trein-binnen-activiteiten-kinderen-Tele2
24 - 03 - 20203 min. leestijd

Thuis met je kids? Check deze 5 binnen activiteiten voor kinderen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is nogal wat, de huidige crisis die heel Nederland in z’n greep heeft en veel mensen thuishoudt. Hierdoor ben jij waarschijnlijk aan het thuiswerken, maar heb je ook de kinderen ineens overdag in huis waar je voor moet zorgen. Hoe doe je dat als je iets belangrijks voor werk af moet maken? Of als je geen leuke activiteit meer weet om ze te vermaken? Met deze binnen activiteiten voor kinderen kunnen ze leerzaam hun tijd besteden. Check onze tips, kinderspelletjes, voorlees apps en andere leuke dingen om te doen!

Binnen activiteiten kinderen: voorlezen met een voorlees appspel-binnen-activiteiten-kinderen-Tele2

Je leest voor je kinderen vást weleens een boek voor. Een mooi moment om de dag mee af te sluiten of om ’s middags een moment van rust te creëren. Maar wat als dat niet lukt omdat je bijvoorbeeld erg druk bent voor je werk? Bij bol.com bedachten ze daar wat moois op: thuisblijvertjes. Op deze pagina verschijnen elke dag vier voorleesvideo’s: voor kinderen van 2 tot 4, van 4 tot 6, van 6 tot 8 en van 8 tot 10 jaar. Handig als je er zelf een keer niet aan toekomt. En het mooiste? Ze zijn bijna gratis, al voor 0,01 cent heb je een boek.

Binnen activiteiten kinderen: thuis tóch naar school

Nederland staat dankzij het virus op het moment op zijn kop. Onder andere omdat kinderen niet meer naar school kunnen. Naast dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes hierdoor niet meer zien, lopen ze zo ook onderwijs mis. Vanuit school zijn ongetwijfeld opdrachten meegegeven, maar wat als zoon- of dochterlief nog meer leuks wil leren? Thuisnaarschool.nl is het beste antwoord daarop. Hiermee krijgt je kind lessen van een echte juf of meester en kan het live meedoen met de les. De klas begint om 8.45 uur en 1 les kost 3 euro. Een week les kost 12,50 euro. Daarmee zit je kind elke ochtend tóch in de schoolbanken!

Binnen activiteiten kinderen: thuis musea bezoeken

Deze tip is voor de wat oudere kinderen. Ook pubers zitten nu noodgedwongen veel thuis, terwijl ze waarschijnlijk niets liever dan lekker buiten de deur hun vrienden weer zien. Met deze tip kunnen ze alsnog vanuit huis de deur uit. Je kunt namelijk virtueel musea bezoeken.

Zo kun je het Rijksmuseum via Street View bezoeken en is het net alsof je er écht zelf rondloopt. En zie je het beste werk van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum vanuit huis. Andere musea waar je kind vanuit thuis doorheen kan lopen zijn onder andere het Guggenheim Museum in New York via Street View en het British Museum in Londen.

Leuke dingen om te doen: filmpjes op YouTube Kids kijken

Je herkent het vast wel: als ouder zijn YouTube-filmpjes op het einde van de dag een toevluchtoord om je kind bezig te houden. Niets mis mee, want er zijn genoeg leuke, vermakelijke en leerzame filmpjes online te vinden. Tip: installeer YouTube Kids (gratis voor Android en iOS). Hierop staan gegarandeerd alleen maar kindvriendelijke video’s. Kom maar door met Juf Roos, de wereld van Zeppelin en andere leuke kinderfilmpjes! Kun jij mooi dat laatste beetje werk afronden en vermaakt je kind zich met een leuke video.

Online kinderspelletjes spelen

Soms hoeft er even niets leerzaams te zijn aan de leuke dingen die je kind kan doen nu hij niet naar school kan. Online zijn allemaal leuke kinderspelletjes te vinden. Kindvriendelijk, vermakelijk en vaak nog leerzaam ook. Zo heeft spelletjes-voor-kinderen.nl een categorie educatieve spelletjes. Op die manier kunnen er weer ouderwets tafels worden gestampt! Ook de denkspelletjes zijn de moeite waard (ook voor jou als ouder!). Zoek de verschillen, geheugenspelletjes, schaken… genoeg leuke online kinderspelletjes!

Een andere plek voor online spellen is Smart Games Live. Hierop kun je voor je kind gratis een account aanmaken, zodat hij of zij verschillende educatieve spelletjes kan spelen. Van spelletjes met monsters, zeemeerminnen of kippen: alle games op deze website zijn leuk én leerzaam.

Ben je op zoek naar nog meer apps? Check deze andere apps voor kinderen.

Extra tv-zenders voor klanten met een tv-abonnement

Ook ontspanning is tijdens deze periode belangrijk. Daarom stellen wij voor al onze klanten met een tv-abonnement de komende tijd extra tv-zenders open. Tot en met 13 april kunnen je kinderen hierdoor gratis kijken naar zenders als RTL Telekids, BabyTV en NickJr. Of geniet je zelf van MTV Live, VH1 Classic of MTV Brand New. Ontdek hieronder welke zenders je kunt zien én op welke kanalen het wordt uitgezonden:

  • MTV Brand New – kanaal 212
  • Nick Jr. – kanaal 214
  • RTL Telekids – kanaal 216
  • VH1 Classic – kanaal 219
  • BabyTV – kanaal 227
  • MTV Live – kanaal 228

Welke binnen activiteiten voor kinderen doe jij?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt