12 - 08 - 20223 min. leestijd

Dit zijn de 8 beste weer apps van 2022

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

‘Kan ik vandaag mijn korte broek nou wel of niet aan?’ Met het Nederlandse weer ben je nooit 100% sure. Tenzij je een goede weer app op je telefoon hebt. Maar welke weer app is nou écht betrouwbaar? Wij zetten de acht beste weer apps voor je op een rij.

De 8 beste weer apps

Van apps die kleine buien detecteren tot apps die de plaatselijke temperaturen haarfijn weten te noteren. Deze acht weer apps zijn een must als je altijd up-to-date wilt zijn van de laatste weersvoorspellingen.

Buienalarm

Ziet de lucht er dreigend uit, maar weet je niet zeker of ’t gaat om een klein piekje of een lange hoosbui? Check Buienalarm en je ziet onder het tabje ‘Grafiek’ precies hoe laat het hoelang en hoe hard zal regenen. Wil je liever zien hoe groot de wolk met regen is? Klik op ‘Radar’ en zie direct welke buien er over het land of je stad trekken. De app is gratis op de iPhone en Android telefoon.

App image
Buienalarm
Rating starRating starRating starRating starRating star

De beste manier om droog te blijven

WeatherPro app

Of je nou thuis bent of op vakantie, met de WeatherPro app check je het weer wereldwijd. Door de eenvoud en nauwkeurigheid is WeatherPro zelfs award-winning. Je ontvangt de temperatuur en neerslag, maar ook gevoelstemperatuur, zonuren, UV-index en nog veel meer. Meer dan alleen ene weersvoorspelling. Voor € 0,99 heb je de premium-variant en kan je zelfs veertien dagen (uur per uur) vooruitkijken. Suuuuperhandig!

App image
WeatherPro: Weer, Radar & Widg
Rating starRating starRating starRating starRating star

De originele app met actueel weer, betrouwbare verwachtingen en regenradar.

LOL – Humorcast Weather

Wil je niet alleen op de hoogte zijn van de weersverwachting, maar ook een beetje lachen? Look no further. Deze weer app heeft best of both worlds. Met geinige quotes wordt het weerbericht checken iets leuker dan je gewend bent. Quotes zoals ‘No Netflix, just chill – it’s cold’ geven die slechte weersvoorspelling van 10 graden met regen toch net even een grappige twist.

App image
LOL – HumorCast Weather
Rating starRating starRating starRating starRating star

You check the weather. Why not add humor to it? Start your day off on the right foot with Hum…

Weeronline

Zoek je een weer app zonder al te veel poespas? Dan is Weeronline precies wat je zoekt! Het handige aan Weeronline is dat deze weer app je elke dag een melding stuurt met wat het weer wordt. Als je dat wil, tenminste! Je hoeft hier dan niet zelf achteraan te gaan, wat in de vroege ochtend misschien wel makkelijk is, right? Daarnaast zie je met Weeronline in een oogopslag wat de temperatuur nu is en wat de 48 uursverwachting is.

App image
Weeronline
Rating starRating starRating starRating starRating star

Het weer in één oogopslag

Weer XL PRO

De naam zegt ‘t al. Deze extra large weer app is súper uitgebreid en gedetailleerd. Wil je weten hoe hard het gaat waaien? Of hoe warm het volgende week woensdag om 15.00 uur is? Deze betrouwbare weer app geeft je het antwoord!

App image
Weer Nederland XL PRO
Rating starRating starRating starRating starRating star

Weersvoorspellingen, schitterende animaties.

Carrot Weather

Zoek je een app die weerberichten op een catchy manier overbrengt? Stap één: download Carrot Weather. Stap twee: kies voor één van de vijf moods: professioneel, vriendelijk, sarcastisch, brutaal of heel grof. Stap drie: check het sarcastische of brutale weerbericht en je bent direct op de hoogte van wat het weer vandaag doet. Inhoudelijk is de app ook een aanrader: je ziet precies wat de gevoelstemperatuur, zonnestand en luchtvochtigheid is.

App image
CARROT Weather
Rating starRating starRating starRating starRating star

Krijg hilarisch twisted weersvoorspellingen van een snarky A.I.

Buienradar

Wie kent ’m niet: Buienradar! Niet alleen hebben ze een fijne website. Ook de app is top. Naast een radar voor buien, heeft deze weer app ook een radar voor motregen, pollen, muggen en meer. What else do you need? Eén van de meest populaire weeraps.

App image
Buienradar – weer
Rating starRating starRating starRating starRating star

Nooit meer verrast worden door regen? Bekijk Buienradar voordat je op pad gaat!

Weer & Radar

Wil je weten wat het weer doet op verschillende plekken? Voeg meerdere ‘plaatsen’ toe, bekijk de weerradar van de hele wereld en zie met de regenradar meteen of het wel of niet droog blijft. Daarnaast kun je uur-tot-uur weersvoorspellingen bekijken en het vooruitzicht voor de komende week. Zo weet je ruim van tevoren wanneer je weer kan bakken op het strand!

App image
Weer & Radar – regenradar
Rating starRating starRating starRating starRating star

Weer Nederland & België – buienradar, sneeuw, wind en temperaturen.

Download de beste weer app naar je favo telefoon

Van humoristische weerberichten tot meldingen wanneer er een tropische stortbui aankomt: met deze apps weet je precies wat de weergoden van plan zijn. Download ze snel voor je iPhone 14 Pro, OPPO Find X5 of Samsung Galaxy S23 en kom nooit meer voor verrassingen te staan!  

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt