beste camera telefoon Tele2 Blog
28 - 12 - 20215 min. leestijd

De beste telefoon camera’s van 2021? Dit zijn ze!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het einde van 2021 is in zicht! Het ideale moment om de beste telefoon camera’s van 2021 met je door te nemen. Welke maakt de mooiste groepsfoto’s? Of de scherpste selfies? Van Apple tot Samsung en van Xiaomi tot OPPO. Wij gingen op onderzoek uit en selecteerden een aantal telefoons met goede camera voor je. Dit zijn ze.

De telefoons met de beste camera’s van 2021

Waarschijnlijk vraag je het jezelf weleens af: welke telefoon heeft de beste camera? Dat bepaal je helemaal zelf. Het ligt er namelijk aan waar je naar op zoek bent. Hou je meer van heldere selfies? Schiet je graag panorama’s? Of juist liever portretfoto’s? Het kan allemaal. Hieronder zetten we een aantal telefoons met de beste camera uit 2021 op een rij. In willekeurige volgorde.

beste camera telefoon 2021 Tele2 Blog

iPhone 13 Pro (Max)

Laten we beginnen met de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Beide telefoons zijn perfect als je dol bent op foto’s maken. Ze hebben in totaal vier camera’s: één aan de voorkant en drie aan de achterkant. Vooral de ultragroothoeklens is op de smartphones een echte uitblinker. De lens kan extra goed focussen en heeft een groter diafragma dan bij de eerdere iPhone 12. Niet f/2,4, maar f/1,8. Hierdoor kun je nog beter panorama’s of extra wijde foto’s in het donker maken. Perfect als je graag de sterrenhemel weleens vastlegt. 

Een extra voordeel van beide iPhones? De LiDAR-scanner. Deze kan extra goed diepte inschatten. Hij meet binnen een straal van 5 meter de omgeving rondom je telefoon. Hierdoor vindt hij altijd de beste camera-instellingen om een foto te maken. Oftewel: je legt elk beeld vast in een topkwaliteit. 

Alle cameraspecificaties van de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max

 • Hoofdcamera: 12 megapixel, f/1.5 diafragma, sensor-shift en optische beeldstabilisatie
 • Ultragroothoeklens: 12 megapixel, f/1.8 diafragma, 120 graden
 • Telelens: 12 megapixel, f/2.8 diafragma, optische beeldstabilisatie en 3x optische zoom
 • Selfiecamera: 12 megapixel, f/2.2 diafragma

Ontdek hier meer over de iPhone 13 camera’s.

Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft in totaal vijf camera’s. Aan de voorkant heeft hij er één, aan de achterkant vier. Met de S22 Ultra weet je zeker dat je altijd scherpe foto’s maakt. Hij heeft een hoofdcamera van maar liefst 108 megapixel. Elk beeld is heel realistisch, kleurrijk en vol met detail. Je fotografeert iets precies zoals je het met je eigen ogen ziet. Zelfs als je gewoon snel iets vanuit de losse pols schiet. 

Ook selfies maak je met de S22 Ultra maar al te goed. Ze zijn altijd haarscherp. Dit komt doordat de selfiecamera in 40 megapixel schiet. Of je nu een foto van jezelf maakt, of een vlog opneemt: je ziet er altijd op je best uit. 

Alle cameraspecificaties van de Samsung Galaxy S21 Ultra

 • Hoofdcamera: 108 megapixel, f/1.8 diafragma, 1/1.33” sensorgrootte, laser autofocus en optische beeldstabilisatie
 • Ultragroothoeklens: 12 megapixel, f/2.2 diafragma, 1/2.55” sensorgrootte
 • Telelens 1: 10 megapixel, f/2.4 diafragma, 1/3.24” sensorgrootte, optische beeldstabilisatie en 3x optische zoom
 • Telelens 2: 10 megapixel, f/4.9 diafragma, 1/3.24” sensorgrootte, optische beeldstabilisatie en 10x optische zoom
 • Selfiecamera: 40 megapixel, f/2.2 diafragma, 1/2.8” sensorgrootte

Alleen qua hardware hoort de Samsung Galaxy S22 Ultra al tot de beste camera’s in de wereld van telefoons. Ook op het gebied van de software hebben de camera’s veel voordelen. Met Nightography maak je mooie foto’s in het donker. Ook zijn er Pro-modi voor zowel fotograferen als filmen. Op die manier pas je zelf instellen aan zoals ISO, sluitertijd en contrast. Oh, en dan hebben we nog niet eens gezegd dat de camera AI Image Enhancer heeft. Kunstmatige intelligentie die je foto’s nog mooier maakt! Wat een topper qua camera’s, deze Samsung Galaxy S22 Ultra. Check hier nog meer Samsungs met goede camera.

OPPO Find X3 Pro

Ook de OPPO Find X3 Pro behoort tot de beste telefoon camera’s van 2021. Deze telefoon is ideaal als je graag foto’s, maar ook video’s maakt. Zo legt de hoofdcamera kiekjes vast in 50 megapixel. Foto’s zijn altijd vol kleur, heel helder en detailrijk. 

Video’s neemt de Find X3 Pro in 4K met zestig beelden per seconde op. Elk beeld is haarscherp, heeft een goede kwaliteit en is supervloeiend. De Ultimate Video Mode doet hier nog een schepje bovenop. Deze slimme modus past in de camera-app de instellingen aan om een zo optimaal mogelijk beeld te creëren. Zo wordt HDR bijvoorbeeld uitgeschakeld, wanneer dit niet nodig is. En wordt Ultra Night Mode ingeschakeld als je wilt filmen bij weinig licht. Je maakt hierdoor video’s in de beste kwaliteit. 

Alle cameraspecificaties van de OPPO Find X3 Pro

 • Hoofdcamera: 50 megapixel, f/1.8 diafragma, 1/1.56” sensorgrootte en optische beeldstabilisatie
 • Ultragroothoeklens: 50 megapixel, f/2.2 diafragma, 110 graden en 1/1.56” sensorgrootte
 • Telelens: 13 megapixel, f/2.4 diafragma en 2x optische zoom
 • Microlens: 3 megapixel, f/3.0 diafragma met autofocus
 • Selfiecamera: 32 megapixel, f/2.4 diafragma en 1/2.8” sensorgrootte

OnePlus 9 Pro

De OnePlus 9 Pro is ook zeker een telefoon met goede camera. Voor deze smartphone sloeg OnePlus de handen ineen met het Zweedse camerabedrijf Hasselblad. Deze is al jaren gespecialiseerd in het maken van de beste lenzen voor cameramerken en smartphones. Elk beeld dat je met de 9 Pro vastlegt is scherp, kleurrijk en realistisch. 

Zo kun je bijvoorbeeld geweldige wijde foto’s maken. Hij heeft een ultragroothoeklens van maar liefst 50 megapixel. Ideaal om scherpe groepsfoto’s, familiefoto’s of panorama’s mee te maken. Je krijgt altijd alles en iedereen op de foto. 

Alle cameraspecificaties van de OnePlus 9 Pro

 • Hoofdcamera: 48 megapixel, f/1.8 diafragma, 1/1.43” sensorgrootte, laser autofocus en optische beeldstabilisatie
 • Ultragroothoeklens: 50 megapixel, f/2.2 diafragma, 1/1.56” sensorgrootte en autofocus
 • Telelens: 8 megapixel, f/2.4 diafragma, optische beeldstabilisatie en 3x optische zoom
 • Microlens: 2 megapixel, f/2.4 diafragma
 • Selfiecamera: 16 megapixel, f/2.4 diafragma en 1/3.06” sensorgrootte

Xiaomi 11T en 11T Pro

De laatste van deze top vijf: de Xiaomi 11T en Xiaomi 11T Pro. Waarom deze tot de beste telefoon camera’s van 2021 behoren? Ze kunnen echt alles. Foto’s maken bij minder licht, panorama’s schieten, selfies, close-ups: noem het maar op. Vooral de hoofdcamera van 108 megapixel is een enorm pluspunt. Deze legt elk detail superscherp vast. Alle megapixels worden gebruikt om foto’s aan jou te tonen in 12 megapixel. De pixels hebben extra veel detail en zijn heel realistisch van kleur.

Ook dol op het maken van video’s? Check de Cinemagic-modus eens. Hiermee maak je van je video net een Hollywoodfilm. Beelden zijn heel scherp en krijgen een filmisch effect.

Alle cameraspecificaties van de Xiaomi 11T en 11T Pro

 • Hoofdcamera: 108 megapixel, f/1.8 diafragma, 1/1.52” sensorgrootte
 • Ultragroothoeklens: 8 megapixel, f/2.2 diafragma, 120 graden, 1/4.0” sensorgrootte
 • Telelens: 5 megapixel, f/2.4 diafragma, 1/5.0” sensorgrootte en autofocus
 • Selfiecamera: 16 megapixel, f/2.5 diafragma, 1/3.06” sensorgrootte 

Nog meer mooie voordelen

Naast goede camera’s hebben de bovenstaande telefoons natuurlijk nog meer mooie voordelen. Denk aan: een helder scherm, een grote batterij of krachtige processor. Precies weten wat de toestellen in hun mars hebben? Bezoek dan de productpagina’s. Daar zetten we alle te gekke specificaties voor je op een rij. Is een camera voor jou niet zo belangrijk maar wil je wel een top telefoon? We hebben onze beste telefoons onder elkaar gezet.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt