De beste regen apps: weg met de verzopen-kat-look

Over de nieuwe tattoo van Justin Bieber of de vermeende zwangerschappen van de Kardashians zijn we binnenkort wel uitgekletst. Maar het weer? Daar raken we nooit over uitgepraat! Zeker het Nederlandse herfstweer niet. Lees: kou, wind en regelmatig een plensbui op je dak. Never ever meer als een verzopen kat ten tonele verschijnen? Doe je voordeel met deze vijf regen apps!

Hoewel de meeste Nederlanders een talent hebben ontwikkeld voor het ontwijken van regenbuien, hebben de weergoden er wel een handje van om je onverwachts te grazen te nemen. We tippen je de top vijf regen apps zodat jij de weergoden weet te verslaan!

Buienradar regen appBuienradar: regen ontwijken was nog nooit zo makkelijk

Buienradar is bijna een waar begrip in Nederland. Ga je op pad? Dan werp je even een blik op de regengrafiek. Zo weet je direct of het hondenweer wordt of dat je paraplu thuis kan blijven. Je kunt zelfs voor de komende twee uur zien of er regen op komst is. Sinds de laatste update is het naast buienmeldingen ontvangen voor een specifieke locatie, ook mogelijk notificaties te krijgen voor de locatie waar je je op dat moment bevindt. Geen regenverrassingen meer!

Deze regen app is beschikbaar voor Android en iOS.

Weer & Radar regen app

Weer & Radar: jij weet wanneer nattigheid op komst is

Deze razend populaire app is in Duitsland ook wel bekend als Wetterapp, maar wij noemen ‘m ‘Weer & Radar’. Je ziet hierin niet alleen het weer voor de komende dagen per dagdeel, maar ook de voorspellingen per uur. Tenminste, voor vandaag en morgen. Zelfs inzoomen op de komende 90 minuten is mogelijk! Dankzij de regenradar voel je nattigheid altijd aankomen.

Deze regen app is beschikbaar voor Android en iOS.

Buienalarm regen appBuienalarm: waarschuwt voor dreigende druppels

Buienradar, watch out! Buienalarm is coming for you! Buienalarm is ‘de beste manier om droog te blijven’ zeggen ze zelf. Ze komen in ieder geval altijd op tijd met een neerslagwaarschuwing voor jouw locatie of de locaties die je hebt ingesteld. Zien hoeveel regen je te wachten staat? Met de grafiek- of radarfunctie kun je ook de hevigheid van de regenbui bekijken.

Deze regen app is beschikbaar voor Android en iOS.

Beste weer apps Weeronline Tele2

Weeronline: eerste hulp bij neerslag

Met een ondertitel als ‘jouw weer- en regenradar’ weet je dat je op Weeronline kunt rekenen om neerslag slimmer af te zijn. Met één blik op de buienradar en neerslaggrafiek weet je genoeg. Als er een bui op het punt staat om jouw dag te verpesten, krijg je een push-notificatie. In de app zie je weeradvies, inclusief actuele waarschuwingen voor de komende 48 uur, per uur.

Deze weer app is beschikbaar voor Android en iOS.

Beste weer apps Rain Today Tele2Rain Today: jouw plannen vallen met deze app niet in het water

Hoe lang moet je nog wachten voordat deze bui is overgewaaid? Dat zie je met de regen-app Rain Today. Natuurlijk laat hij ook zien waar en wanneer het regent. Geen wonder dat veel smartphonegebruikers deze app graag aan hun widgetscherm toevoegen. Rain Today waarschuwt je zelfs tot 60 minuten van tevoren of je je in regenpak moet hijsen of niet.

Deze weer app is beschikbaar voor iOS.

Zo. Dat zijn ze dan. Vijf regen apps waarmee jij de regen te slim af bent. Natuurlijk zijn er nog tal van andere apps –  zoals Regen Alarm, Buienalert en Regenmelding – maar met bovengenoemde apps weet jij in ieder geval wanneer je jouw regenlaarzen uit de kast moet halen.

Welke regen app is jouw favoriet?