27 - 12 - 20173 min. leestijd

Rookvrij 2018 in? Deze stoppen met roken apps zijn het chillst!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Smokers, attention please! Het nieuwe jaar komt er in rap tempo aan, en daarmee (waarschijnlijk) ook jouw (was)lijst aan goede voornemens. Is het jouw goede voornemen om te stoppen met roken? Deze stoppen met roken apps helpen je een handje: om nu te stoppen én om het daarna ook echt vol te houden. Ga jij de uitdaging aan?

Natuurlijk hoeven we de voordelen voor je gezondheid niet op te noemen. Máár… er zijn nog meer redenen om die verslavende peuk definitief te ditchen. Verlangt jouw partner al tijden naar een frisse kus? En ben je het zat dat de DJ altijd jouw favoriete track draait wanneer jij in de druilerige regen om een vuurtje staat te bietsen? Deze vier beste stoppen met roken apps kunnen jouw redder in nood zijn waardoor ‘vuurtje?’ niet meer je enige versiertruc hoeft te zijn. Zo roep je deze geldverslindende verslaving écht een halt toe –voor eens en (hopelijk) altijd!

De zes beste stoppen met roken apps

Hieronder zie je de vier beste stoppen met roken apps voor Android en iOS. Het enige wat je verder nodig hebt, is een smartphone en wat wilskracht. Let’s go!

1: Stoppen met roken: Quit Buddy

stoppen met roken apps Quit Buddy Tele2

Deze app is ontwikkeld door een echte ervaringsdeskundige, die precies snapte waar andere apps tekort schoten. Na het invullen van wat gegevens, kun je al direct met de app aan de slag. De persoonlijke coach in de Quit Buddy is als het engeltje op je schouder; je stelt zelf in hoeveel steun je nodig hebt en de coach motiveert je dagelijks. Daarnaast toont deze Stoppen met roken app je hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en hoeveel geld je hiermee al hebt bespaard. Met de mogelijkheid om zelf bepaalde challenges en gezondheidsdoelen toe te voegen, wordt stoppen met roken niet meer dan een leuk spel!

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

2: Quit Now!

stoppen met roken apps Quit now Tele2

Heb je de hulp en motivatie van andere stoppers nodig om jouw doel te bereiken? De Quit Now-app heeft een functionaliteit waarbij je je eigen profiel aanmaakt en kunt chatten met andere stoppers. Op deze manier biedt Quit Now een overvloed aan hulp, tips en trucs van anderen. En wie weet hou je er nog een paar vrienden aan over ook. 😉 Daarnaast toont de app hoeveel ‘peukies’ je niet hebt gepaft en hoeveel geld je daarmee bespaart. Leuk extraatje: Quit Now! benoemt ook hoe je gezondheid er op vooruitgaat. Win-win dus!

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

3: Kwit- stoppen met roken

stoppen met roken apps Kwit Tele2

Naarmate je langer gestopt bent met roken, bereik je in Kwit een steeds hoger(e) level en rang. Op een leuke en grappige manier daagt Kwit je uit om de ‘Ultieme Kwitter’ te worden. Kwit biedt een aantal handige statistieken, toont het aantal sigaretten wat je niet hebt gerookt en het geld dat je hiermee hebt bespaard. Heb je tóch de drang om een peuk op te steken? Schud je iPhone en je ontvangt direct een motivatiekaart met een handige tip of praktisch advies. Ben je al een tijdje gestopt met roken? Via Kwit kun je je succesverhaal delen met je vrienden via Facebook, Twitter, Whatsapp, iMessage/SMS en e-mail.

Kwit is gratis te downloaden op iOS.

4: Stoppen Met Roken

stoppen met roken apps stoppen met roken Tele2

De naam zegt eigenlijk waar het op neerkomt. Dat stoppen met roken best lastig kan zijn, zullen alle ervaringsdeskundigen bevestigen. Toch is dit een app die door gebruikers erg goed beoordeeld wordt. De app biedt de mogelijkheden die meerdere apps hebben: het aantal sigaretten dat je niet gerookt hebt, het geld wat je hiermee bespaart én het toont jouw gezondheidsvoortgang. Máár Stoppen Met Roken heeft nóg een interessante feature: voor het bespaarde geld kun je namelijk je eigen spaardoelen instellen. Bijvoorbeeld voor nieuwe sneakers. De app geeft precies aan wanneer je spaardoel bereikt is en dan kun jij jezelf belonen met nieuwe patta’s: Score!

Stoppen Met Roken is gratis beschikbaar voor Android.

Welke van de vier stoppen met roken apps lijkt jou het meest veelbelovend?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt