie is er al klaar om Instagram te bombarderen met een overload aan bikinipics? Lekker shinen op het strand met je dushies. Selfie hier, duckface daar… Maar misschien wil jij eerst nog even last-minute van je winterpondjes af. Voor iedereen die nog even z’n niet-zo-strand-proof-schouders eronder wil zetten: hier zijn vier calorieteller apps waar je écht wat aan hebt. Zo denk jij nét even wat beter na voordat je een tweede zak chips opentrekt. Of voor de derde keer deze week pizza bestelt.

Wil jij niet alleen calorieën tellen, maar ook hard aan de bak met trainen en diëten? Kijk dan of er tussen deze dieet apps nog iets voor jou zit!

Calorieteller app: Calorieteller door FatSecret

calorieteller app fatsecret afvallen gezond eten smartphone tele2Calorieën tellen en voedingswaarden bijhouden. Klinkt simpel en dat is het gelukkig ook. Met FatSecret houd je een soort dagboek bij. En niet in ‘Lief Dagboek’-stijl, maar supermakkelijk door aan te vinken uit welke ingrediënten je ontbijt, lunch of avondeten bestond. De app rekent zelf uit hoeveel calorieën je binnen moet krijgen aan de hand van jouw lengte, gewicht, leefstijl (lees: kantoorbaan/horecawerk/sportschool), geslacht en natuurlijk streefgewicht. Jij hoeft je dus alleen maar bezig te houden met lekker eten, totdat je je maximale calorie-inname hebt bereikt!

De Calorieteller door FatSecret is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Calorieteller app: Lifesum

calorieteller app lifesum afvallen gezond eten smartphone tele2

Deze is voor mensen die niet al te veel willen nadenken over calorie-inname en wat ze precies wel en niet mogen eten. Lifesum maakt die beslissingen gewoon voor je. Aan de hand van jouw afvaldoel en levensstijl maakt deze app een dieetplan voor je. Of je nu wilt afvallen, aankomen, op gewicht blijven of spiermassa gaat kweken. Wil je toch je voedselinname bijhouden? Dat kan via de barcodescanner. Heel gemakkelijk en zó gecheft.

Lifesum is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Calorieteller app: My Diet Diary

calorieteller app diet diary afvallen gezond eten smartphone tele2Calorieën tellen, waterinname bijhouden, sportschoolbezoekjes analyseren… My Diet Diary heeft het allemaal in huis. Een mega uitgebreide database aan voedselsoorten maakt het extra makkelijk om bij te houden wat je allemaal binnenkrijgt. Ook handig: deze app kun je verbinden met je Fitbit of Apple Health-app. Zo telt ook dat rondje hardlopen in het park mee (= 1 extra pizzaslice). Wat wij vooral chill vinden aan My Diet Diary, is dat deze heel mooi is vormgegeven. De app ziet er strak en zelfs een beetje inspirerend uit. Precies wat je nodig hebt voor wat dieetmotivatie!

My Diet Diary is gratis te downloaden voor iOS en Android. Enige nadeel is dat ‘ie alleen in het Engels te downloaden is ;-).

Calorieteller app: Calorieënteller van Virtuagym

calorieteller app virtuagym afvallen gezond eten smartphone tele2Laat je maaltijden maar aan de experts over! Virtuagym werkt met voedingsexperts om in deze app voedingsplannen te maken. Je telt gemakkelijk calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten in je voeding. Handig: sla maaltijden op die je zelf hebt staan kokkerellen (lees: jouw overheerlijke Thaise curry). Zo hoef je de volgende keer niet opnieuw alle ingrediënten apart toe te voegen. Ook kun je de Calorieënteller van Virtuagym integreren in de fitness-app van Virtuagym.

De Calorieteller app van Virtuagym is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Weet jij nog niet op welk strand jij deze zomer gaat flaneren met je killerbody? Misschien helpen deze reis apps jou een handje!

Met welke calorieteller app verlies jij je laatste winterpondjes?