watch-betalen-met-smartwatch-Tele2Blog
22 - 06 - 20203 min. leestijd

Eenvoudig betalen met smartwatch: dit moet je weten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Geen portemonnee of pasjeshouder meer nodig. Heb je namelijk een smartwatch? Dan kun je die tas met boodschappen, je koffie on-the-go of dat leuke t-shirt gewoon met je slimme horloge afrekenen. Benieuwd hoe dit knappe staaltje technologie werkt? Of bij welke banken dit kan? Lees snel verder en ontdek hoe je kunt betalen met smartwatch.

Betalen met smartwatch: snel én simpelhorloge-betalen-met-smartwatch-Tele2Blog

Even je smartwatch voor het pinapparaat houden en… bliep, je hebt zo die heerlijke versnapering bij de ijscoman afgerekend. Nice! Dankzij NFC, Near Field Communication, kunnen we gemakkelijk draadloos betalen met onze wearables en smartphone. Een kleine chip in het toestel zorgt er namelijk voor dat je contactloos informatie kunt uitwisselen van toestel naar toestel. Dit kan als de twee apparaten op maximaal tien centimeter van elkaar zijn. Zo is het dus mogelijk om snel en simpel te betalen door je horloge tegen een pinapparaat te houden. Of direct informatie op te halen door met je smartphone een NFC-tag te scannen op een reclameposter of bushalte. It feels like magic!

Ontdek hier meer over NFC-betaling.

Betalen met smartwatch: dit zijn de verschillende opties

Je kunt dus snel en eenvoudig met je smartwatch eten of kleding in een winkel afrekenen. Check! Toch is het per slim horloge verschillend of je ermee kunt betalen en van welke betaaldienst het gebruik maakt. Hieronder lees je meer over de verschillende betaalopties met een smartwatch.

Betalen met smartwatch via Apple Pay

Heb je een Apple Watch om je pols hangen? Lucky you! Ook in deze wearable zit een kleine NFC-chip verborgen, waarmee je gewoon bij de kassa kunt afrekenen. Dit doe je door eerst je bankpas toe te voegen aan je Watch. Hierna druk je tweemaal op de zijknop van je horloge om een kaart te selecteren. Zie je hier je bankpas staan? Dan houd je deze vlak voor het pinapparaat… et voilà! Je boodschap is betaald.

Betalen met smartwatch via Google Pay

Ook met Wear OS van Google kun je afrekenen met een NFC-chip. Deze slimme horloges gebruiken Google Pay. Je vindt deze betaaldienst onder andere op smartwatches van Fossil of Michael Kors. Door je betaalpas toe te voegen, kun je in de winkel betalen met smartwatch. Ook hier betaal je door je smartwatch dichtbij het pinapparaat te houden. Soms kan het wel zo zijn dat je je pincode in moet vullen. Ontdek hier meer over Google Pay.

Betalen met smartwatch via FitBit Pay

Heb je een wat sportievere smartwatch om je pols hangen, bijvoorbeeld een FitBit? Dan zal het je vast verbazen dat je óók hiermee kunt betalen. FitBit maakt voor het betalen met je smartwatch gebruik van FitBit Pay. Door je kaart te koppelen aan je Wallet, kun je in een supermarkt direct betalen met je sportieve horloge. Zo doe je dat:

  1. Houd de activatieknop van je FitBit ingedrukt.
  2. Voer je pincode in. Je betaalpas verschijnt nu op het scherm.
  3. Houd je smartwatch bij de betaalautomaat.
  4. En vergeet je bon niet mee te nemen. 😉

Het verschilt per FitBit-horloge of je ermee kunt betalen. Ontdek hier meer over FitBit Pay en de deelnemende gadgets.

Betalen met smartwatch via Garmin Pay

Naast FitBit, gebruikt ook Garmin deze slimme manier van betalen. Ook hier verschilt het per device of je ermee kunt afrekenen. Op de website van Garmin kun je direct checken of jouw gadget meedoet. Gevonden? Dan is dit hoe je betaalt met je horloge:

  1. Houd de activatieknop van je smartwatch ingedrukt.
  2. Klik op het Wallet-icoontje.
  3. Voer je pincode in. Je betaalpas verschijnt nu op het scherm.
  4. Houd je smartwatch bij de betaalautomaat.

Welke banken maken betalen met smartwatch mogelijk?

Voordat je kunt betalen met je smartwatch is het altijd goed om bij je bank te checken of deze optie mogelijk is. Onder andere banken als ING, Rabobank en ABN Amro maken het al mogelijk om met je slimme horloge af te rekenen. Weet je niet zeker of jouw bank ook meedoet? Neem dan contact met ze op. Zo voorkom je gedoe en gestress in de winkel!

Betalen met smartwatch, hoe vaak maak jij er gebruik van?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt