Iemand blokkeren op WhatsApp?
20 - 06 - 20222 min. leestijd

Iemand blokkeren op WhatsApp? Zo fix je dat

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je geen berichten, oproepen en statusupdates via WhatsApp ontvangen van een bepaald persoon? Dan is het misschien chill om diegene te blokkeren op WhatsApp. Hoe? Check het hier!

Iemand blokkeren op WhatsApp? Zo doe je dat

Een contact blokkeren op WhatsApp is eigenlijk heel easy. In vijf simpele stappen is het gepiept:

  • Open WhatsApp en klik op ‘Instellingen’.
  • Klik op ‘Account’.
  • Klik op ‘Privacy’.
  • Klik op ‘Geblokkeerd’. Hier zie je de contacten die je geblokkeerd hebt.
  • Iemand toevoegen aan deze lijst? Klik dan op ‘Voeg toe…’

Zit je in een WhatsApp gesprek met iemand? Dan kun je ook via die weg die persoon blokkeren, door te klikken op de naam van het contact en vervolgens te klikken op ‘Blokkeer’. Krijg je (ongewenste) berichten van een onbekend nummer? Dan kun je deze persoon via dezelfde weg blokkeren. Wellicht dat je eerst nog even wil nagaan van wie dat nummer is. Weet je genoeg? Klik op het telefoonnummer en vervolgens op ‘Blokkeer’. Bye!

blokkeren whatsapp Tele2

Waarom iemand blokkeren op WhatsApp?

Blokkeren klinkt misschien een beetje heftig, maar is wel een fijne uitweg als je continu ongewenste berichten krijgt van een persoon of onbekend nummer. Wil iemand je écht niet met rust laten? Dan kun je diegene blokken, zodat je geen berichten, oproepen en statusupdates meer ontvangt. De geblokkeerde persoon in kwestie kan jouw profielfoto, onlinestatus, statusupdate en ‘Laatst gezien’ dan niet meer bekijken. En de berichten die verstuurd worden? Die krijgen maar één vinkje. Dit laat zien dat het bericht wel is verzonden, maar niet is afgeleverd.

Iemand rapporteren? Dat doe je zo

Loopt het uit de klauwen en is alleen blokkeren niet genoeg? Je kunt een contact ook rapporteren. Bijvoorbeeld als je vindt dat diegene problematische inhoud of spam verzendt. Iemand rapporteren doe je door dezelfde te stappen te volgen als bij het blokkeren, alleen kies je dan voor ‘Rapporteer’. Heb je een contact gerapporteerd? Dan ontvangt WhatsApp de meest recente berichten die door de gerapporteerde gebruiker of groep naar jou zijn verzonden, zodat dit onderzocht kan worden.

Let op: als je iemand blokkeert of rapporteert, wordt dit contact niet verwijderd uit je contactlijst. Om iemand te verwijderen, moet je diegene zelf deleten uit het adresboek van je mobiel.

Deblokkeren? Dat doe je zo

Is de rust wedergekeerd en wil je een contact van de blok afhalen? Kan geregeld worden:

  • Open WhatsApp en klik op ‘Instellingen’.
  • Klik op ‘Account’.
  • Klik op ‘Privacy’.
  • Klik op ‘Geblokkeerd’. Hier zie je de contacten die je geblokkeerd hebt.
  • Klik op het contact dat je wil deblokkeren en klik op ‘Deblokkeer’.

Berichten, oproepen of statusupdates die tijdens de blockage zijn verzonden, komen niet alsnog aan, dus die blijven maar één vinkje houden.

Meer chille WhatsApp functies?

Haal alles uit WhatsApp wat erin zit door nog meer handige, verborgen functies te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld al dat je WhatsApp berichten kunt verwijderen en je WhatsApp kunt beveiligen tegen pottenkijkers? Ja, ja! Dat is mooi meegenomen. Oh, en heb je een iPhone en stap je over naar Android, bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S22? Dan kun je je WhatsApp gewoon overzetten, inclusief al je gesprekken en media!

Deel dit artikel