beste telefooncamera beste telefooncamera
19 - 12 - 20226 min. leestijd

De beste telefoon camera’s voor 2023? Dit zijn ze!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en dat betekent dat dit het ideale moment is om te kijken wat de beste telefooncamera van dit jaar is. Of je nu een echte selfiequeen bent of liever mooie natuurfoto’s maakt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij hebben het voor je uitgezocht en selecteerden onze favoriete telefoons met een goede camera. Van Apple tot Samsung en Xiaomi, dit zijn ze.

De beste telefooncamera’s voor 2023

Bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon vraag je jezelf vast af welke telefoon de beste camera heeft. Dit hangt er helemaal vanaf waarvoor je de camera wil gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een goede camera aan de voorkant voor de perfecte selfie, of maak je juist graag foto’s van iemand anders in portretmodus? Wanneer je graag landschappen vastlegt is de panoramamodus juist weer belangrijk. Welke telefoon de beste camera heeft in 2023? We zetten ze hieronder in willekeurige volgorde voor je op een rij.

beste camera telefoon

Google Pixel 7 Pro

We beginnen de lijst met de Google Pixel 7 Pro heeft allerlei handige functies en biedt de beste cameraervaring van Google Pixel. De telefoon heeft vier camera’s: één aan de voorkant en drie aan de achterkant. De hoofdcamera van 50 megapixel maakt dat je foto’s kunt maken van perfecte kwaliteit. Dankzij de telelens kun je tot vijf keer optisch inzoomen zonder kwaliteitsverlies en krijg je alsnog haarscherp beeld. Ideaal om tijdens een concert je favo artiest van dichtbij op de foto te krijgen!

Ook video’s maken kan de Google Pixel 7 Pro als de beste. Met de optie Filmisch vervagen hou je bijvoorbeeld je onderwerp scherp, terwijl de achtergrond wazig is en de videostabilisatie zorgt voor rechte beelden. Bijna alle video-opties zijn te gebruiken in 4K, wat deze telefoon een echte topper maakt. Hiernaast zijn er mogelijkheden voor time-lapse en slowmotion opnames.

Alle cameraspecificaties van de Google Pixel 7 Pro

 • Hoofdcamera: 50 megapixel, f/1,9 diafragma
 • Ultragroothoeklens: 12 megapixel, f/2,2 diafragma, 126 graden
 • Telelens: 48 megapixel, f/3,5 diafragma, 5x optische zoom
 • Selfiecamera: 10,8 megapixel, f/2,2 diafragma
Google Pixel 7 Pro

Vier camera’s en filmen in 4K

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Google Pixel 7 Pro Zwart Google Pixel 7 Pro Wit Google Pixel 7 Pro Groen

iPhone 14 Pro (Max)

Nog een smartphone met één van de beste camera’s is de iPhone 14 Pro. En de iPhone 14 Pro Max. De camera van beide smartphones is perfect voor liefhebbers van fotografie. Ze hebben net als de iPhone 13 vier camera’s: één aan de voorkant en drie aan de achterkant. Vooral de hoofdcamera heeft een mega upgrade gehad. Deze is namelijk van 12 megapixel naar 48 megapixel gegaan, say what?! Dat betekent ultra scherpe foto’s en video’s in 4K! De selfiecamera heeft autofocus. Jouw voordeel?  Betere scherptediepte en betere kwaliteit videocalls.

Ook kun je in situaties met weinig licht wel twee keer betere foto’s maken dan met de iPhone 13 Pro (Max). Ideaal wanneer je graag een concert bezoekt en je favoriete zanger of zangeres wil vastleggen. Hetzelfde geldt voor het maken van video’s: met de nieuwe actiemodus worden schokkende beelden gestabiliseerd. Van TikToks tot sportvideo’s, het kan allemaal!

Alle cameraspecificaties van de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max

 • Hoofdcamera: 48 megapixel, f/1,8 diafragma
 • Ultragroothoeklens: 12 megapixel, f/2,2 diafragma, 120 graden, LiDAR scanner
 • Telelens: 12 megapixel, f/2,8 diafragma, optische beeldstabilisatie, 3x optische zoom
 • Selfiecamera: 12 megapixel, f/1,9 diafragma, autofocus
iPhone 14 Pro

Hoofdcamera van 48 megapixel

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Ontdek hier meer over de iPhone 14 camera’s.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Ook de Samsung Galaxy S22 Ultra heeft met gemak één van de beste telefooncamera’s voor 2023. In totaal heeft de telefoon vijf sensationele camera’s, waarbij de hoofdcamera met een sensationele 108 megapixel de show steelt. Ook de vier andere camera’s zijn van topkwaliteit en zo weet je zeker dat je altijd scherpe foto’s maakt. Of je nu een panorama, close-up of macrofoto maakt. Elk beeld is realistisch, kleurrijk en vol met details. Zelfs als je snel even een foto vanuit de losse pols schiet, is het resultaat precies zoals je het met eigen ogen ziet.

Ook selfies maak je met de S22 Ultra maar al te goed. Ze zijn altijd haarscherp, omdat de selfiecamera in 40 megapixel schiet. Of je nu een foto van jezelf maakt of een vlog opneemt: je ziet er altijd op je best uit.

Alle cameraspecificaties van de Samsung Galaxy S22 Ultra

 • Hoofdcamera: 108 megapixel, f/1,8 diafragma, 1/1.33” sensorgrootte, laser autofocus en optische beeldstabilisatie
 • Ultragroothoeklens: 12 megapixel, f/2,2 diafragma, 1/2.55” sensorgrootte
 • Telelens 1: 10 megapixel, f/2,4 diafragma, 1/3.24” sensorgrootte, optische beeldstabilisatie, 3x optische zoom
 • Telelens 2: 10 megapixel, f/4,9 diafragma, 1/3.24” sensorgrootte, optische beeldstabilisatie, 10x optische zoom
 • Selfiecamera: 40 megapixel, f/2,2 diafragma, 1/2.8” sensorgrootte

Alleen qua hardware hoort de camera van de Samsung Galaxy S22 Ultra al tot de beste camera’s in de telefoonwereld. Ook op het gebied van software kent deze camera veel voordelen. Met Nightography maak je mooie foto’s in het donker en er zijn Pro-modi voor zowel fotograferen als filmen. Op die manier pas je zelf de instellingen aan zoals ISO, sluitertijd en contrast. En dan hebben we nog niet eens gezegd dat de camera beschikt over AI Image Enhancer: kunstmatige intelligentie die je foto’s nog mooier maakt! Een echte topper qua camera, deze Samsung Galaxy S22 Ultra. Nog meer Samsungs met goede camera vind je hier.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Vijf sensationele camera’s

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Ultra Zwart Samsung Galaxy S22 Ultra Rood

OPPO Find X5 (Pro)

Ook de camera’s van de OPPO Find X5 en de Find X5 Pro mogen niet missen in het lijstje telefoons met de beste camera’s voor 2023. Beide smartphones hebben vier camera’s: eentje aan de voorkant en drie aan de achterkant. Voor deze nieuwe versies heeft OPPO de handen ineengeslagen met het toonaangevende Zweedse merk Hasselblad. Door middel van een hoofdcamera van 50 megapixel, unieke filters en andere instellingen creëer je de mooiste beelden.

Ook hebben de telefoons een selfiecamera van 32 megapixel voor de mooiste selfies en vlogs. De telelens van 13 megapixel maakt dat je ook kleinere objecten van dichtbij goed vast kunt leggen. Last but not least: met de 4K Ultra Night Video modus maak je ’s nachts de meest heldere en kleurrijke beelden.

Alle cameraspecificaties van de OPPO Find X5 (Pro)

 • Hoofdcamera: 50 megapixel, f/1,7 diafragma
 • Ultragroothoeklens: 50 megapixel, f/2,2 diafragma, 110 graden
 • Telelens: 13 megapixel, f/2,4 diafragma, 2x optische zoom
 • Selfiecamera: 32 megapixel, f/2,4 diafragma
Oppo Find X5

Unieke filters en kleurrijke beelden

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

OPPO Find X5 Zwart

Xiaomi 12

Met de Xiaomi 12 heb je altijd en overal een goede camera in je broekzak zitten. De smartphone heeft vier camera’s: eentje aan de voorkant en drie aan de achterkant. De camera’s aan de achterkant schieten foto’s in 50, 13 en 5 megapixel. Naast de hoofdcamera heb je ook een macrolens die 2x optisch inzoomt en een ultragroothoeklens voor de mooiste panorama’s. Met de selfiecamera van 32 megapixel schiet je de mooiste close-ups en portretten van jezelf.

De foto’s zijn extra mooi omdat de Xiaomi 12 fantastisch handige cameratools heeft. Het AI-algoritme biedt professionele special effects en andere opties om zo je foto’s nog mooier te maken. Zet wanneer je ’s nachts wil filmen de optie Ultra Night Video aan: hiermee creëer je ondanks weinig licht nog steeds video’s van de beste kwaliteit.

Alle cameraspecificaties van de Xiaomi 12

 • Hoofdcamera: 50 megapixel, f/1,9 diafragma
 • Ultragroothoeklens: 13 megapixel, f/2,4 diafragma, 123 graden
 • Macrolens: 5 megapixel, f/2,4 diafragma
 • Selfiecamera: 32 megapixel, f/2,5 diafragma
Xiaomi 12

Mega handige cameratools

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Xiaomi 12 Grijs Xiaomi 12 Blauw

Nog meer mooie voordelen

Welke telefoon heeft de beste camera? Dat zijn er dus meerdere! Naast goede camera’s hebben bovenstaande telefoons natuurlijk nog veel meer mooie voordelen. Denk aan heldere schermen, grote batterijen en krachtige processors. Wil je precies weten wat ieder toestel in zijn mars heeft? Bezoek dan de productpagina’s. Daar zetten we alle te gekke specificaties voor je op een rij. Is een camera voor jou niet heel belangrijk, maar wil je wel een toptelefoon? We hebben onze beste telefoons voor je op een rijtje gezet.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt