Tele2 Blog

Cache opschonen van je iPhone: zo heeft ‘ie weer lekker veel ruimte!

iPhones zijn supersnelle telefoons. Misschien zelfs wel de aller-áller snelsten! Toch kan jouw iPhone na een tijdje opeens iets langzamer worden. Dit kan komen omdat je opslagcapaciteit vol raakt. Niet leuk natuurlijk… duurt het opeens veel langer voordat je de stories van je crush kunt checken! Daarom ben jij superslim als je af en toe de cache van je iPhone opschoont. Leg-go!

Waarom is mijn iPhone langzaam?

cache opschonen geheugen vrijmaken op je langzame iphone unlimited tele2

Als je je iPhone een tijd lang gebruikt, wordt ‘ie op een gegeven moment langzamer. Een reden hiervoor kan zijn dat het opslaggeheugen steeds voller raakt. Als je apps vaak gebruikt, slaat hij bestanden die je al hebt gezien tijdelijk op. Denk aan de Instagram stories van Kim K., Maradonnie en andere internethelden. Of de Spotify nummers die je al eens hebt geluisterd. Dit kan dus ongezien gebeuren. Op zich best handig, want zo hoef je die story of dat nummer niet nog een keer te laden als je ‘m wil kijken of luisteren. Maar ook weer onhandig, want je telefoon wordt langzamerhand steeds voller. Je kunt dit voor een deel oplossen door cache op te schonen, ook wel cache-geheugen legen genoemd!

Wat is cache opschonen?

Cache opschonen is het verwijderen van het cache-geheugen van een iPhone-app. Je verwijdert dan dus alle stories die Instagram heeft opgeslagen en alle nummers die je luisterde die Spotify tijdelijk voor je opsloeg. Het resultaat? Een telefoon met meer opslagruimte die daardoor weer écht fijn is om te gebruiken!

Aan de slag: cache opschonen van je iPhone!

Iedereen met een iPhone kan het cache geheugen opschonen. Het maakt dus niet uit of je een iPhone 5s, iPhone 6 Plus, iPhone 7 of iPhone X hebt. Je moet alleen even weten hoe. Daarom zochten we exactemundo voor je uit hoe dat cache opschonen precies werkt.

First, open het instellingenmenu van je iPhone. Druk daarna op Algemeen. In het nieuwe scherm druk je op iPhone-opslag. Daarna moet je heel even wachten: je iPhone zoekt dan voor je uit hoeveel GB elke app in beslag neemt. Druk daarna op de app die je het meest gebruikt, zoals Instagram, Facebook, Spotify, Fortnite of Snapchat. Heb je op een app gedrukt? Dan zie je daarna onder Documenten en gegevens hoeveel cache geheugen je kunt opschonen. Is het een paar honderd MB of meer? Dan is het zeker de moeite waard om op Verwijder app te drukken. Daarna heb je het cache geheugen van de app opgeschoond!

En dan? Op naar de volgende app om het cache geheugen van op te schonen. Eat, Sleep, Delete Cache Memory, Repeat: go, go, go! Daarna installeer je de apps weer opnieuw via de App Store.

Loopt jouw iPhone nu ook weer als een zonnetje? En welke app nam het meeste ruimte in beslag?

Reacties