Calm app theepot tele2 blog main
09 - 01 - 20192 min. leestijd

Helemaal ‘zen’ 2019 in met de Calm app

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Adem in, adem uit… Strek je lichaam uit en laat je inner chakra’s door je lichaam flowen. Klinkt kalmerend? Met de Calm app op je smartphone heb je altijd een helpend handje op zak om helemaal ‘zen’ de dag door te komen. Nu ook mét stem van steracteur Matthew McConaughey. Check snel wat je allemaal met de kalmerende app kunt!

Calm app buddha tele2 blog inlineWat is de Calm app?

De Calm app is een app voor je iPhone of Android-smartphone. Of je nou een iPhone XR of de Nokia 7.1 hebt: ook jij kunt de app dus downloaden. Deze app helpt je ‘zen’ en kalm de dag door te brengen. Met handige tips, tricks en oefeningen kun je stress verminderen en lekker ontspannen. Goed voor je geest én voor je lichaam.

De Calm app: dit kan je er allemaal mee!

De Calm app heeft meerdere specialiteiten. En het mooie is: deze kun je overal toepassen, dus ook tijdens je pauze op werk, onderweg in de trein naar je tentamen én vlak voor de date met je crush.

Mediteren

De Calm app heeft talloze meditatieoefeningen die je helpen als je angst ervaart. Deze oefeningen maken je mindful en brengen je terug ‘in het moment’. Lekker dus om je hoofd even leeg te maken van energievretende gedachten.

Snel en goed slapen

Duurt het weleens lang voordat je kunt slapen? Je bent écht niet de enige. De Calm app is in dat geval zeker het proberen waard, want deze app helpt je om sneller goed te slapen. Niet alleen door middel van bovenstaande meditatie- en mindfulness-oefeningen, maar ook door je verhalen en boeken voor te lezen.

Gezond bewegen

Een gezonde geest en lichaam bereik je niet alleen met mediteren en goed uitrusten. Het helpt wel en zo ben je al een heel eind op weg in de goede richting. Lekker bezig, dus! Wil je toch dat stapje extra zetten? Dan helpt voldoende lichaamsbeweging je ook goed. Gezond bewegen dus! De Calm app laat je met video’s zien hoe je dat doet, bijvoorbeeld met allerlei rek- en strekoefeningen. Zen stad, here I come!

Kalmerende muziek luisteren

Muziek kan je net dat beetje helpen om het minder druk in je hoofd te maken en om je te kalmeren. Daarom heeft de Calm app ook een ingebouwde music player mét passende playlists. Op die manier krijg je dat extra steuntje in de rug waarmee jouw inner­ Buddha tot bloei komt.

Wat heeft de premium-versie van de Calm app?

Als je de Calm app downloadt, zal je merken dat veel functies niet of minder uitgebreid te gebruiken zijn. Dit komt omdat de Calm app een abonnementsdienst is. Net als bijvoorbeeld Spotify. Een abonnement kost 49,99 euro per jaar en is de eerste zeven dagen gratis, zodat je kunt ontdekken of het iets voor jou is.

Met de premium Calm app geniet je van alle bovenstaande mogelijkheden en meer. Zo is onlangs de stem van acteur Matthew McConaughey toegevoegd aan de app én kun je allerlei masterclasses die je nog beter helpen tot rust te komen.

Begin jij het nieuwe jaar ook helemaal zen met de Calm app?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt