regen apps
01 - 12 - 20202 min. leestijd

De beste regen app: weg met de verzopen-kat-look

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De beste regen app om nooit een nat pak te halen? Zeker in ons koude kikkerlandje is zo’n app essentialNever ever meer als een verzopen kat ten tonele verschijnen? Doe je voordeel met deze vijf regen apps!

Hoewel de meeste Nederlanders een talent hebben ontwikkeld voor het ontwijken van regenbuien, hebben de weergoden er wel een handje van om je onverwachts te grazen te nemen. Met de beste regen app versla jij de weergoden. Daarom ontdek je in dit blog wat voor jou de beste regen app is!

Buienradar regen appBeste regen app: Buienradar

Buienradar is bijna een waar begrip in Nederland. Ga je op pad? Dan werp je even een blik op de regengrafiek. Zo weet je direct of het hondenweer wordt of dat je paraplu thuis kan blijven. Je kunt zelfs voor de komende twee uur zien of er regen op komst is. Sinds de laatste update is het naast buienmeldingen ontvangen voor een specifieke locatie, ook mogelijk notificaties te krijgen voor de locatie waar je je op dat moment bevindt. Geen regenverrassingen meer!

Deze regen app is beschikbaar voor Android en iOS.

Weer & Radar regen app

Beste regen app: met Weer & Radar weet jij weet wanneer nattigheid op komst is

Deze razend populaire app is in Duitsland ook wel bekend als Wetterapp, maar wij noemen ‘m ‘Weer & Radar’. Je ziet hierin niet alleen het weer voor de komende dagen per dagdeel, maar ook de voorspellingen per uur. Tenminste, voor vandaag en morgen. Zelfs inzoomen op de komende 90 minuten is mogelijk! Dankzij de regenradar voel je nattigheid altijd aankomen.

Deze regen app is beschikbaar voor Android en iOS.

Buienalarm regen appBuienalarm: beste regen app voor dreigende druppels

Buienradar, watch out! Buienalarm is coming for you! Buienalarm is ‘de beste manier om droog te blijven’ zeggen ze zelf. Ze komen in ieder geval altijd op tijd met een neerslagwaarschuwing voor jouw locatie of de locaties die je hebt ingesteld. Zien hoeveel regen je te wachten staat? Met de regengrafiek- of radarfunctie kun je ook de hevigheid van de regenbui bekijken.

Deze regen app is beschikbaar voor Android en iOS.

Beste weer apps Weeronline Tele2

Weeronline: eerste hulp bij neerslag met regengrafiek

Met een ondertitel als ‘jouw weer- en regenradar’ weet je dat je op Weeronline kunt rekenen om neerslag slimmer af te zijn. Met één blik op de buienradar en regengrafiek weet je genoeg. Als er een bui op het punt staat om jouw dag te verpesten, krijg je een push-notificatie. In de app zie je weeradvies, inclusief actuele waarschuwingen voor de komende 48 uur, per uur.

Deze weer app is beschikbaar voor Android en iOS.

Beste weer apps Rain Today Tele2Rain Today: jouw plannen vallen met de beste regen app niet in het water

Hoe lang moet je nog wachten voordat deze bui is overgewaaid? Dat zie je met de regen-app Rain Today. Natuurlijk laat hij ook zien waar en wanneer het regent. Geen wonder dat veel smartphonegebruikers deze app graag aan hun widgetscherm toevoegen. Rain Today waarschuwt je zelfs tot 60 minuten van tevoren of je je in regenpak moet hijsen of niet.

Deze weer app is beschikbaar voor iOS.

Zo. Dat zijn ze dan. Vijf regen apps waarmee jij de regen te slim af bent. Natuurlijk zijn er nog tal van andere apps –  zoals Regen Alarm, Buienalert en Regenmelding – maar met bovengenoemde apps weet jij in ieder geval wanneer je jouw regenlaarzen uit de kast moet halen.

Welke regen app is jouw favoriet?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt