Bier hier! Met deze bier apps is jouw glas altijd half vol

In de Verenigde Staten vieren ze vandaag de Dag van het Bier. En wij feesten natuurlijk gewoon gezellig met ze mee. 😉 Want hey, waarom niet?! Weet jij het verschil tussen bier, pils, een vaasje, lager, een tappie en alle speciaal biertjes? Met deze vijf handige bier apps wél. Cheers to that!

Bier apps: Untappd

bier apps untappd tele2Heb jij NU trek in een lekker biertje? Scan dan met Untappd de omgeving en zie direct in welke kroeg, bar of winkel je terecht kunt. Ook bierfestivals en andere spannende locaties ontdek je in deze app. Verder kun je vrienden volgen en zo aanraders voor nieuwe biertjes ontvangen. Een handy extra is dat je je favoriete biersoorten bijhoudt in Untappd. Hier maak je dan weer wish lists van voor kroegen waar je nog heen wilt. Een bier app voor de georganiseerde bierdrinker!

Untappd is gratis te downloaden voor iOS en Android.

> Ben jij meer een wijnliefhebber? Check dan de beste wijn apps! <

Bier apps: Today’s Beer

bier apps todays beer tele2Voor de leergierige bierdrinkers onder ons is er Today’s Beer. Deze app zet iedere dag een nieuw biertje in de spotlight. Deze Beer of the Day bekijk je dan in 360 graden op je scherm, terwijl je het label uitvoerig doorspit. Ook vind je hier informatie over de brouwerij. Je gaat tot zeven dagen terug in het bierverslag van Today’s Beer. Zo mis je niets van al het moois dat deze biertjes te bieden hebben en ben jij straks de bierprofessor van je vriendengroep!

Today’s Beer is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Bier apps: RateBeer

bier apps ratebeer tele2

Zag je een speciaal biertje voorbijkomen en wil je hier álle ins en outs van weten? Op RateBeer vind je uitgebreide informatie over allerlei soorten bier. En meer! Het leukste onderdeel van deze app is namelijk het review-gedeelte. Hierin omschrijven reviewers uitgebreid hoe de smaak, geur en kleur van het biertje is. Zie RateBeer als een soort van Tripadvisor van pils. De beste methode om nieuw bier te ontdekken is via recensies van anderen!

RateBeer is gratis te downloaden voor iOS en Android.

> Is het geheugen van je iPhone vol en heb je geen ruimte voor al deze toffe apps? Tijd voor een opfrisbeurt voor je smartphone! <

Bier apps: Biernet

bier apps biernet tele2Hamstereeeeeen! Biernet geeft een overzicht van alle bieraanbiedingen. Dus op naar de supermarkt, slijterij of groothandel en inslaan maar! Ideaal als je een barbecue-party geeft, maar eigenlijk nogal skeer bent. Biernet wordt wekelijks geüpdatet, zodat je nooit meer naast het net vangt met bonusaanbiedingen. Ook handig: je kunt direct een voorraad bier bestellen in de app. Succes met kratten stapelen!

Biernet is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Bier apps: Beer Pong Trick

bier apps beer pong trick tele2Beerpong, wie kent het spel niet? Vooral bekend geworden dankzij American high school-films (denk aan die grote rode wegwerpbekers). Met Beer Pong Trick speel je eindeloos beerpong. Op tafels, tegen muren en over planken. Einddoel: het balletje in je red cup mikken! We waarschuwen je wel even: dit spel werkt heul verslavend!

Beer Pond Trick is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Bierdag in Nederland

Wij stemmen vóór Bierdag in Nederland op 7 april. Gelukkig hoeven we niet een heel jaar te wachten. Want eind september mogen we onze Lederhosen en Dirndls alweer uit tevoorschijn toveren voor het Oktoberfest. München, here we come!

Wat is jouw favoriete bier?