Thuis-binnen-activiteiten-Tele2
23 - 03 - 20203 min. leestijd

Binnenblijftips: 5 chille binnen activiteiten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je hebt het huis al twee keer gestofzuigd, je favoriete serie gebingewatched en zelfs die tuinbank ein-de-lijk dat broodnodige verse likje verf gegeven. Wat kun je nu voor de rest nog doen? Een heleboel! We zijn de komende tijd misschien wel aan ons huis gekluisterd, maar ook dan kun je genoeg voor én met andere mensen doen. Wat dacht je van: videobellen en online spelletjes spelen op afstand? Thuis gymen? Of je favo eetcafé nú alvast supporten? Wij zetten een aantal tips voor binnen activiteiten op een rijtje.

Binnen activiteiten: AirtimeBiljart-binnen-activiteiten-Tele2

Samen video’s kijken, nieuwe albums luisteren of stickers sturen: Airtime is dé app om samen met je vrienden te zijn. Heb je tijdens deze periode thuis even behoefte aan familie of friends om je heen? Dan houd je met deze app gemakkelijk op afstand contact. Via videochat kun je maar liefst tien verschillende personen tegelijk bellen, met elkaar praten in het chatvenster en geluidseffecten en filters toevoegen. Toch fijn om te weten dat je favoriete personen maar één klik van je verwijderd zijn.

Airtime is gratis te downloaden voor Android en iOS.

#Helpdehoreca

Jep, niet alleen voor jou kan het even vervelend zijn dat jouw lokale kroeg of eetcafé dicht is. Ook de horecaondernemers gaan de komende periode een spannende tijd tegemoet. Hoe jij hen alvast een hart onder de riem kunt steken? Door hun nú al te supporten. Denk aan: thuisbezorging of alvast cadeaubonnen kopen voor later. Hierdoor kunnen de ondernemers hun huur betalen én is er een grotere kans dat je favo spot blijft bestaan.

Een mooi initiatief dat hierop inspeelt, is #helpdehoreca. Op deze website kun je jouw favoriete eettent of koffiehuis opzoeken en direct zien hoe jij hen kunt helpen. Stuur bijvoorbeeld een cadeaubon op naar die jarige vriend of als bedankje naar je vader. Natuurlijk kun je er ook gewoon eentje voor jezelf kopen, als fijn vooruitzicht als de kroegen weer open zijn.

Voor nu: blijven we nog even binnen én supporten we onze locals vanaf afstand. Together we #flattenthecurve ;-).

Binnen activiteiten: gebruik spelletjes apps

Een andere manier om op afstand contact te houden met je vrienden, familie of collega’s? Gebruik eens een spelletjes app. Wist je namelijk dat er een heleboel apps bestaan waarmee je met je friends ver weg kunt gamen? Zo is er de Kahoot app, waarmee je een quiz kan maken over welk onderwerp jij maar wilt. Celebrities, alle Harry Potter-films of die tv-series van vroeger: noem het maar op. Zo host jij datzelfde avondje quiz night uit de kroeg, gewoon zelf in je woonkamer. 

Kahoot is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Binnen activiteiten: doe een workout thuis

Is stilzitten niet voor jou weggelegd? Of ben je een fanatiek sporter? Ook in huis kun je genoeg beweging krijgen. Zo zijn er genoeg sport apps waarmee je een home workout kunt doen én duiken er ook online steeds meer initiatieven op. Via yoga in je huiskamer en Yoga With Adriene op YouTube doe jij namelijk al je down facing dog of warrior II poses gewoon in je woonkamer. En ben je meer toe aan een full body workout? Dan kun je op dit YouTube-account samen met Léon & Lebaron dagelijkse live sportsessies volgen. Zo blijf je fit én help je door binnen te blijven ondertussen mee in de strijd tegen het virus.

Stream chille livestreams van dj’s

Ook grote evenementen zijn de komende tijd afgelast. Toch organiseren steeds meer organisaties hun event online. Hierdoor kun jij thuis met je huisgenoten of partner toch van livemuziek genieten. En af en toe komt daar zelfs meer bij kijken. Wist je namelijk dat Audio Obscura tot en met 24 maart via Facebook live dj-sessies uitzendt? En tegelijkertijd geld inzamelt voor het World Health Organization’s COVID-19 Solidarity Response en hun strijd tegen het virus. De ideale manier om én van muziek te genieten, maar ook de mensen die het nodig hebben te steunen tijdens deze tijden.

Extra tv-zenders voor klanten met een tv-abonnement

Of je nu alleen binnenblijft, samen met je partner of met de kids: tijdens deze lastige periode kan een beetje ontspanning goed van pas komen. Daarom stellen wij voor al onze klanten met een tv-abonnement de komende tijd extra tv-zenders open. Tot en met 13 april kun je hierdoor gratis kijken naar zenders als RTL Telekids en Nick Jr., maar ook MTV Live en VH1 Classic. Ontdek hieronder welke zenders je kunt zien én op welke kanalen het wordt uitgezonden:

  • MTV Brand New – kanaal 212
  • Nick Jr. – kanaal 214
  • RTL Telekids – kanaal 216
  • VH1 Classic – kanaal 219
  • BabyTV – kanaal 227
  • MTV Live – kanaal 228

Welke binnen activiteiten of acties voer jij uit?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt