Check hier de beste VR bril
13 - 09 - 20223 min. leestijd

5x de beste VR bril van het moment

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Even ontsnappen aan de werkelijkheid en je wanen in een virtuele wereld? Welcome to the future! Met een VR bril kan het!Maar … Welke VR bril is nou écht het kopen waard? Wij zetten de beste VR brillen voor je op een rij.

Wat is een VR bril?

Een VR bril is een bril met twee beeldschermen, die dankzij een computertechniek in 3D een virtual reality wereld laat zien. Zo sluit je je helemaal af van je omgeving en heb je letterlijk en figuurlijk alleen nog maar oog voor die virtual world. Bungeejumpen, door een regenwoud wandelen of een spectaculaire achtbaanrit maken? Het kan allemaal vanaf je luie stoel, dankzij een VR bril.

Hoe werkt een VR bril?

Veel VR brillen werken in combinatie met een computer, laptop of telefoon. Je koppelt de bril aan het apparaat via een kabeltje, maar er zijn ook draadloze VR brillen. Er zijn ook virtual reality glasses die zelfstandig werken. Zo’n standalone VR bril is draadloos en bedien je via de headset zelf. Zet de bril op je hoofd, klik op de Power-button en gaan!

Wat zijn de beste VR brillen?

Wil je even ontsnappen aan je eigen realiteit? Met deze vijf VR brillen ontdek je de mooiste virtuele werelden!

Meta Quest 2

Zin in een virtual reality game zonder een pc of telefoon? Het kan met de Meta Quest 2! Deze VR bril ziet er superstrak uit en heeft een hartstikke hoge resolutie van 3664 x 1920 pixels. Hiermee is het beeld 50% scherper dan het beeld van zijn voorganger. Tijdens het gamen heeft deze bril een gezichtsveld van 100 graden. Toch een spel spelen via je computer? Dat kan ook gewoon. Deze VR bril is alleen niet te koppelen aan je smartphone.

Samsung Gear VR Black R324

Misschien wel de beste VR brillen is de Samsung Gear VR Black R324+Controlle. Wat deze glasses zo goed maken? Ze zijn supermakkelijk te bedienen en zitten comfy. Met een gezichtsveld van 101 graden heb je extra breed beeld. Hoe breder, hoe realistischer!

HP Reverb G2

Ook HP heeft een ijzersterke VR bril op de markt gebracht, namelijk de Reverb G2. Met vier camera’s en interne sensoren volgt deze bril tot in de kleinste details je bewegingen, wat zorgt voor een next level virtual experience. Dankzij de beeldschermen met 2160 x 2160 pixels heeft deze bril een hoge 4K resolutie. En dode hoeken? Die heb je met deze bril niet, dankzij het extreem brede gezichtsveld van 114 graden. Let the game begin!

HTC Vive Cosmos

Heb je een computer of laptop met minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart? Dan kun je aan de slag met deze toffe VR bril, de HTC Vive Cosmos. Deze bril heeft een trackingsysteem waar je ‘u’ tegen zegt, waardoor je geren, gespring of gewandel nauwkeurig wordt vastgelegd. Chill als je een winnaarsmentaliteit hebt, want dat het je gameresultaten bevordert is a sure thing! Het beeld heeft een resolutie van 1700 x 1440 pixels en met deze bril heb je een gezichtsveld van 110 graden.

Sony PlayStation VR 3

PlayStation freaks opgelet! Je PS games til je naar een hoger niveau dankzij deze VR bril. Golven, op het oorlogspad of op reddingsmissie in de ruimte was nog nooit zo realistisch. Dit komt door de verversingssnelheid van 90 tot 120 Hertz. Bewegend beeld is net zo vloeiend als in ’t echt, en dankzij de verstelbare hoofdband heb je niet eens meer door dat je een bril op hebt!

Een VR bril maken van je telefoon

Wil je een VR bril maken van je iPhone 14, OPPO Reno6 Pro of Xiaomi 11T Pro? Dat kan! En dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Het enige wat je nodig hebt is een headset waar je je telefoon in klikt, of je kan zelf een headset maken van karton, waar je mobiel precies inpast. Zet ’m op je hoofd, speel een video af en ta-da! Hello, virtual world!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt