bestanden delen tips
08 - 02 - 20224 min. leestijd

Bestanden delen: zo doe je dat

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sharing is caring! Wil je een bestand delen met iemand anders? Dan kan dat op verschillende manieren. In dit blog lees je zeven goede manieren. Let’s go!

Op 7 manieren bestanden delen

Snel en makkelijk bestanden delen met vrienden, familie of collega’s? Wij ontdekten zeven goede manieren om dit te doen. Check hieronder welke manier van delen jij het fijnst vindt!

WeTransfer

WeTransfer: daar heb je vast wel van gehoord. Met WeTransfer kun je grote bestanden delen, wat via de mail bijvoorbeeld niet kan. Via WeTransfer verstuur je documenten, foto’s, video’s of presentaties van maximaal 2 GB. Je uploadt de bestanden op hun website. Je vult het e-mailadres in van de ontvanger en klikt op ‘Verzenden’. Deze persoon ontvangt hierna een e-mail dat er een of meer bestanden klaar staan.

Je kunt ook een downloadlink kopiëren van de plek waar je de bestanden kunt downloaden. En delen via WhatsApp of sociale media. Handig als je geen e-mailadres hebt van de ontvanger. Ook zo gepiept.

Via de cloud

Bestanden delen via de cloud. Wat is dat ook alweer? Een ‘Cloud’ is een online omgeving waar je al je bestanden opslaat. Zo kun je die makkelijk delen met vrienden, familie of collega’s. Het is een beschermde online omgeving, waar alleen jij bij kunt. Jij bepaalt met wie je deze bestanden deelt. Zo hoef je geen bestanden naar iemand te sturen om het te delen. Je uploadt je bestanden in de cloud. En anderen kunnen deze bestanden vanaf hier downloaden.

Voorbeelden van programma’s om in de cloud mee te werken? Dropbox, Google Drive, iCloud en OneDrive. Maak een account aan op een van deze clouddiensten en creëer een veilige online plek voor al je bestanden. Sommige programma’s zijn beperkt gratis. Maar hoe meer GB aan bestanden je deelt, hoe meer je hier voor betaalt. Zo kun je wel snel en veilig werken met deze bestanden, waar je ook bent. Enige vereiste: je hebt internet nodig.

bestanden delen dropbox onedrive icloud drive

WhatsApp

Iedereen weet wel dat je foto’s en video’s kunt delen met WhatsApp. Maar het is ook mogelijk om andere bestanden te delen. Bijvoorbeeld PDF’s. Snel en vertrouwd. Enige nadeel? Er geldt wel een limiet qua grootte. Die is 64 MB.

Stel: je wil een groter bestand delen via WhatsApp. Dan is het handig om via een clouddienst of WeTransfer een link aan te maken en deze te delen in de berichten app. Zo deel je alleen de link in WhatsApp, maar downloadt de ontvanger de bestanden ergens anders.

Met een USB-stick of USB-kabel

Je zou het bijna vergeten. Maar de oude, vertrouwde USB-stick mag niet ontbreken in dit rijtje. Plaats je bestanden op de USB-stick en verbind de stick vervolgens met het apparaat waar je de bestanden naar over gaat zetten. Zo verplaats je makkelijk je bestanden naar het gewenste apparaat.

Wat je ook kunt doen? Je mobiele telefoon met een computer verbinden door middel van een USB-kabel en zo bestanden overzetten. Zodra de apparaten zijn verbonden, verplaats je het bestand makkelijk van het ene apparaat naar het andere.

Via de mail

Altijd handig: bestanden delen via de mail. Het enige struikelblok: de hoeveelheid MB die je kunt versturen. Dat verschilt per dienst. Outlook beperkt bijvoorbeeld de grootte van bestanden die je kunt verzenden tot 20 MB. Bij de meeste andere diensten is dit ook de limiet.

Gmail heeft hiervoor een mooie oplossing. Bij deze e-maildienst mogen je verzonden bestanden gezamenlijk niet groter zijn dan 25 MB. Als je bestand toch groter is, voegt Gmail automatisch een Google Drive-link aan de e-mail toe. Dan wordt het bestand niet opgenomen als bijlage en kun je gewoon de e-mail sturen. Wel zo handig!

Met Instashare

Heel makkelijk bestanden delen kan ook met de app Instashare. Van telefoon naar telefoon, maar ook van je telefoon naar je pc. Of andersom. De mobiele app is gratis. De app op je computer niet. Daar betaal je € 5 voor. De dienst werkt heel simpel. Download allereerst de app op elk apparaat dat is betrokken bij het delen van bestanden.  

Met Instashare sleep je vervolgens de bestanden heel makkelijk naar een apparaat. Net zoals AirDrop voor Apple telefoons kan de app apparaten in de buurt detecteren. Heel chill. En bestanden delen gaat dan heel makkelijk. Zonder account aan te maken. En elk bestandstype is mogelijk. Er zit ook geen limiet aan de bestandsgrootte. Connect met wifi en deel de bestanden! Ready to try? Je downloadt de app voor Android en iOS.

App image
Instashare
Rating starRating starRating starRating starRating star

Transfer bestanden op de gemakkelijke manier, net lang op het bestand en wij zullen de rest.

Via SHAREit

Bestanden delen zonder internetverbinding? Het kan. Dat doe je via SHAREit. Heel handig om data te besparen voor je Sim Only abonnement. Een app die beschikbaar is voor iOS, Android en Windows. Het is tweehonderd keer sneller dan Bluetooth en al meer dan een miljard keer gedownload. Hoe het werkt? Je gebruikt een onzichtbare hotspot en barcodes om je bestanden over te zetten van apparaat naar apparaat. Download de app bijvoorbeeld op je telefoon en je pc. En je kunt beginnen met het overdragen van je bestanden. Allemaal offline.

Je verbindt apparaten met elkaar door een barcode te scannen. En met SHAREit Lite is dat ook nog eens gratis. Meer weten over SHAREit? Bekijk de video over hoe het precies werkt.

Sharing is caring

Snel delen: dat willen we allemaal. Het scheelt tijd en het is super makkelijk. Meer dan bestanden delen? Bekijk hoe je heel easy je wifi-wachtwoord deelt, je Google agenda of check hoe je snel al je foto’s deelt met anderen. Bonustip: deel vooral bestanden als je wifi hebt. Zo bespaar je weer op je internetbundel!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt