Tele2 Blog

Nooit meer verdwalen! De vier beste navigatie apps

De beste navigatie apps voor op je smartphone

Verdwalen, da’s anno 2018 zo passé! Met een goede navigatie app weet je altijd precies waar je bent en verdwaal je nooit meer. Bovendien vind je er onontdekte hotspots mee die je anders never nooit was tegengekomen. Hoog tijd dus om de beste navigatie apps te bespreken!

Beste navigatie apps: ViaMichelin

beste navigatie apps ViaMichelin Tele2Als een van de oudste wegenkaartenmakers ter wereld, is Michelin de perfecte reisgenoot. Al ruim een eeuw lang weet deze bekende bandenproducent álles over autowegen. Superhandig dus, dat Michelin een navigatie app heeft ontwikkeld. De ViaMichelin app werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat jij zo snel en efficiënt mogelijk op je bestemming aankomt. Ook erg leuk: ViaMichelin helpt je bij het vinden van relaxte plekken onderweg! Via de app navigeer je direct naar hotels en restaurants die door Michelin zijn geselecteerd. Sterrenrestaurant, here we come!

ViaMichelin is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

> Ga jij liever met de fiets? Dan hebben wij megaveel fiets app inspiratie voor jou! <

Navigatie apps Here Tele2Beste navigatie apps: Here WeGo

Here WeGo is de ideale app om offline mee te navigeren. Of je nou de Unlimited-bundel hebt of niet: soms is dat gewoon heul handig. Als je in een stad of land buiten de Europese Unie de weg wilt vinden, bijvoorbeeld. Je downloadt met deze app vooraf gratis de wegenkaart van het land waar je naar toe gaat. Daarna kun je navigeren zonder data te verbruiken. De app was voorheen van Nokia en is inmiddels in bezit van Duitse autofabrikanten. Zij gaan de wegenkaarten gebruiken als basis voor hun HD-wegenkaarten die in de toekomst in zelfrijdende auto’s moeten komen te zitten.

Here WeGo is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

> Een lange rit wordt véél leuker met een goed muziekje erbij. Kies de muziek app die bij je past! <

navigatie apps Google Maps Tele2Beste navigatie apps: Google Maps

Ook met Google Maps kun je delen van de wereldkaart offline opslaan. Daarom is ook deze (welbekende) app hartstikke handig om mee te navigeren. Ben je vergeten waar je je auto hebt geparkeerd hebt? Google Maps onthoudt het voor je! Ook de rijstrookaanwijzingen op knooppunten zijn errug handig, zeker als je voor het eerst op een nieuw stuk snelweg rijdt. Bovendien kun je met deze app aan de hand van de recensies de chillste hotspots vinden. Zoals een goed verborgen barretje of de beste pizzeria van de stad (altijd welkom!). Kortom, de ideale app om een vreemde stad in korte tijd écht te ontdekken.

Google Maps is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

> Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming is het natuurlijk tijd om je auto te parkeren. Wij helpen jou met het kiezen van de beste parkeer app. <

Navigatie apps Waze Tele2Beste navigatie apps: Waze

Net als Google Maps, loodst Waze je langs files en opstoppingen en calculeert hij constant of er een snellere route beschikbaar is. Het mooie aan deze app zijn de handige extra’s, zoals actuele brandstofprijzen en flitsmeldingen. Maar waarin Waze echt verschilt van andere navigatie apps, is dat hij de verkeersinformatie verzamelt op basis van andere Waze-gebruikers. Deze informatie wordt anoniem doorgestuurd en zo staan alle Waze-apps met elkaar in contact. Zo ontvang jij dus 24/7 de meest actuele verkeersinformatie. Handig!

Waze is beschikbaar voor Android en iOS.

De beste navigatie apps: welke is jouw favoriet?

Jou van A naar B brengen, dat doen de beste navigatie apps (gelukkig!) allemaal. Het zit ‘m dus echt in de extra’s én natuurlijk in jouw persoonlijke wensen. Zo is de een op zoek naar de lekkerste wegrestaurants onderweg (ja, ze bestaan echt) en wil de ander offline wereldkaarten. Of misschien wil jij je wel constant op de hoogte blijven van de laatste brandstofprijzen en flitspalen? Kan allemaal: voor iedere wens een andere navigatie app! Het enige wat je nu nog rest, is je volgende roadtrip plannen. 😉 Who’s in?

Wat is voor jou een must bij de beste navigatie apps?

Reacties