Tele2 Blog

Stoppen met roken apps: de zes beste voor Stoptober

Lukt het je maar niet om die geldverslindende rookverslaving een halt toe te roepen? Verlangt jouw partner al tijden naar een frisse kus? En ben je het zat dat de DJ altijd jouw favoriete track draait wanneer jij in de druilerige regen een peuk staat weg te hijsen? Deze zes beste stoppen met roken apps kunnen jouw redder in nood zijn, waardoor ‘vuurtje?’ niet meer je enige versiertruc hoeft te zijn. Wil je nog een extra reden? Aankomende maand is het Stoptober! Samen met andere stoppers, daagt Stoptober je uit om in ieder geval 28 dagen niet te roken. Een goede voorbereiding op het echte stopwerk.

De zes beste stoppen met roken apps

Hieronder vind je de zes beste stoppen met roken apps voor Android en iOS. Het enige wat je verder nodig hebt, is een smartphone en jouw wilskracht. Let’s go!

1: Stoptober-app

De Stoptober-app is speciaal ontwikkeld voor alle (s)toppers die meedoen aan Stoptober. De Stoptober-app zit niet alleen ramvol handige stop-tips, je kunt ook badges verdienen wanneer je bepaalde doelen succesvol behaald hebt. De app laat overzichtelijk zien hoeveel je precies bespaard hebt, zodat je die cold hard cash na een tijdje om kunt zetten in verse patta’s. Zie je het even niet meer zitten? De ‘noodhulp’ is jouw redder in nood, waardoor rooksignalen echt overbodig zijn. Meer weten over Stoptober en welke BN-ers samen met jou de strijd tegen nicotine aangaan? Klik dan hierrr.

De Stoptober-app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

2: Stoppen met roken: Quit Buddy

stoppen met roken apps Quit Buddy Tele2Deze app is ontwikkeld door een echte ervaringsdeskundige, die precies snapte waar andere apps tekort schoten. Na het invullen van wat gegevens, kun je al direct met de app aan de slag. De persoonlijke coach in de Quit Buddy is als het engeltje op je schouder; je stelt zelf in hoeveel steun je nodig hebt en de coach motiveert je dagelijks. Daarnaast toont deze stoppen met roken app je hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en hoeveel geld je hiermee al hebt bespaard. Met de mogelijkheid om zelf bepaalde challenges en gezondheidsdoelen toe te voegen, wordt stoppen met roken niet meer dan een leuk spel!

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

3: Quit Now!

stoppen met roken apps Quit now Tele2

Heb je de hulp en motivatie van andere stoppers nodig om jouw doel te bereiken? De Quit Now-app heeft een functionaliteit waarbij je je eigen profiel aanmaakt en kunt chatten met andere stoppers. Op deze manier biedt Quit Now een overvloed aan hulp, tips en trucs van anderen. En wie weet hou je er nog een paar vrienden aan over ook :-). Daarnaast toont de app hoeveel ‘peukies’ je niet hebt gerookt en hoeveel geld dit bespaarde. Leuk extraatje: Quit Now! benoemt ook hoe je gezondheid er op vooruitgaat. Toppertje dit!

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

4: Kwit- stoppen met roken

stoppen met roken apps Kwit Tele2Naarmate je langer gestopt bent met roken, bereik je in Kwit een steeds hoger level. Op een leuke en grappige manier daagt Kwit je uit om de ‘Ultieme Kwitter’ te worden. Kwit biedt een aantal handige statistieken, toont het aantal sigaretten wat je niet hebt gerookt en het geld dat je hiermee hebt bespaard. Heb je tóch de drang om een peuk op te steken? Schud je iPhone en je ontvangt direct een motivatiekaart met een handige tip of praktisch advies. Ben je al een tijdje gestopt met roken? Via Kwit kun je je succesverhaal delen met je vrienden via Facebook, Twitter, Whatsapp, iMessage/SMS en e-mail.

Kwit is gratis te downloaden op iOS. Op zoek naar een meer uitgebreide variant? Dan kun je Kwit 2 voor 5,49 aanschaffen.

5: Stoppen Met Roken

stoppen met roken apps stoppen met roken Tele2De naam zegt eigenlijk waar het op neerkomt. Dat dat best lastig kan zijn, zullen alle ervaringsdeskundigen bevestigen. Toch is dit een app die door gebruikers erg goed beoordeeld wordt. De app biedt de mogelijkheden die meerdere apps hebben: het aantal sigaretten dat je niet gerookt hebt, het geld wat je hiermee bespaart én het toont jouw gezondheidsvoortgang. Stoppen Met Roken heeft nog een andere interessante feature: voor het bespaarde geld kun je je eigen spaardoelen instellen. Bijvoorbeeld voor nieuwe sneakers. De app geeft precies aan wanneer je spaardoel bereikt is. Dan kun jij jezelf belonen met een dik diner. Chillll!

Stoppen Met Roken is gratis beschikbaar voor Android.

6: Mijn Laatste Sigaret

stoppen met roken apps mijn laatste sigaret Tele2Een mooie belofte, die je met behulp van deze app misschien wel waar kunt maken. Deze app is aangeraden door Reader’s Digest USA en biedt veel mogelijkheden. Naast een aantal standaard features, onderscheidt Mijn Laatste Sigaret zich vooral op het gebied van medisch onderzoek. De app is een serieus hulpmiddel, gebaseerd op jarenlang medisch onderzoek naar de effecten van roken. Zo geeft het je nicotine- en koolmonoxideniveau zien en zie je direct wat de verwachte verbetering van de bloedcirculatie en de longfunctie zijn. Deze statistieken worden iedere seconde bijgewerkt. Mijn Laatste Sigaret is een app voor de stopper die de zaken echt serieus wil aanpakken.

Mijn Laatste Sigaret is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Laatste hijs genomen? Peuk uitgedrukt? Pakjes met misselijkmakende plaatjes in de prullenbak? Let’s gooooo! Welke van de zes stoppen met roken apps lijkt jou het meest veelbelovend?

Reacties