boek-bibliotheek-app-Tele2Blog
22 - 06 - 20203 min. leestijd

Bibliotheek app: thrillers of romans vanuit huis lenen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De ene dag kruip je in de huid van een killer, de andere dag ontdek je hoe het is om topmodel te zijn. Met een goed boek vergeet je de waan van de dag en komt je fantasie écht tot leven. Het fijne is: lezen kan werkelijk overal. Vooral als je de bibliotheek app gedownload hebt. Dan leen of reserveer je jouw favo e-book gewoon vanaf de bank. Ga jij voor een thriller of liever een roman?

Boeken lenen via de bibliotheek apptelefoon-bibliotheek-app-Tele2Blog

Yes, we houden van goede verhalen! Lezen we niet in de trein, dan is het wel voor het slapengaan. Een goed boek helpt ons de drukte van de dag te vergeten en even helemaal zen te worden. Maar wat doe je als je even geen chill verhaal bij de hand hebt? Of zin hebt in een specifiek genre, maar deze niet in je boekenkast hebt staan? Dan komt de online bibliotheek app van de Koninklijke Bibliotheek goed van pas.

Met deze app leen je namelijk een boek via je smartphone of tablet. Het verhaal verschijnt dan in de vorm van een e-book in je online bibliotheek. Hierdoor heb je altijd een goed verhaal op zak. Je hebt namelijk keuze uit meer dan 22.000 boeken. Van thrillers tot romans en van kinderboeken tot chicklits: letterlijk alle genres kun je in de app vinden. Het enige wat je hoeft te doen is ‘m te installeren op je toestel én lid te zijn van een bibliotheek in de buurt. Daarna is het inloggen, lenen en… lezen maar ;-)!

Hoe werkt de online bibliotheek app?

Zoals je hierboven al kunt lezen is de keuze in de online bibliotheek app reuze, maar hoe leen je zo’n e-book eigenlijk? En wat doe je als je dat spannende avonturenboek nog niet uit hebt, maar ‘m wel al in moet leveren? Hieronder leggen we je alles over de werking van deze app uit.

Zo leen je een e-book

Van sci-fi verhalen tot filosofieboeken: in de online bibliotheek app vind je het allemaal. Heb je een leuk exemplaar gevonden? Dan kun je deze gemakkelijk lenen door erop te klikken. Het geleende e-book verschijnt dan automatisch op je virtuele boekenplank. Hier staat ook hoe lang je het boek kunt lenen. Je kunt in totaal tien e-books tegelijk lenen. Handig als je naast een spannende thriller nog een fijne roman wil lezen.

Zo lever je een e-book in

Ok, met ieder e-book dat je leent heb je dus een leentermijn. Check! Maar hoe lever je ‘m dan weer op tijd in? Daar hoef je je met deze app geen zorgen over te maken. Is de tijd namelijk verstreken? Dan verdwijnt het e-book automatisch van je virtuele boekenplank. Die boetes die je dus vroeger kreeg als je te laat was, kan je hier gelukkig nooit krijgen. Nice!

Zo verleng je een e-book

Ben je niet zo’n snelle lezer? Dan kan het vervelend zijn als het boek al automatisch ingeleverd is. Gelukkig kun je het wel verlengen. Dit gaat alleen niet via de app, maar via de website van Online Bibliotheek. Door hier de leentermijn aan te passen, zal het boek uiteindelijk gewoon weer op je plank verschijnen.

Deze e-books kun je nú lenen

Benieuwd welke boeken je dan onder andere kunt lezen? Wij zetten er een paar op een rijtje.

  • Zomernacht – Linda van Rijn
  • Het bloemenmeisje – Anya Niewierra
  • The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald
  • Lang leve de liefde – Jill Mansell
  • Ma – Hugo Borst
  • Vette pech – Larissa Verhoeff
  • Getuige – Lars Kepler
  • Hemelen – Marion Pauw

En veel meer! Neem zelf een kijkje via de Online Bibliotheek website.

Bibliotheek app downloaden

Ben je nog op zoek naar een nieuw boek? Je downloadt de bibliotheek app gemakkelijk op je smartphone of tablet voor Android en iOS. Hierna is het een kwestie van je bibliotheekpas koppelen én zoeken naar het boek waar je zin in hebt. Veel leesplezier!

Tip: nog meer boeken lezen? Ontdek deze handige e-book apps of ga voor luisterboeken apps.

Welk boek ga jij als eerste via de bibliotheek app lenen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt