beste navigatie apps 2022
18 - 03 - 20225 min. leestijd

De 10 beste navigatie-apps voor 2022

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Verdwalen? Da’s anno 2022 zo passé! Met een goede navigatie-app weet je altijd precies waar je bent en verdwaal je nooit meer. Zelfs niet in dat onbekende land aan de andere kant van de wereld. Bovendien vind je er onontdekte hotspots mee die je anders never nooit was tegengekomen. Dit zijn de beste navigatie-apps voor de auto, motor, boot en alle andere voertuigen!

De 10 beste navigatie-apps voor 2022

Oké, let’s go. We zetten de 10 beste navigatie-apps voor je op een rijtje.

Citymapper

beste navigatie apps Citymapper

Ben jij een echte cityhopper? Dan is Citymapper echt iets voor jou, een van de beste gratis navigatie apps. Met deze app verplaats je je snel van a naar b binnen een stad. Van de kortste route op de scooter, met de trein of met de auto: met Citymapper kies je elk voertuig dat je maar wilt. Op zoek naar een taxi? Dankzij de integratie met Uber vind je er direct een. Met Citymapper reis je relaxed naar elke bestemming.

App image
Citymapper
Rating starRating starRating starRating starRating star

Tover je telefoon om tot een complete OV-fiets-reisplanner. Handig!

Google Maps

beste navigatie apps Google Maps

Google Maps is een populaire routeplanner voor de iPhone en Android. Je reist er makkelijk mee van a naar b. Ideaal om te navigeren. Je gebruikt deze app als voetganger, fietser, automobilist of als je reist met het openbaar vervoer. Ook heeft de app duidelijke verkeersinformatie. Bijvoorbeeld over files. Je spot er ook nog eens snel restaurants, winkels of bijvoorbeeld een kapper of massagesalon mee. Extra pluspunt? Je ziet meteen hoe deze locaties worden beoordeeld. De Google reviews zijn namelijk gekoppeld aan de locaties. Zo weet je meteen wat anderen van de locatie vinden. En daar doe jij weer je voordeel mee!

App image
Google Maps: Navigatie en OV
Rating starRating starRating starRating starRating star

Realtime GPS-navigatie, verkeer, OV en informatie over miljoenen plaatsen

Calimoto

beste navigatie apps Calimoto

Trek je motorpak maar uit de kast! Met de motor navigatie-app Calimoto tour jij over alle wegen in Nederland als een echte king or queen. Naast dat je in de app gemakkelijk je eigen route samenstelt, zie je ook gelijk het weerbericht voor die dag. Zo ben je dus altijd voorbereid op een plotselinge plensbui. En weet je even niet waar je naartoe wilt? Met duizenden routes en ervaringen van andere motorrijders ontdek jij altijd de mooiste plekken in de buurt.

App image
calimoto – Motorcycle Rides
Rating starRating starRating starRating starRating star

Discover the best roads and plan your perfect route – with offline navigation!

Waze

beste navigatie apps Waze

Ook Waze behoort tot de beste navigatie-apps. Deze app lijkt veel op Google Maps en je vindt ook makkelijk de beste weg naar je bestemming. Wat de app nog meer kan? Hij toont actuele verkeersinformatie en vertelt je waar flitspalen staan. Ook helpt Waze je met het vinden van een parkeerplek en kun je naar podcasts luisteren.

Een toffe extra? Je kunt je eigen stem gebruiken voor de verkeersinformatie. Of die van een bekende. Daar moet je wel even wat zinnetjes voor inspreken, maar dan heb je wel de persoonlijke begeleiding tijdens het rijden.

App image
Waze-navigatie en live verkeer
Rating starRating starRating starRating starRating star

Krijg realtime updates voor files, politie, ongevallen en brandstofprijzen

Wikiloc

beste navigatie apps Wikiloc

Deze is voor de echte natuurliefhebber. Van plan om binnenkort een weekendje de natuur in te trekken? Met de navigatie-app Wikiloc ontdek jij de leukste buitenroutes. Van wandelen tot hardlopen en zelfs fietsen of kajakken: Wikiloc vertelt jou elke route bij ruim zeventig verschillende activiteiten. Volg bestaande routes uit de app of stel je eigen route samen. Dankzij de miljoenen verschillende routes vind jij altijd wel een weg naar Rome. 😉

App image
Wikiloc Outdoor Navigatie GPS
Rating starRating starRating starRating starRating star

Track je eigen buitenactiviteit en volg miljoenen routes wereldwijd

TomTom Go

beste navigatie apps TomTom GO

Zeg je navigatie, dan zeg je TomTom. De navigatie-app voor mobiele telefoons heet TomTom Go. Deze ontzettend fijne app is heel duidelijk. Zeker tijdens het wel of niet nemen van afslagen. Kortom: de app is heel gebruiksvriendelijk. Wat nog meer opvalt aan deze route app? Je kunt alle kaarten van de wereld van tevoren downloaden (met wifi), zodat je tijdens het rijden geen internet nodig hebt. Dat scheelt weer in de kosten.

Ben je benieuwd? Dan kun je deze navigatie-app voor twee weken gratis proberen. Daarna kost hij € 13 per jaar.

App image
TomTom GO Navigation
Rating starRating starRating starRating starRating star

Navigatie voor auto en vrachtwagen – live verkeersinfo, flitsers en offline maps

Waterkaarten Nederland

beste navigatie apps Waterkaarten Nederland

All aboard! Het is tijd voor een heerlijk vaartochtje. Met de boot navigatie-app Waterkaarten Nederland raak jij nooit meer verdwaald op het water. De app heeft namelijk alle waterkaarten en vaarroutes van Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk voor je. Of je nou een tochtje door de grachten maakt of de zee op gaat: jij vindt altijd je weg terug. Plan in de app heel easy je route van a naar b, of vaar gewoon een kant op en zoek later de weg naar huis.

App image
Waterkaarten: Vaar Navigatie
Rating starRating starRating starRating starRating star

De meest complete app om veilig en voorbereid het water op te gaan

Here We Go

beste navigatie apps HERE WeGo

HERE WeGo is een heel gebruiksvriendelijke navigatie-app. Ook met deze app maakt het niet uit of je met de auto, trein of wandelend naar je eindbestemming moet. De navigatie-app helpt je en begeleid je nauwkeurig om zonder problemen van a naar b te gaan. Ook helpt de app je een parkeerplaats te vinden.

Andere voordelen van Here We Go? Je kunt vooraf de wegenkaart van ongeveer elk land downloaden. Perfect om offline te navigeren. Daarnaast maak je makkelijk snelkoppelingen aan van routes die je vaak aflegt. Bijvoorbeeld naar je woon-werk-ritje. Tik de snelkoppeling aan en je meteen een routebeschrijving voor je neus. En is er een file op jouw route? Dan weet je dit op tijd dankzij de app. Voor Nederlandse kaarten, maar ook in het buitenland. Ideaal als je op reis gaat met de auto.

App image
HERE WeGo Maps & Navigation
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geniet van uw reis

Flitsmeister

beste navigatie apps Flitsmeister

Onderweg heerlijk bakkies koffie halen én ook nog eens genieten van de omgeving: it’s time for a roadtrip! Ga je lekker met de auto touren? Dan is Flitsmeister je beste vriend op de weg. Hij wijst je niet alleen de snelste route, maar zorgt er ook voor dat je de lange files ontwijkt. En wil je er zeker van zijn dat er geen flitsers in de buurt zijn? Flitsmeister is de koning der flitspalen. Hij geeft een signaal af wanneer je er een nadert en vertelt hoe hard je mag rijden. Zo voorkom je boetes en beleef je de meest relaxte roadtrip ever. Nice!

App image
Flitsmeister
Rating starRating starRating starRating starRating star

Flitsmeister is DE complete app voor onderweg met alle flitsers en files.

Maps.me

beste navigatie apps Maps.me

Maps.me hoort ook absoluut thuis in het rijtje van beste navigatie-apps. Het maakt niet uit hoe je van A naar B gaat, de navigatie-app begeleidt je tijdens het rijden, wandelen en fietsen. En dat overal ter wereld. De kaarten zijn offline te gebruiken en die bevatten ook nog eens leuke bezienswaardigheden. Zo heb je helemaal geen internet nodig om de leukste plekjes in een stad te ontdekken. Scheelt weer wat data!

Wat nog meer fijn is? De kaarten worden dagelijks bijgewerkt door miljoenen bijdragers van OpenStreetMap (OSM). Dit is een open source-versie en worden veranderingen qua navigatie pijlsnel overgenomen in de navigatie-app. Zo klopt de kaart bijna altijd!

App image
MAPS.ME: Offline maps GPS Nav
Rating starRating starRating starRating starRating star

Offline fiets- en auto navigatie en wandelroutes in Nederland

Extra comfy op de weg

Zo: nu heb je tien goede navigatie-apps gezien waarmee je makkelijk de weg vindt. Zo ben je altijd voorbereid en weet je precies welke weg het snelste leidt naar je eindbestemming. Benieuwd naar meer apps die je helpen in het verkeer? Kijk dan eens naar deze veilig verkeer-apps, de beste parkeer-apps en een heel goede verzameling Apple CarPlay apps. Altijd handig!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt