Tele2 Blog

Festival apps: deze zes apps moet je hebben!

Maak alvast wat ruimte vrij op je smartphone, want het festivalseizoen is lekker gaande. Inmiddels zijn de bloemetjes op Mystic Garden aardig platgetrapt en hebben we het links-rechts-links-rechts van Defqon in heel Nederland kunnen voelen. The fun has just begun want man, man, wat een heerlijke zomer is dit nu al. Welcome To The Future, Milkshake, Mysteryland, de allereerste festival-variant van Elrow en nog veel meer. Het kan niet op! Met deze zes beste festival apps weet jij ‘links-voor’ ook om 9 uur s’avonds nog prima te vinden. Good luck!

De zes beste festival apps

Festival apps: Vind Mijn Vrienden

Festival apps Vind Mijn Vrienden Tele2Met een imposante posse betreed je het festivalterrein. Toen jij met een volle blaas koers zette naar de meest dichtbij zijnde Dixie, vergat je daar je vrienden over te vertellen. Dat je onderweg gefascineerd bleef staan kijken naar een meisje dat vol overgave de eerste de beste kastanjeboom stond te schuren, heeft ervoor gezorgd dat je vrienden nergens meer te bekennen zijn. Aangezien iedereen er op een festival hetzelfde uitziet (crop top, petje, rugzakje, sneakertjes en als je echt lekker gek bent met een felgekleurd opblaasdier in je hand), ben jij blij wanneer je jouw James Bondish-app tevoorschijn tovert. Hiermee lokaliseer je jouw matties met een druk op de knop. Zoek Mijn Vrienden bepaalt op basis van gps waar je precies uithangt. En da’s handig, want met gps verbruik je geen data. Niet dat jij je daar met je Tele2 Unlimited abo’tje zorgen om maakt, maar toch! Je hoeft dan nooit meer alleen naar de vuurwerkshow hoeft te kijken!

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Festival apps: Vind Mijn Tent

Festival apps Vind Mijn Tent Tele2Na wekenlang voorpret is het dan eindelijk zover. Drie dagen achter elkaar feesten! Alle horrorverhalen over smerige Dixies, overvolle douches en gebrek aan slaap neem je voor lief. Vol trots sleep je jouw speciaal aangeschafte festival-kar over het uitgestrekte kampeerterrein. Dit gaat leuk worden!

Als een volleerd padvinder klap je jouw super-de-luxe 1-kamer supermarkttentje open en rag je met de achterkant van een frisdrankfles vijf haringen en één satéprikker in de grond ter versteviging van jouw nylon paleisje. Samen met je vriendengroep bestorm je gillend en schreeuwend de eerste de beste stage om de dag van je leven te hebben.

Moe en voldaan strompel je naar je tent, verlangend naar je leeggelopen opblaasbed om in ieder geval drie uurtjes slaap te pakken. “Maar waar heb ik mijn tent gezet? Was ie nou groen of blauw? En… waar ben ik eigenlijk?” Met Zoek Mijn Tent sla je met één druk op knop de locatie op wanneer jouw tentje overeind staat. Deze vind je dan moeiteloos terug aan de hand van deze lifesaver.

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Festival apps: Ticketswap

Festival apps Ticketswap Tele2Omdat jij te skeer bent om drie maanden van tevoren geld uit te geven voor iets wat je op dat moment nog niet kunt gebruiken of omdat het festival in kwestie binnen 2,5 nanoseconde uitverkocht is, zit jij nu zonder kaartje. En je wilt heel graag! Via Ticketswap kunnen verkopers en kopers veilig tickets verkopen. Hierbij is het niet mogelijk om meer dan 120% van de originele prijs te vragen. Ticketswap is dus hét medicijn tegen lowlife oplichters die 260 earlybirds kopen om deze vervolgens voor woekerprijzen op social media aan te bieden. Verkopers zijn verzekerd van geld, kopers zijn verzekerd van een geldig kaartje. We like!

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Festival apps: Bla Bla Car

Festival apps Bla Bla Car Tele2Het goeie voornemen om een half uur voor het einde richting kluisjes te gaan mislukt altijd omdat de closing nu eenmaal zo lekker is. Resultaat is wel dat je samen met 103930 anderen tegelijk het terrein afstrompelt die allemaal maar één ding willen. Naar huis! Die partybus had op de heenweg wel z’n charme, maar wanneer je de verwarming op standje Sahara en de ongewassen haren van die Harry Styles-wannabe herinnert, heb je best zin om een potje te janken. Gelukkig is Bla Bla Car er om jouw drieurige rit terug naar Appelscha een stuk aangenamer te maken. Partygangers die met de auto zijn én nog vrije plekjes hebben, kunnen via Bla Bla Car zich aanmelden. Zo kun jij direct zien of er ritten naar jouw woonplaats zijn. Je belt daarna de bestuurder op en deelt samen de kosten van het ritje.. Chill! Let wel op dat je bij een BOB instapt. Je bent helemaal een uitstekende reisvriend als je met een navigatie app ervoor zorgt dat jullie niet per ongeluk immer gerade aus nach Deutschland sjezen.

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Festival apps: Buienalarm

Festival apps Buienalarm Tele2Een van onze weer apps is gewoon onmisbaar op een festival. Niets is immers zo veranderlijk als het Nederlandse weer. Waar je het ene moment Ibiza-achtige taferelen ervaart, komt het andere moment de hemel naar beneden. Voor je het weet zie je eruit als Yvon Jaspers op regenlaarzen met bloemetjespatroon. Met uitspraken als ‘we zijn niet van suiker’ en ‘dit is goed voor de tuin’ zou je jouw oma best trots maken, maar eerlijk is eerlijk: als we zo’n regenbui zouden kunnen voorspellen, sta je op tijd bij een overdekte stage. Om daarna met je frisse coupe lekker te shinen tussen een hoop uitgelopen mascara en plat geregende kapsels. Met Buienalarm ben jij de Piet die wel de waarheid spreekt en word jij op basis van je locatie op tijd gewaarschuwd voor naderende buien. Oat Moarn!

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Festival apps: Appic

Festival apps Appic Tele2Kick je stiekem ook op dat gevoel dat je krijgt wanneer je quasinonchalant de rij met plebs voorbijloopt en vanachter je zonnebril ‘ik sta op de lijst’ kunt mompelen? Naast een uitgebreid overzicht met festivals, de mogelijkheid om je eigen timetable samen te stellen en een handige plattegrond, kun je via Appic gratis kaartjes winnen voor je favoriete feestjes. Appic is jouw persoonlijke festivalmaatje. Op zoek naar een festivalcrush? Via de meet-up functie kun je in contact komen met aanwezigen en alvast een beetje scouten naar potentieel trouwmateriaal. Tip voor een openingszin: ‘ik hoop dat het droog blijft, maar als het gaat regenen mag jij me warm houden.’ Score!!!

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Met welke app ga jij deze zomer mooie momenten beleven?

Reacties