beste-tijd-om-te-posten-instagram-Tele2
20 - 07 - 20212 min. leestijd

Wat is de beste tijd om te posten op Instagram?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je actief op Instagram, voor jezelf of voor je werk? Plaats je elke dag wel een foto? En wil je het maximale uit je post en reels halen? Dan is deze voor jou. Ontdek hier wat in 2022 de beste tijd om te posten op Instagram is in Nederland en hoe je zelf veel likes, comments of saves scoort. Let’s go!

De beste tijd om te posten

Hoe tof zou het zijn? Dat er in de week één bepaalde dag en tijdstip bestond, waarop je post ge-ga-ran-deerd viral zou gaan. Je wordt direct overspoeld met een heleboel likes, ontvangt lovende reacties en krijgt er zelfs nieuwe volgers bij. Hmm, that sounds like a dream. En helaas is dat het ook, want één ideale uploadtijd om iets te online te zetten delen is er niet. Dit verschilt namelijk per account. Hoe goed je post het doet, hangt af van wanneer je volgers online zijn. Zo kan het zijn dat ze ‘s ochtends veel actiever zijn dan ’s avonds, en andersom. Door hierop in te spelen, zorg je ervoor dat je post vaker gezien wordt en veel beter scoort.  

Dat vinden van die ideale posttijd voor je eigen account kost wat testwerk. Maar we laten je natuurlijk niet met lege handen achter. Er zijn gelukkig een heleboel inzichten over welke dagen en tijdstippen bij de meeste personen en bedrijven werken. Zo deed Coosto hier bijvoorbeeld onderzoek naar onder miljoenen Nederlandse posts. Handig! Hoewel de tijden geen garantie bieden voor succes, zijn ze zeker wel de moeite waard om eens te testen als je meer uit je Instagram wilt halen. 😉

wat-is-de-beste-tijd-om-te-posten-instagram-Tele2

Beste tijden om te posten op Instagram 

Om op Instagram veel interactie op je post binnen te halen, kun je volgens de website het liefste in de middag iets delen. Vooral 17.00 uur is een goed tijdstip. Welke dag je die mooie foto of video moet plaatsen? Volgens hen de donderdag. Op deze dag heb je de meeste kans dat je post veel aandacht krijgt. 

Post je voor je werk of vanuit een bedrijf? Dan kun je volgens de website het liefst de weekenden overslaan. Bij de accounts die ze onder de loep namen, was er op zaterdag en zondag de minste interactie. Beter om die post dan nog even een paar dagen te bewaren dus. 

Zelf de beste tijd om te posten bepalen

Je kunt ook zelf achterhalen wat voor jou de beste tijd om te posten is. Dit is vooral interessant als je écht veel tijd aan Instagram besteedt. Bijvoorbeeld om professioneel groter te worden met de kunst en tekeningen die je maakt. Of als je het gebruikt voor je werk of bijbaan. Je kunt dan via je statistieken achterhalen wanneer je volgers het meeste online zijn. Vervolgens kun je dan gaan testen op verschillende tijdstippen en beetje bij beetje ontdekken wat voor jou een goed moment is. Tijd om die cijfertjes in te duiken.

Meer handige Instagram tips

Echt het maximale uit je Instagram-account halen? Ontdek dan hoe je de beste Instagram captions schrijft. Maak kennis met de chillste apps om je Instagram foto te bewerken. Of leer alles over hashtags en je bio schrijven met deze Instagram tips

Succes!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt